Riscul de infectare Covid-19 în rândul copiilor scade proporțional cu procentul adulților vaccinați din comunitate – studiu israelian

453 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Vaccinarea unui număr mare de adulți împotriva Covid-19 ar putea încetini evoluția infectărilor în rândul copiilor nevaccinați din comunitatea respectivă, potrivit unui studiu citat de revista Nature la sfârșitul săptămânii trecute. Studiul, care nu a trecut încă prin procesul de verificare colegială (peer review), s-a desfășurat în Israel, țară care a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume, ajungând să vaccineze 50% din populație în 9 săptămâni.

Cercetători de la centre medicale și de tehnologie din Tel Aviv și Haifa au analizat, în perioada ianuarie – martie a.c., numărul de vaccinări și rezultatele testelor Covid-19 în 223 de comunități. În cadrul fiecărei comunități, autorii au analizat legătura dintre rata vaccinării în rândul adulților și rata de pozitivare în cazul testelor efectuate în rândul copiilor.

Autorii au constatat că, în săptămânile care au urmat vaccinării persoanelor mai în vârstă cu vaccinul Pfizer-BioNTech, riscul de infectare în rândul copiilor cu vârste sub 16 ani a scăzut proporțional cu procentul adulților vaccinați.

Potrivit autorilor, “rezultatele oferă dovezi, bazate pe observații, că procesul de vaccinare nu doar protejează persoanele vaccinate, ci oferă protecție și indivizilor nevaccinați din comunitate”. Ei semnalează, totuși, că rezultatele pot fi afectate de terțe evoluții, precum infectarea prealabilă a minorilor, precizând însă că studiul a inclus comunități cu rată scăzută de infectare.

  • Studiul poate fi consultat integral aici.

Imediat după ce Pfizer a anunțat că vaccinul său este 100% eficient pe segmentul de vârstă 12-15 ani, Israelul a anunțat că ar putea începe vaccinarea adolescenților în luna mai – detalii aici.

Photo 196859326 © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației scoate din raportul OCDE tradus în română, al rezultatelor PISA 2022 pe țară, graficele care arată creșterea analfabetismului funcțional și scăderea sentimentului de apartenență la școală al elevilor

Ministerul Educației a publicat, în ziua lansării rezultatelor PISA 2022, o traducere „aranjată”, în limba română, a Notei de țară făcută de OCDE în limba engleză. Documentul de 8 pagini…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Educaţia este cheia pentru dezvoltarea sustenabilă / „De la începutul primului meu mandat, am articulat viziunea unor comunități profesionale pe domenii de expertiză”, susține președintele

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj în deschiderea Conferinţei “Smart diaspora – diaspora în învăţământ superior, ştiinţă, inovare şi antreprenoriat”, în care afirmă că “educaţia este cheia pentru…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în mall-uri supraaglomerate / Pe 13 septembrie părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

“Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o dată sunt părinți care își…
Vezi articolul

Anchete ale poliției în ambele cazuri flagrante de scurgere a subiectelor de la Bacalaureat 2024, anunțate și de Ministerul Educației, care face apel de responsabilitate și la presă, pentru a nu mai publica subiectele în timpul probelor

Ministerul Educației reacționează după ce subiectele de la proba de limba română de la examenul de Bac 2024 s-au scurs în presă cu puțin timp după ce a început proba.…
Vezi articolul