ISMB: 156 de profesori cu vârste peste 65 de ani vor preda în şcolile din Bucureşti în anul şcolar 2020-2021, cei mai mulţi sunt de Matematică şi Română

9.806 vizualizări
FOTO: pixabay.com
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista profesorilor care au primit aprobarea să rămână în activitate şi să predea peste vârsta de 65 de ani. Sunt 156 de cadre didactice, majoritatea având posturi cu normă întreagă la şcolile la care predau. De cealaltă parte, 4 profesori pensionabili nu au primit acordul ISMB pentru a continua activitatea în anul şcolar 2020-2021.

Dintre profesorii care au primit aprobarea Inspectoratului să îşi continue activitatea la catedră şi peste vârste de peste 65 de ani, în anul şcolar următor, cei mai mulţi vor preda Matematică (26) şi Limba Română (26). Apoi, ca număr de cadre didactice, sunt profesorii de Educaţie fizică şi Sport – 19 cadre didactice şi Muzică (16 profesori). Pe lista publicată de ISMB apar şi câte 12 educatori, 12 învăţători, 7 profesori de Fizică, tot 7 de Geografie şi 4 de Istorie.

  • Matematică 26
  • Limba şi literatura Română 26
  • Educaţie fizică şi Sport 19
  • Muzică 19
  • Educatori 12
  • Învăţători 12
  • Fizică 7
  • Georgrafie 7
  • Istorie 4

În privinţa şcolilor la care vor preda profesorii de peste 65 de ani, cei mai mulţi din lista ISMB sunt la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – 7. Alţi 5 vor rămâne în activitate la Palatul Naţional al Copiilor, iar 4 la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay


2 comments
  1. Si o sa avem copii ” foarte bine ” pregatiti ! Profesorii peste 65 ani “au multa putere de munca “si stau ” foarte bine” la capitolul digitalizare.
    TInerii trebuie sa plece in strainatate si peste cativa ani se vor trezi guvernantii ca nu are cine sa cotizeze pentru sistemul de pensii .

  2. Doamne fereste sa mai aiba si tineretul locuri de munca. Cu salariul unui prelungit de mai sus s-ar fi platit si pensia aceluia si salariul unui profesor mai tinerel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs pentru școli, lansat de Asociația de Literație: formare gratuită a profesorilor, cu strategii de predare astfel încât elevii să înțeleagă ce citesc și sarcinile pe care le primesc

Asociația Română de Literație a lansat competiția “Citesc pentru a învăța”, prin care 10 școli gimnaziale care se înscriu în concurs pot să câștige formarea gratuită a profesorilor de toate…
Vezi articolul

Este esențial ca actul de educație să creeze valoare umană, nu doar competențe, spune profesorul Alexandru Ioan Mincu / Premiul „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru profesorii de științe va fi reinstituit din acest an (P)

Lansarea Premiului „Elisa Leonida Zamfirescu” pentru Știință, oferit profesorilor de științe de nivel gimnazial, liceal și postliceal, a fost anunțată de Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și Școala Postliceală Sanitară…
Vezi articolul

VIDEO Mitingurile profesorilor se răspândesc în toată țara: mii de profesori au ieșit azi în stradă în Bacău, Botoșani, Timișoara, Lugoj, Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Arad / „Prefer să nu am salariu nici o lună, dar la grevă nu renunţăm fără să primim ceea ce am cerut” – protestatară

Mii de profesori din Bacău, Timișoara, Lugoj, Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Arad și Botoșani au ieșit în stradă astăzi, 26 mai. Protestele profesorilor din țară vin la o zi după marele…
Vezi articolul

Titularizarea în învățământ fără susținerea concursului la nesfârșit, cerută de peste 1.200 de profesori care deja au luat peste 7 la examenul de intrare în profesie și cu toate acestea sunt obligați să-l susțină iar și iar, ca să prindă post, conform sistemului actual / Titularizarea „pe viabilitatea postului” nu este temeinic reglementată, susțin aceștia

Peste 1.200 de profesori calificați solicită titularizarea în Învățământ fără a susține din nou concursul național, după ce s-au angajat pe perioadă determinată în școli, se arată într-un memoriu primit…
Vezi articolul