Instituții din România – implicate în 11 din cele aproape 160 de noi proiecte pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior, propuse spre a fi finanțate printr-un apel Erasmus+ în 2023

463 de vizualizări
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027
Foto: Comisia Europeană
Un număr de 159 de noi proiecte propuse spre a fi finanțate în cadrul apelului Erasmus+2 2023 pentru sprijinirea cooperării internaționale în învățământul superior au fost selectate, potrivit unui anunț al Comisiei Europene. Entități din România sunt implicate în 11 dintre aceste noi proiecte.

Bugetul total pentru acest program, pentru întreaga perioadă de desfășurare, 2021-2027, este de 613 milioane de euro.

Dintre proiectele în care sunt implicate entități din România, sunt coordonate de universități românești: UMF din Craiova, Politehnica București, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

  • Din cele 11 proiecte cu implicare românească, 3 vizează dezvoltarea unor domenii ale învățământului superior din Moldova, iar unul –  din Ucraina.

Potrivit unei informări a Comisiei Europene,  proiectele selectate se bazează pe parteneriate între mai multe organizații din cadrul UE, de obicei universități, cu altele provenind din alte părți ale lumii.

Comisia precizează că, după invazia rusă în Ucraina, pe lista provocărilor avute în vedere în selectarea proiectelor a fost inclusă și nevoia de reconstrucție a sistemului de educație din Ucraina.

Lista proiectelor selectate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dragoș Iliescu, vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare: Am putea argumenta că Subiectele grilă sunt în favoarea candidaților și o să aducă note mai mari

Testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională pun în mișcare procese de gândire axate mai degrabă pe recunoaștere, decât pe reproducere, a explicat pentru Edupedu.ro psihologul Dragoș Iliescu. “Nu trebuie…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a revenit, vineri, cu declarații suplimentare pe tema “lucrării” pe care o menționează în CV, despre “Teoria sistemelor Informaționale”, după ce Libertatea a scris…
Vezi articolul