În 80 de localități intrate în scenariul verde de vineri până luni s-ar putea întoarce toți elevii, fizic, la școală, de miercuri – LISTA

9.278 de vizualizări
Foto: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/
Lista oficială a localităților din fiecare județ, grupate pe scenarii, a fost publicată de Ministerul Educației pe 17 mai, ziua în care a intrat în vigoare Ordinul miniștrilor Sănătății și Educației Nr. 3.805/703.

Acest act normativ prevede modifică modul de stabilirea a scenariilor de funcționare ale școlilor și grădinițelor prin faptul că ziua de vineri nu mai este zi de referință pentru săptămâna următoare, ci aceste încadrări pot fi schimbate de pe o zi pe alta.

Lista cuprinde 574 de localități aflate încă în scenariul galben și restul de 2.633 în scenariul verde. Este vorba despre situația comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Vineri, 14 mai 2021, când s-au decis scenariile aplicabile pentru săptămâna aceasta, erau 654 de localități în scenariul galben. Așa că diferența, adică 80 de localități, printre care și Bucureștiul, au trecut în scenariul verde. În toate acestea, potrivit noilor reguli, de miercuri ar putea reveni la școală toți elevii cu prezență fizică. Aceste localități se pot observa prin compararea celor două liste.

De exemplu, în județul Alba este vorba despre localitățile Cîlnic, Cetatea de baltă și Gîrbova. În județul Arad sunt două localități: Râca și Stălpeni. În Bacă sunt 4: Săracea, Parincea, Dealu Morii și Corbeasca.

Puteți vedea în ce scenariu este școala sau grădinița din localitatea dumneavoastră folosind această hartă dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca, de miercuri, 19 mai, toți elevii din București să meargă la școală.

Foto: https://econ.ubbcluj.ro/coronavirus/

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Ministrul Educației este de negăsit. De la încheierea campaniei electorale, Anisie și-a desfășurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârșire partenerii de dialog social” – Consiliul Național al Elevilor

„În ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educația din România, o perioadă în care se conturează bugete și se pun bazele…
Vezi articolul