Invitație gratuită la film pentru profesori și elevi, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, lansată de Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică

670 de vizualizări
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului
Foto: Moose Photos – Pexels.com
Profesorii și elevii lor sunt invitați la vizionarea filmului „Apropierea”, care va avea loc luni, 12 decembrie, în aula Universității Româno-Americane din București, începând cu ora 17:00, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74 de ani de la adoptarea Declarației Universale.

Participanții se vor înregistra completând formularul online până la finalul zilei de 9 decembrie 2022, pentru a avea acces la eveniment și pentru a solicita un certificat.

Apropierea este povestea emoționantă a Andreei, o mamă singură în vârstă de patruzeci de ani, a cărei fiică este abuzată sexual de iubitul ei. Totul a început cu o minunată poveste de dragoste între Andreea și un bărbat fermecător dintr-o familie de pastori foarte respectată în comunitate. Era divorțată și își creștea singură fiica de 9 ani când acesta a intrat în viața lor. Ceea ce părea a fi o schimbare plină de speranță, s-a dovedit a fi un adevărat calvar: bărbatul o abuza sexual pe fiica Andreei în timpul relației lor, aparent perfecte. Mai mult, atunci când a avut loc abuzul, Andrea era însărcinată cu fiul agresorului”, se arată în invitație.

Profesorii care vor să vadă filmul împreună cu elevii lor, de vârsta gimnaziului și a liceului, sunt invitați să se înscrie aici.

Vizionarea are loc în timpul evenimentului “Împreună împotriva traficului de persoane: Prevenirea traficului de minori în Europa în contextul provocărilor actuale”, conferință care are loc în aceeași zi cu vizionarea filmului, 12 decembrie, și despre care puteți afla mai multe de aici.

Conform comunicatului, TAHT a fost lansat în 2014 ca un forum european anual, organizat pentru a facilita discuția între actorii relevanți în vederea realizării unui răspuns mai puternic și mai coordonat împotriva traficului de persoane în Europa.

„Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului abordează principalele provocări cu care ne confruntăm în prevenirea și combaterea traficului de minori sau protejarea supraviețuitorilor în contextul regional actual, subliniind necesitatea unei cooperări interinstituționale eficiente și a unor mecanisme mai bune de referire pentru copiii victime ale traficului de persoane”, potrivit sursei citate.

Evenimentul este parte a Proiectului ProUCare finanțat de Care International prin Fundația SERA România și Federația Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Copii (FONPC) și este implementat cu sprijinul Universității Româno-Americane, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopții (ANPDCA), Ambasadei Franței și Institutului Francez în România. Partenerii media ai evenimentului sunt: G4Media, PressHub, EduPedu.ro și DeFapt.

Descarcă de aici invitația pentru profesori și elevi:

Comunicatul poate fi consultat mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevul din Deva prins cu droguri asupra sa, într-o deplasare Erasmus+, în Macedonia, consumase alcool și s-a comportat urât cu profesorii însoțitori, arată raportul Inspectoratului Școlar / Maria Ștefănie, șefa ISJ Hunedoara: Trebuie să îl consiliem și să-l ajutăm să depășească această etapă

Inspectoratul Școlar Hunedoara nu recomandă nicio sancțiune anume pentru elevul din Deva prins cu droguri asupra sa într-un proiect de mobilitate Erasmus+, în Macedonia de Nord, potrivit raportului final în…
Vezi articolul

Prințul Philip și Regele Mihai au fost prieteni din copilărie – Galerie foto. Istoricul Adrian Cioroianu: Viața Prințului, o lecție de stabilitate și echilibru care duce la puterea unui simbol / Philip avea ceva din spiritul nostru sud european

Prințul Philip, Duce de Edinburgh și consortul de peste 73 de ani al reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, a murit vineri dimineață, la vârsta de 99 de ani. A…
Vezi articolul