Încă un consilier al ministrului Educației pleacă din funcție – Daniela Vișoianu

933 de vizualizări
Foto: danielavisoianu.ro
Daniela Vișoianu a anunțat pe contul său de Facebook că nu mai este consilier la Ministerul Educației de la 1 septembrie 2020, după 9 luni de la preluarea acestei funcții. Anunțul plecării vine la două luni de la părăsirea postului respectiv, pe site-ul ministerului Educației aceasta încă apare ca făcând parte din echipa ministerială. Plecarea Danielei Vișoianu are loc după alte două plecări înregistrate în ultima perioadă – a consilierului Marian Staș și a consilierei Silvia Mușătoiu.

În mesajul scris de Vișoianu pe Facebook, aceasta precizează că “Mi-a plăcut. Aș fi putut face mai mult? Probabil. (…) Cu mintea de acum pot confirma că acesta este un job care nu mai permite altă activitate. Peste vară am simțit că nu mai pot fi atât de eficientă și că nu pot servi Cabinetul așa cum se cuvine, dacă nu găsesc o formulă să mă dedic 100%. Atâta s-a putut”.

În context, plecarea ar fi avut loc pe 1 septembrie, în campania electorală pentru alegerile locale. În urma scrutinului, Corneliu Vișoianu, soțul Danielei Vișoianu, care a candidat din partea PSD, a obținut un mandat de consilier județean în Dâmbovița.

Daniela Vișoianu a anunțat că fost numită consilier al ministrului Educației, Monica Anisie, pe 25 noiembrie 2019. Edupedu.ro scria atunci despre “cine este Daniela Vișoianu: legături cu băieții deștepți din energie și un contract chiar cu Ministerul și cu ONG-ul lui Cumpănașu. Vișoianu spune că funcția de consilier “e posibil prea puțin” pentru ea“.

Plecarea Danielei Vișoianu de la minister vine după alte două plecări din Cabinet – este vorba despre consilierul Marian Staș – care a acuzat la plecare faptul că proiectul școlilor pilot nu mai avansa – și consiliera Silvia Mușătoiu, fost director al Colegiului “Gheorghe Șincai” din București, profesoară de matematică.

Pe site-ul ministerului Educației componența afișată a consilierilor este următoarea:

  • Ioan-Radu Pietrariu (director cabinet)
  • Cristian Tănase (consiler/purtător de cuvânt)
  • Daniela Carasava (consilier)
  • Mihaela Matache (consilier)
  • Bogdan Pater (consilier)
  • Lorena Zamoșteanu(consilier)
  • Gheorghe Rădulescu (consilier)
  • Bogdan Steriopol (consilier)

Foto: danielavisoianu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Ligia Deca anunță și ea că trebuie să investigheze cauzele și să reducă numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, la fel cum anunța și predecesorul ei, Sorin Cîmpeanu, anul trecut. Nicio analiză nu a fost vreodată publicată, iar subiectul a fost îngropat imediat după examene

Numărul tot mai scăzut de la an la an al elevilor înscriși la examenele naționale, Evaluare Națională sau Bacalaureat, pare să fie în atenția Ministerului Educației doar în pragul examenelor,…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul