Inspectorul școlar general din Bihor, Horea Abrudan, audiat la DNA Oradea / Procurorii investighează fraudarea concursului de directori

4.411 vizualizări
Foto: Eugenia Pasca / Agerpres Foto
Inspectorul școlar general al ISJ Bihor, Horea Abrudan, a mers la DNA Oradea miercuri dimineață, scrie BihorJust. Acesta a declarat că a fost chemat ”ca să dăm, probabil, ceva declarații”, fără să precizeze în ce dosar. La întrebarea jurnaliștilor dacă crede că va fi pus acuzare, Horea Abrudan a răspuns că ”nu” și a spus că preferă să le răspundă la întrebări procurorilor.

DNA Oradea a anunțat în 12 iulie 2021 că directoarea Casei Corpului Didactic Bihor și directorul Școlii „Avram Iancu” din Oradea sunt cercetați penal pentru instigare la abuz în serviciu după ce ar fi falsificat, la contestații, lucrarea de la proba scrisă a concursului de directori pentru candidat și l-ar fi instigat pe șeful ISJ Bihor, Horea Abrudan, să-l numească director.

La o zi după anunțul procurorilor, directoarea Casei Corpului Didactic Bihor, Mioara Țigan, a fost dată afară din funcție, a anunțat ministrul de atunci, Sorin Cîmpeanu.

Context: Procurorii susțin că șefa comisiei de examinare ar fi falsificat o parte din lucrarea scrisă a unui candidat, mărind astfel nota de la 5,60 la 7,00.

În dosar este inculpat și Ioan Sorin Cuc, despre care procurorii DNA susțin că a beneficiat de modificarea lucrării.

Șefa Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, este membru PNL, scrie presa locală, și a fost numită la conducerea instituției de ministrul Educației, Monica Anisie (PNL – Guvernul Orban), prin ordin de ministru, în același timp cu numirea lui Horia Abrudan (PNL) în funcția de inspector general adjunct, în iunie 2020, potrivit presei locale. Între timp Abrudan a devenit șef al ISJ (august 2021 – numit de ministrul Sorin Cîmpeanu – PNL), iar la concursul de directori din sesiunea 2021 a fost președintele comisiei de organizare din județ, comisie care a decis componența comisiilor de evaluare.

În comunicatul DNA din vara lui 2021, numele lui Abrudan nu apare, ci este menționat după funcție în următoarea construcție: „la instigarea aceleiași inculpate, inspectorul școlar general al județului Bihor a emis, fără vinovăție, decizia de numire în funcția de director al Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Oradea a inculpatului Cuc Ioan Sorin”.


2 comments
  1. Vine plata. Ar trebui verificate toate dosarele concurs de director din Bihor.
    Pentru ca domnul Abrudan încă de pe vremea când era Inspector la resurse umane făcea abuz de putere. Fenta posturile din aplicația ministerului. Și pe mana cu directori din Osorhei, Sacadat, Tileagd, Aleșd, Vadu Crișului, Suncuius, Bratca cu cei din zona Beiușului, Tinca Salonta dădeau posturile pe baza clientelei politice a PNL în frunte cu Domnul Bolojan.
    Mai ales după 1 septembrie când posturile nu mai trebuiau sa apară pe internet.
    Acest lucru l-a făcut cu sprijinul actualului președinte de Consiliu Județean Ilie Bolojan și cu sprijinul deputatei Corinei Chetes al cărei consilier este.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fenomenul Brașov – Alexandru Manda, student la Drept: Ofer sprijin părinților și elevilor care vor să dea în judecată colegiile care au stabilit medie școlară obligatorie în gimnaziu

“Dacă există elevi sau părinți care vor să dea în judecată colegiile, obiectivul procesului fiind suspendarea respectiv anularea regulamentului, mă ofer să le acord sprijinul, pentru că doar ei pot…
Vezi articolul