Fundația scriitoarei Ioana Nicolaie anunță că dotează cu 500 de cărți o bibliotecă școlară, dacă profesorii sau părinții o înscriu gratuit printr-un mesaj în concurs: „E grozav de amar că bibliotecile se închid în loc să devină în spații vii, elegante”

6.714 vizualizări
Foto: Edupedu.ro
500 de cărți noi sunt pregătite să fie trimise gratuit către o școală din România de către fundația scriitoarei Ioana Nicolaie, anunță organizația într-o postare pe Facebook. Pentru a putea fi dotată cu o asemenea bibliotecă, orice școală poate fi înscrisă de către directorul acesteia, profesori, dar și de părinți, printr-un mesaj către fundație, până marți, 31 octombrie, motivând de ce au nevoie de aceste volume. Sunt „cărți pentru copii, nou-nouțe, cele mai frumoase, cele mai de iubit”, scriu cei de la fundația Melior.

Cărțile ar urma să ajungă pe 17 noiembrie într-o școală din țară. „În trecut, am avut aplicații câștigătoare primite de la profesori, directori de școli, părinți apropiați ai școlilor și chiar elevi. Vă rugăm, cei care ați mai aplicat, să ne trimiteți din nou mesaj, îl vom lua în considerare. Numai cititul îl face pe un pui de om să crească cu adevărat. Altfel se sălbăticește și se pierde în junglă”, potrivit coordonatorilor proiectului.

Cei care doresc cărțile pentru școala lor nu trebuie decât să trimită un mesaj pe Messengerul fundației, „în care să ne zică numărul de elevi ai școlii, dacă există sau nu bibliotecă și de ce-ar trebui să ajungem cu volumele noastre la copiii de-acolo”, mai scrie în postarea de pe Facebook.

Școala câștigătoare va fi anunțată pe 1 noiembrie, miercuri, conform sursei citate.

Este „grozav de amar că bibliotecile se închid, în loc să se transforme în spații vii, elegante”

Potrivit reprezentanților organizației, bibliotecile în general ar trebui să fie un spațiu primitor de întâlnire pentru oameni și un punct comun în trasarea proiectelor de comunitate:

„Ce-i grozav de amar? Că bibliotecile se închid, în loc să se transforme în spații vii, elegante, cu evenimente reale pentru comunitate, cu lansări, cu proiecte (…). Ultima zi în care primim aplicații va fi marți, 31 octombrie. Pe 1 noiembrie vom anunța școala câștigătoare”, mai scrie în postarea fundației.


12 comments
  1. Ne bucuram de inițiativa dumneavoastră de a oferi cărți școlilor. Prin intermediul cărților, copiii noștri vor putea explora lumi noi, își vor dezvolta abilitățile lingvistice și imaginația, și vor dobândi încredere în ei înșiși.
    Orice contribuție din partea dumneavoastră sub forma de Cărți, ar fi de neprețuit pentru școala noastră cu un nr. de 1175 elevi, o scoală situata în inima Baraganului Liceul Tehnologic Duiliu Zamfirescu Dragalina.
    Împreuna putem inspira tinerii să devină cititori pasionați.

  2. Cărțile sunt mijloace de evoluție ale societății. Consider că este deosebit de important să cultivăm copiilor gustul pentru lectură , să le arătăm de unde își pot lua informații, să trezim în ei curiozitatea de a descoperi noi lucruri, locuri noi, tipologii de oameni, să-și descopere pasiunile, talentele.
    Da, 669 de elevi de la Școala Gimnazială „ Manolache Costache Epureanu” din Bârlad au nevoie de aceste cărți, pentru a le citi. Mențiomăm că elevii citesc și acasă, dar și în cadrul „Clubului de lectură” ce se desfășoară în școală, au discipline opționale prin care chiar citesc și povestesc ceea ce au citit.
    Mulțumim!

  3. Bună ziua.Si eu doresc cărți pentru biblioteca Liceul Tehnologic Petre Ionescu Muscel Domnești Argeș.Mulțumesc frumos. Cu deosebit respect, Maria Trăistaru

  4. “O carte citita, un copil fericit”
    ” O carte salvata, un copil evoluat”
    Citind devii mai înțelept, mai fericit, mai pregătit fără a privi cu frica necunoscutul.
    Cărțile citite azi de copii sunt temelia cunoașterii de mâine pentru adulti”

  5. Ce-i grozav de amar? Că bibliotecile se închid, în loc să se transforme în spații vii, elegante, cu evenimente reale pentru comunitate, cu lansări, cu proiecte (…).

  6. Sa nu le rapim copiilor șansa de a citi o carte , sa -i simtă mirosul de cerneala , sa fosneasca hârtia între degetuțe, sa viseze cu ochii deschiși , sa-și deschidă aripile sa zboare in mirajul fascinant al cărții !

  7. Dupa ce i-ati obligat sa stea pe telefon si PC pana si in scoala acum va plangeti ca nu mai sunt la moda bibliotecile decat pe la tara.

    Cine-i de vina cu digitalizarea asta fortata?

    Hai sa recunoastem, beletristica mai ctesc doar profesorii de literatura si din obligatie unii elevi. Altii citesc cartile si culegerile cu exercitii de bac si facultate + cartea cu grile de scoala de soferi. Restul citesc postarile de pe facebook pe telefon si stirile.

    E evident ca odata cu aparitia mijloacelor multimedia cartea si hartia a decazut. Mai sunt ziare?

  8. Eu pun Nepotica sa citească din CL. a2 a. Sint din Neamț Gircina sat. Almasului 70 și ma Numesc KRAUS DĂNUȚ la Școală din Gircina Episcop Melchisedec Stefanescu și nu au Biblioteca dar am văzut rezultatele Nepotelei la care Avem Tutela cum a Evoluat, a citit Singur pe lume, Print și Cerșetor, ce mai o grămadă de Cărți. Rezultat CL. a3a Premiul 2,cl.4 a, tot 2 dar și Premiul 2 la Concursul pe Județ, CL. A 5 a premiul 2 cu 9,81.Acum a început Cei 3 Muschetari și cred ca Dacă ar Avea o Biblioteca a Scolii ar putea sa ajute Copii din Comuna sa citească că Sărăcia E Mare Aici, și am văzut mulți care din cauza ca părinți nu pot au Scăzut ca Cultura, Învățătură și Ma Doare Sufletul. Toți Copii sint Prinți și Prințese dar pentru aceasta Trebuie Cultura și Generala, asa se pierd Mulți Copii și Abandonează Școala. Mare Păcat poate asa…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concursul de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles se reia în iunie, iar dosarele se vor putea depune online, anunță Sorin Cîmpeanu / Niciun câștigător pe posturile de Matematică și Chimie-fizică, unde salariile sunt peste 4.000 de euro

Concursul pentru ocuparea a 2 posturi de profesor la Școala Europeană de la Bruxelles se va relua și va fi posibilă depunerea online a dosarelor de înscriere, a declarat pentru…
Vezi articolul

Vineri, ultima zi de școală pentru elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava / De luni, între 6-10 februarie, este vacanța mobilă, decisă de inspectorate

Inspectoratul școlar județean (ISJ) Ilfov și Inspectoratul școlar județean (ISJ) Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie între 6-10 februarie. Alte 10 județe…
Vezi articolul