Încă un consilier al ministrului Educației pleacă din funcție – Daniela Vișoianu

945 de vizualizări
Foto: danielavisoianu.ro
Daniela Vișoianu a anunțat pe contul său de Facebook că nu mai este consilier la Ministerul Educației de la 1 septembrie 2020, după 9 luni de la preluarea acestei funcții. Anunțul plecării vine la două luni de la părăsirea postului respectiv, pe site-ul ministerului Educației aceasta încă apare ca făcând parte din echipa ministerială. Plecarea Danielei Vișoianu are loc după alte două plecări înregistrate în ultima perioadă – a consilierului Marian Staș și a consilierei Silvia Mușătoiu.

În mesajul scris de Vișoianu pe Facebook, aceasta precizează că “Mi-a plăcut. Aș fi putut face mai mult? Probabil. (…) Cu mintea de acum pot confirma că acesta este un job care nu mai permite altă activitate. Peste vară am simțit că nu mai pot fi atât de eficientă și că nu pot servi Cabinetul așa cum se cuvine, dacă nu găsesc o formulă să mă dedic 100%. Atâta s-a putut”.

În context, plecarea ar fi avut loc pe 1 septembrie, în campania electorală pentru alegerile locale. În urma scrutinului, Corneliu Vișoianu, soțul Danielei Vișoianu, care a candidat din partea PSD, a obținut un mandat de consilier județean în Dâmbovița.

Daniela Vișoianu a anunțat că fost numită consilier al ministrului Educației, Monica Anisie, pe 25 noiembrie 2019. Edupedu.ro scria atunci despre “cine este Daniela Vișoianu: legături cu băieții deștepți din energie și un contract chiar cu Ministerul și cu ONG-ul lui Cumpănașu. Vișoianu spune că funcția de consilier “e posibil prea puțin” pentru ea“.

Plecarea Danielei Vișoianu de la minister vine după alte două plecări din Cabinet – este vorba despre consilierul Marian Staș – care a acuzat la plecare faptul că proiectul școlilor pilot nu mai avansa – și consiliera Silvia Mușătoiu, fost director al Colegiului “Gheorghe Șincai” din București, profesoară de matematică.

Pe site-ul ministerului Educației componența afișată a consilierilor este următoarea:

  • Ioan-Radu Pietrariu (director cabinet)
  • Cristian Tănase (consiler/purtător de cuvânt)
  • Daniela Carasava (consilier)
  • Mihaela Matache (consilier)
  • Bogdan Pater (consilier)
  • Lorena Zamoșteanu(consilier)
  • Gheorghe Rădulescu (consilier)
  • Bogdan Steriopol (consilier)

Foto: danielavisoianu.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul de la Școala Nicolae Titulescu. Există o plângere cu rezultat din partea parchetului de clasare și încă una care este în cercetare la acest moment. La Inspectoratul Școlar a fost depusă sesizare astăzi, la ora 8:50, susțin Sorin Ion și Vlad Drinceanu

„Am adus aici echipa de control de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, prin urmare nu dau verdicte înainte de a verifica. Există o plângere cu rezultat din partea parchetului…
Vezi articolul

Reîntoarcerea la școală. E de dorit ca părinții să nu proiecteze mesaje care dau școlii o conotație negativă, de genul: „Gata cu distracția, începe școala!”. În schimb, le putem spune: „În curând începe școala! Ce bine, o să înveți atâtea lucruri noi”, spune învățătoarea Magda Cojocea

Părinții trebuie să fie atenți la mesajele și starea pe care o transmit copiilor la întoarcerea la școală, spune Magda Cojocea, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 5 București, într-un interviu…
Vezi articolul

Nivelul de analfabetism funcțional al elevilor români nu are legătură cu nivelul de trai. Peste tot în România sunt elevi târâți de la șase ani, din clasa pregătitoare mai departe cu acest nivel precar, sub pragul analfabetismului funcțional, spune co-autorul Raportului național de literație, Dragoș Iliescu

Problemele legate de analfabetism funcțional pot fi rezolvate mai ușor dacă sunt depistate în timp, remarcă expertul în testare, profesorul universitar Dragoș Iliescu, care a prezentat joi Raportul național le…
Vezi articolul

Reorganizarea forului care controlează circa 20% din banii de cercetare, UEFISCDI, și înființarea unui Consiliu independent care să se ocupe de domeniu este cerută printr-un manifest semnat de zeci de profesori și cercetători români, de la universități din România și din lume

“Propunem crearea unei entități juridice noi, „Consiliul pentru Cercetare”, unitate independentă de factorul politic și care va gestiona și distribui bugetul alocat acesteia de către statul român exclusiv pe bază…
Vezi articolul