Înscriere la liceu 2023, etapa a II-a. Elevii admiși în clasa a IX-a depun dosarul în perioada 14-16 august, conform procedurii ISMB. Documentele necesare pentru confirmarea locului

2.196 de vizualizări
Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com
În perioada 14-16 august, elevii declarați admiși în clasa a IX-a, etapa a II-a, depun la unităţile de învățământ liceal dosarele de înscriere, cu actele necesare, conform procedurii operaționale a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Rezultatele admiterii la liceu, etapa a II-a, au fost afișate de inspectoratele școlare – listele pe fiecare județ

Perioada în care se depun dosarele diferă de la un județ la altul. În București, dosarele de depun la școală în perioada 14-16 august, în județul Prahova au fost stabilite zilele de 14 și 15 august.

  • Luni, 14 august, este zi liberă legală, punte cu marți, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), ceea ce înseamnă că bugetarii nu lucrează. Având în vedere că inspectoratele școlare au stabilit perioada de 14-15 august, există posibilitatea ca unii angajați din școli să lucreze.

Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în etapa a II-a se efectuează pe baza următoarelor acte, conform ISMB:

  • cererea de înscriere; (se descarcă de pe site-ul liceului/se ridică de la Comisia de înscrierea a liceului);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere;  
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională-clasa a VIII-a; 
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale); 
  • fişa medicală;

Programul de înscriere diferă în funcție de liceu. Verificați site-ul liceului, avizierul sau sunați la secretariat pentru informații despre program.

Cererile s-au depus până miercuri, 9 august, la centrul stabilit de fiecare inspectorat școlar în fiecare județ, potrivit calendarului oficial.

Cererile pentru a doua etapă au putut fi depuse de cei care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, precum și de candidații care au fost respinși la licee. De asemenea, aici intră și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională.

Cererile de înscriere s-au depus la centrele stabilite în fiecare județ sau la inspectoratul școlar, pe emailul comunicat de fiecare instituție.

Foto: © Valerii Honcharuk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Rezultatele admiterii la liceu, etapa a II-a, au fost afișate de inspectoratele școlare – listele pe fiecare județ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților și avizul epidemiologic nu este necesar la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților

Avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația părinților într-un comunicat primit de EduPedu.ro, semnat de președintele organizației,…
Vezi articolul

Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții își exprimă susținerea pentru pachetul de legi ale educației, ca “soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile!” / Pentru învățământul superior, este apreciată în special “consolidarea componentei financiare” și a autonomiei universitare

Schimbările propuse în pachetul legislativ pus în dezbatere de Ministerul Educației reprezintă “o soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile”, susține Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții, ce reunește…
Vezi articolul

Rezultate Definitivat 2023: Rata de promovare este de aproape 77%, în creștere cu peste 6% față de anul trecut. Pentru a promova, un profesor trebuie să aibă cel puțin media 8

Rata de promovare din sesiunea 2023 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrată în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 76.97%, în creștere…
Vezi articolul

Ar fi trebuit întâi să începem cu planurile-cadru până să mutăm examenele de final, spune directorul Lucian Popa, despre suprapunerea cursurilor și Bacalaureatului în 2025: Este foarte ușor să spunem că facem Săptămâna Altfel sau Verde. Va fi buluceală

Până să umblăm la calendarul examenelor de final, „ar fi trebuit întâi să se înceapă cu o nouă programă, un nou plan-cadru”, este de părere Octavian Lucian Popa, directorul Școlii…
Vezi articolul