Ghid de inventat povești, pentru copii / Sfaturi practice, idei, scenarii, dar și jocuri creative pentru a antrena imaginația copiilor

539 de vizualizări
Foto: captură – ghid
Copiii pot învăța cum să scrie propriile povești, cum să contureze personajele, dialogurile, printr-un ghid de scriere creativă în format digital, intitulat Mașinuța de scris și lansat de Asociația DeBasm. Ghidul poate fi folosit în clasă, la orele de Limba şi Literatura Română, recomandă scriitoarele care l-au redactat.

“Maşinuţa de scris” este un ghid de scriere creativă care îi învaţă pe copii cum să se pună în pielea personajelor şi să scrie dialoguri bune. “Vor afla şi cum se construieşte intriga, cum să ţină cititorul cu sufletul la gură şi cum să găsească un final potrivit. Dar, mai presus de toate, Maşinuţa de scris le va da curaj şi încredere să înceapă să îşi aştearnă gândurile şi ideile pe hârtie”, spune asociația.  

Ghidul cuprinde sfaturi practice, idei, scenarii, dar și jocuri creative cu ajutorul cărora elevii își pot antrena imaginația.

Ghidul a fost conceput și redactat de cinci scriitoare membre ale Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți – De Basm (Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Laura Grunberg, Luminița Corneanu, Andreea Iatagan) pe baza experienței pe care acestea au acumulat-o la atelierele de lectură și scriere creativă pe care le desfășoară cu elevi de toate vârstele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Precizări importante: Guvernul anunță că documentul care circulă pe internet privind intenția de a restricționa circulația persoanelor NU a fost înaintat spre aprobare: “Este un document de lucru analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific”

Autoritățile resping existența vreunei hotărâri privind limitarea deplasării oamenilor, precizând că documentul care circulă în mediul online este un draft analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și „că sunt…
Vezi articolul

Până pe 31 mai, se pot depune proiecte pentru formarea a 100.000 de profesori în pedagogie digitală. Prioritară este formarea profesorilor din mediul rural și zone defavorizate / Ministerul Educației a scos termenul „non-binar” din Ghidul solicitantului

Ministerul Educației a lansat apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro. Valoarea unui proiect este de minim 2,4  milioane euro…
Vezi articolul

Dezbatere publică pentru regulile noi privind banii de navetă dați elevilor de către școli, anunțată de Ministerul Educației. Înscrierile sunt deschise, ședința are loc online pe 5 decembrie

Dezbatere publică pe tema proiectului de ordin de ministru care aprobă normele metodologice de acordare și de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât localitatea de…
Vezi articolul

Reacția Facultății de Filosofie la protestele generate de o conferință la care au fost invitați Petre Roman și Teodor Brateș: Evenimentul nu a fost organizat de facultatea noastră

Facultatea de Filosofie a Universității din București ia poziție “în legătură cu invitarea domnilor Petre Roman și Teodor Brateș la un curs desfășurat în cadrul facultății”. Evenimentul “reprezintă inițiativa personală a…
Vezi articolul