Învățământul mai atractiv pentru tineri? Anul acesta la Titularizare au fost cei mai mulți absolvenți din promoția curentă din ultimii 9 ani

2.650 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Peste 4.680 de proaspăt absolvenți de facultate au participat anul acesta la examenul de Titularizare, potrivit cifrelor obținute de Edupedu.ro de la Ministerul Educației. Este cel mai mare număr de tineri absolvenți ai promoției curente care participă la acest examen din 2011 încoace, potrivit datelor oficiale.

Numărul absolvenților de facultate din promoția 2019, care au specializări sau module psihopedagogice şi s-au înscris la Titularizare 2019, a fost de 4.682. Asta înseamnă cu 57 mai mulți decât în 2018 şi cel mai mare număr din 2011 până în prezent, potrivit datelor oficiale consultate de Edupedu.ro.

Se poate observa în graficul de mai jos cum după anii 2011-2012, când peste 4.000 de tineri absolvenți veneau la Titularizare, a urmat o perioadă de declin, de scădere a interesului pentru acest examen.

Doi ani la rând, 2013-2014, numărul lor a fost în jurul a 3.400 de persoane.

În 2015 a fost cel mai scăzut interes pentru intrarea în învățământ prin titularizare al candidaților absolvenți ai promoției din acel an – doar 2.310. Au fost apoi doi ani cu peste 3 mii de candidați şi în 2018 un salt până la 4.625.

În ultimii doi ani, salariile din sistemul de învățământ au crescut pentru debutanți, dar şi pentru întregul corp de cadre didactice şi personal auxiliar.

De asemenea, tot mai multe organizații non-guvernamentale derulează proiecte de formare profesională pentru tineri, pe care vor să îi transforme în profesori.

FOTO: Photo by Fox from Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Istoricul Metin Omer, despre situația din Israel: Față de Yom Kippur 1973, Hamas nu a făcut nicio deosebire între civili și militari / Există o tradiție ca societatea palestiniană să susțină organizațiile care au reușite împotriva Israelului / Gaza nu poate fi controlată de Israel pe termen lung din cauza demografiei

Cum a luat naștere statul israelian modern? De ce nu s-a putut înființa un stat independent palestinian? Ce este organizația Hamas și cum este ea văzută de către societatea palestiniană?…
Vezi articolul
Cheltuielile unei familii cu Educația: comparația cu ceilalți ani

Banii pentru Educație, în „România Educată”: Creșterea finanțării școlilor care au elevi din medii defavorizate / Facilități pentru ca firmele să-și dezvolte creșe pentru angajați / Burse mai mari pentru elevii din rural

Raportul România Educată propune adăugarea unui coeficient la costul standard per elev pentru finanțarea școlilor defavorizate și posibilitatea actualizării pe parcursul anului, în situațiile în care apar creșteri salariale. Coeficientul…
Vezi articolul

Înscrierea la cursurile de limba română pentru străini și refugiați 2024, organizate de inspectoratele școlare, s-a scumpit cu 230 lei fară vreun anunț din partea Ministerului Educației – ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial

Participanții străini la cursul de inițiere în limba română vor achita o taxa în valoare de 4.550 de lei, sumă aprobată printr-un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial vineri,…
Vezi articolul