Încurajăm taberele de vară în care să se facă și ore remediale, anunță ministrul Educației

3.024 de vizualizări
Salvati Copiii, scoala afara / Foto: Facebook
Ministerul Educaţiei încurajează organizarea taberelor de vară în care să se facă şi ore remediale, a declarat, vineri, ministrul Sorin Cîmpeanu, relatează Agerpres.

Foarte mulţi au înregistrat dificultăţi şi din perspectiva accesului la echipamente, şi din perspectiva conectivităţii, şi din perspectiva lipsei de pregătire a cadrelor didactice pentru predarea on-line, din diverse motive. Pierderile au fost foarte mari. Ministerul Educaţiei susţine recuperarea pe întreg anul şcolar viitor 2021/2022. Din păcate, pentru elevii claselor terminale, finalizând acest ciclu de învăţământ, acest lucru nu va mai fi posibil. Pe perioada verii încurajăm organizarea de tabere de vară în care să se facă şi ore remediale“, a declarat, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a precizat că aceste tabere trebuie să fie inițiativa şcolii, a profesorilor şi a elevilor.

Foto: Facebook / Salvați Copiii, școala afară


6 comments
  1. Cea mai mare prosteala din România, a anului curent, sistemul de învățământ, a fost nășita de Câmpeanu, zis și Ministrul Învățământului. În perioada de la preluarea mandatului și pana în prezent, ce visa noaptea, sau ce idei ii treceau prin cap, aia făcea a doua zi (testam, nu testam copii, /învățământ hibrid – mai nou, începând de miercuri, învățăm cu toți elevii în clasa (30,31,32,33..etc)-,
    prelungirea – în mod total aiuristic- a vacantei de Paște cu 2 săptămâni – fara sa o ceara cineva – De aici decurge implicit prelungirea anului școlar??? într-o perioada complicata( temperaturi ridicate) în același timp cu evaluările naționale.
    Și cei de clasa Viii-a vor da examenele tot cu 30 de elevi în clase????
    Desigur, restul spatiilor e ocupat de clasele care au anul școlar PRELUNGIT pana pe 25 iunie.
    P. S.
    Succes pe mai departe în întrecere???? D-le!

  2. Numai un ministru narcisist ar putea gandi ca dupa un an scolar in care tuturor ne-au iesit peri albi, vreun elev se duce in tabara ca sa faca scoala, ore remediale. De ras.

  3. Distantati la remediale si unul peste altul in camere la cazare. Hai sa fim seriosi! Ori deloc, ori total distantati, ori astepti sa treaca nebunia asta. Stau claie peste gramada pe la mare, munte si nu respecta nimic(beau din aceeasi sticla, se harjonesc in camere) si apoi, vezi Doamne, la activitati ii tin profesorii distantati. Apoi, dau navala printre turisti ca mine, ca tine. Nu incepeti cu vrajeli de tipul: vai, dar in tabara li se cer adeverinte si vaccinari. Jumatate din aceasta generatie nu e vaccinata cu mai nimic, iar clinicul sanatos stim noi cum se ia cand e vorba de tabere: printre usile medicului sau pentru toti odata. Si mai ales ce elocvente sunt pt. niste copii asimptomatici. Si dupa aia ne plangem ca au pornit copiii al nu stiu catelea val. Nu: fara tabere, fara banchete, fara alte bazaconii. Maxim o excursie in natura sau o terasa ceva… Nu suntem intr-o perioada normala sa ne benchetuim. Cum nici nunti si botezuri nu se fac normal, nici tabere si banchete nu ar trebui facute. Copiii sunt iresponsabili. Si am vazut cu ochii mei cum, daca ii pierzi o secunda din ochi nu mai respecta nimic. Ei nu sunt suficient dezvoltati psihic sa respecte reguli pentru consecinte, o fac doar din constrangeri.

  4. O alta idee minunata.In loc să aerisim programa și să scoatem disciplinele inutile , sa punem elevii sa învețe si în vacanta . Că probabil domnul ministru lucrează în concediu iar profesorii predau și în vacanțe .

  5. Ore remediale?.
    Poate cu elevii din sate, care nu au avut mijloace tehnice sa se desfășoare orele online (fie net, fie tablete sau laptop – uri, sau măcar un telefon performant).
    La elevii care au avut acces la mijloace tehnice, exista categoriile binecunoscute de către toți profesorii și de elevii obiectivi (ca subiectivismul elevilor leneși si de al părinților acestora, este de notorietate). Și anume :
    1.Elevii care au drag de învățătură sau măcar simțul răspunderii, ca fără munca nu exista răsplată (în cazul lor nota bună și pregătire pentru examene),invata, sunt atenti și cooperanți la orele de curs, întreabă unde nu înțeleg… indiferent ca sung cursuri online sau face to face.
    2.Elevii leneși și toți cei iresponsabili, atât la cursurile online, cât și în bănci, joaca jocuri pe telefon, stau pe rețele de socializare, astfel ca nici măcar nu știu ce ai întrebat(sunt luati și din banci ca din oala, habar nu au ce se lucrează la tabla sau ce intrebi) dar sa fie atenți și cooperanți…
    Ce ore remediale sa faci cu astfel de elevi?
    Sa reiei ce s-a predat și s-a fixat atunci cand ei aveau alte preocupări?
    Numai părinții care au astfel de copii, scăpați de ei din mana din punct de vedere educativ (educația de acasă nu înseamnă doar sa nu îți devina copilul delincvent), pot susține asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, întrebată dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei net, spune că salariile din 2024 au fost “o negociere” cu sindicatele și că “obiectivul meu” este ca noua grilă de salarizare să plece de la salariul mediu pe economie / Ar însemna că debutantul nu va avea 4.600 de lei net nici pe noua lege

Ministra Educației, Ligia Deca, a fost întrebată de jurnaliștii din județul Argeș, dacă profesorul debutant va primi 4.600 de lei salariu: “Există un angajament al coaliției care vizează noua grilă…
Vezi articolul

Mai multe asociații de elevi “condamnă” declarațiile Ecaterinei Andronescu referitoare la uniforma școlară: E foarte grav că problema siguranței în școli nu este înțeleasă

“Asociațiile de elevi din România condamnă recentele declarații ale ministrului educației, Ecaterina Andronescu, conform cărora soluția pentru asigurarea securității în unitățile de învățământ ar fi introducerea uniformelor obligatorii. Considerăm ca…
Vezi articolul

Elevii din 600 de școli vor fi relocați, anunță Ligia Deca, după ce la sfârșitul săptămânii trecute erau 190 de astfel de unități de învățământ, conform ministrei. Numărul lor s-a triplat în doar câteva zile / Ministrul Educației: Nu ne dorim școală în trei schimburi

„La sfârșitul săptămânii trecute, conform centralizării informațiilor primite din teritoriu, aveam aproximativ 600 de unități de învățământ care erau relocate”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca, marți, 5 septembrie, într-o…
Vezi articolul