Profesorii, interzis la meditații pentru elevii de la clasele unde predau

410 vizualizări
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
Valentin Popa / Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Noul Cod de etică din învățământul preuniversitar le interzice profesorilor să dea meditațiilor propriilor elevi, a declarat miercuri Valentin Popa, fostul ministru al Educației, citat de Agerpres. El a spus că noul Cod de etică a fost aprobat de el prin ordin, ordin care nu a fost însă publicat până acum nici în Monitorul Oficial, nici pe site-ul Ministerului Educației.

 

“Evident că este o activitate care poate fi desfăşurată, doar să fie fiscalizată. Sigur, nu meditaţii la propriii elevi. Evident. În Codul de etică este această prevedere, că nu pot să facă meditaţii cu elevii de la clasă”, a spus Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

 

Potrivit fostului ministru, prin ordinul 4831/2018 a fost aprobat Codul de etică pentru învăţământul preuniversitar, care funcţionează ca un “contract moral” între părinţi, elevi şi personalul din şcoli, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic. Codul cuprinde formularea explicită a idealurilor, principiilor şi normelor morale pe care consimt să le respecte personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic.

Foto: Fostul ministru, Valentin Popa (InquamPhotos / Octav Ganea)


1 comment
  1. Aha… inteleg ca trebuie sa cautam meditatori si sa platim pentru ca la scoala nu se mai pot face meditatii? Interesant! Oare cum se vor descurca parintii care nu isi permit asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nouă echipe formate din 36 de eleve din România merg în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls, cu aplicații de mobil sau prototipuri de inteligență artificială / Cele mai mici participante au doar 9 ani

Cea de-a șaptea ediție a competiției naționale Technovation Girls, menită să susțină elevele cu vârste între 8 și 18 ani să devină antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei, competiție susținută…
Vezi articolul

După 12 ani de școală, elevii au probleme cu lexicul, cu localizarea informației, spune Bogdan Rațiu, profesor de limba română, despre rezultatele simulării la BAC: La liceu se simte că stagnăm de foarte mulți ani, iar standardele s-au diminuat – în anii 2000 se cereau 3-4 pagini de eseu, acum 400 de cuvinte

Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, spune că “rezultatele simulării de la BAC 2024 nu sunt foarte bune per ansamblu”,…
Vezi articolul