Înscrieri pentru Forumul Tinerilor 2022, organizat în februarie la Institutul Francez din România, în Anul European al Tineretului

154 de vizualizări
Foto: Forumul Tinerilor 2022
Europa unei noi generații, sub această deviză are loc, în week-end-ul 4-6 februarie 2022, un Forum privind implicarea tinerilor români și francezi în Europa, organizat de Institutul Francez din România, în contextul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

În contextul în care Franța ține președinția Consiliului Uniunii Europene, cea de-a treia ediție a acestei platforme de discuții își propune să evidențieze voluntariatul și implicarea tinerilor români și să identifice inițiativele implementate de aceștia.

  • Dimensiunea europeană constituie linia roșie a acestei ediții, care se derulează în cadrul Anului European al Tineretului 2022.

Trei sesiuni de schimburi de idei, în limbile română și franceză, vor aborda cauze majore de relevanță pentru tinerii români și francezi în 2022: criza climatică și dispariția biodiversității, dar și implicarea tinerilor în conferința privind viitorul Uniunii Europene.

Pe tot parcursul week-end-ului, cinci ateliere de lucru (cu înscriere prealabilă) vor fi animate de tineri profesioniști și vor aborda subiecte precum managementul proiectelor și strângerea de fonduri de către organizațiile societății civile; participarea tinerilor la procesele decizionale naționale și europene; programe și surse de finanțare ale Uniunii Europene pentru tineri; radiouri comunitare studențești și diversitatea lingvistică în Europa, potrivit comunicatului de presă al Institutului Francez din România.

La finalul Forumului, va fi lansat un apel la propuneri de proiecte în beneficiul organizațiilor societății civile, pentru promovarea inițiativelor ONG-urilor românești, care reprezintă tinerii pe următoarele teme: educație despre democrație și implicare civică; informare, comunicare și formare privind preocupările și politicile europene; dezvoltarea unei conștiințe ecologice (biodiversitate, lupta împotriva schimbărilor climatice); educația cu privire la accesul la informație (lupta împotriva fake-news) și gândirea critică.

Detalii despre înscriere și participare la forum sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, avertisment cu privire la securizarea datelor sensibile ale tuturor elevilor din România: Este neclar cine gestionează portofoliul personal educațional al elevului, menținut în proiectul legii educației, dar care va avea și formă electronică. Dacă nu sunt securizate aceste date, cariera oricui poate fi distrusă uitându-te la portofoliu

Toți copiii din România vor avea începând de anul viitor, obligatoriu, o evaluare de profil extrem de minuțios întocmită, începând de la grădiniță și care va fi menținută “activ” și…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre Premiul Nobel pentru Chimie 2021, acordat cercetătorilor Benjamin List şi David W.C. MacMillan: Au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia dintre enantiomeri și molecule organice, compuse din carbon, hidrogen, oxigen și azot

Cei doi laureați ai premiului Nobel pentru Chimie, Benjamin List şi David W.C. MacMillan, „au demonstrat, independent, că pot fi utilizate în procesul catalitic de obținere a unuia sau altuia…
Vezi articolul