Invitație gratuită la film pentru profesori și elevi, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, lansată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică

681 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
Profesorii și elevii lor sunt invitați la vizionarea filmului „Apropierea”, care va avea loc luni, 12 decembrie, în aula Universității Româno-Americane din București, începând cu ora 17:00, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74 de ani de la adoptarea Declarației Universale.

Participanții se vor înregistra completând formularul online până la finalul zilei de 9 decembrie 2022, pentru a avea acces la eveniment și pentru a solicita un certificat.

Apropierea este povestea emoționantă a Andreei, o mamă singură în vârstă de patruzeci de ani, a cărei fiică este abuzată sexual de iubitul ei. Totul a început cu o minunată poveste de dragoste între Andreea și un bărbat fermecător dintr-o familie de pastori foarte respectată în comunitate. Era divorțată și își creștea singură fiica de 9 ani când acesta a intrat în viața lor. Ceea ce părea a fi o schimbare plină de speranță, s-a dovedit a fi un adevărat calvar: bărbatul o abuza sexual pe fiica Andreei în timpul relației lor, aparent perfecte. Mai mult, atunci când a avut loc abuzul, Andrea era însărcinată cu fiul agresorului”, se arată în invitație.

Profesorii care vor să vadă filmul împreună cu elevii lor, de vârsta gimnaziului și a liceului, sunt invitați să se înscrie aici.

Vizionarea are loc în timpul evenimentului “Împreună împotriva traficului de persoane: Prevenirea traficului de minori în Europa în contextul provocărilor actuale”, conferință care are loc în aceeași zi cu vizionarea filmului, 12 decembrie, și despre care puteți afla mai multe de aici.

Conform comunicatului, TAHT a fost lansat în 2014 ca un forum european anual, organizat pentru a facilita discuția între actorii relevanți în vederea realizării unui răspuns mai puternic și mai coordonat împotriva traficului de persoane în Europa.

„Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului abordează principalele provocări cu care ne confruntăm în prevenirea și combaterea traficului de minori sau protejarea supraviețuitorilor în contextul regional actual, subliniind necesitatea unei cooperări interinstituționale eficiente și a unor mecanisme mai bune de referire pentru copiii victime ale traficului de persoane”, potrivit sursei citate.

Evenimentul este parte a Proiectului ProUCare finanțat de Care International prin Fundația SERA România și Federația Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Copii (FONPC) și este implementat cu sprijinul Universității Româno-Americane, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopții (ANPDCA), Ambasadei Franței și Institutului Francez în România. Partenerii media ai evenimentului sunt: G4Media, PressHub, EduPedu.ro și DeFapt.

Descarcă de aici invitația pentru profesori și elevi:

Comunicatul poate fi consultat mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională, solicitate într-o scrisoare deschisă Ministerului Educației, de un părinte al unui elev de clasa a 8-a: “Elevii din clasa a opta sunt la a patra variantă de subiecte de examen pe care o cunosc de-a lungul gimnaziului”

Modele sunt în continuă schimbare, iar cele mai recente, publicate în noiembrie 2021 nu sunt clare, acuză mama care a trimis scrisoarea către ministerul Educației. Elena Ungureanu, mama unui elev…
Vezi articolul

Orarul școlar să fie organizat în așa fel încât pentru un „bloc” de ore elevii să poată merge la ce cursuri aleg din oferta școlii, cu alți colegi din alte clase – regulă nouă în ROFUIP 2024 / CDEOȘ ar intra în vigoare odată cu noile planuri-cadru, în septembrie 2025

Regulamentrul de funcționare a școlilor propus de Ministerul Educației, aflat în dezbatere publică, vine cu o schimbare majoră față de cel actual: organizarea cursurilor la care clasele se pot amesteca.…
Vezi articolul