Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită celor care se vaccinează, inclusiv elevilor și studenților, a fost adoptată de Comisia de muncă a Senatului

1.265 de vizualizări
Foto: © Geargodz | Dreamstime.com
Inițiativa legislativă prin care se acordă o zi liberă plătită persoanelor care se vaccinează, inclusiv elevilor, studenților și militarilor, a primit miercuri raport de admitere de la Comisia de muncă a Senatului, potrivit G4Media.ro.

Potrivit proiectului:

  • (1) Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: 
    • a) o zi liberă plătită, care nu se include in durata concediului de odihnă, in ziua vaccinării, in cazul angajaţilor; 
    • b) o zi scutire de frecvenţă, in ziva vaccinării, in cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; 
  • (2) Drepturile persoanelor prevăzute la alin.(1) se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia de profil Ia care a fost efectuată vaccinarea. 
  • (3) Beneficiază de drepturile prevăzute la alin.(1) şi unul dintre părinţi in ziva vaccinării copilului Cu vârsta de până la 14 ani sau a copilului cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.
Citește articolul complet pe G4Media.ro

ID 188947284 © Geargodz | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de…
Vezi articolul

Profesorii să nu fie obligați să depună toate eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, solicită sindicatele din Educație în amendamentele la proiectul legii. Cer și ca Registrul declarațiilor de interese, pentru profesorii care fac meditații, să nu se aplice

Sindicatele din Educație solicită eliminarea prevederii prin care profesorii sunt obligați să depună eforturile pentru atingerea competențelor necesare de către fiecare elev, potrivit amendamentelor trimise la proiectul Legii învățământului preuniversitar.…
Vezi articolul

VIDEO Aproape 5.000 de elevi sunt în autoizolare în Republica Moldova, 187 diagnosticați cu COVID-19 la două săptămâni de la începerea școlii. Șarov: Începerea școlii nu a dus la majorarea numărului de infectări

Elevii din 10 școli și 171 de clase din Republica Moldova învață la distanță din cauza carantinei, adică 4.958 de elevi și 288 de profesori sunt în autoizolare scrie anticoruptie.md. De…
Vezi articolul

Carnetele de note ale elevilor, schimbate complet după trecerea la module / Școlile nu sunt obligate să le asigure gratuit, iar unii părinți reclamă că sunt trimiși la firme care vând aceste tipizate la pachet cu servicii mai scumpe

Carnetele de elev ar trebui schimbate săptămâna aceasta în totalitate pentru toți cei peste 2 milioane de elevi din România, potrivit ordinului cu noile modele de cataloage și carnete de…
Vezi articolul

Subiecte și bareme Olimpiada de Limba română pentru elevii de la școlile cu predare în limba maghiară – etapa județeană 2024 / Eseu de 400 de cuvinte despre adolescența ca vârstă a autodepășirii, cerință la clasa a X-a

Subiectele și baremele de corectare pentru Olimpiada de Limba și literatura română (OLLR) dedicată elevilor aparținând minorităților și elevilor români din diaspora au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Proba a avut…
Vezi articolul