Articol susținut de ROMANIA TECH NATION

Kit-uri de robotică gratuite pentru elevi. S-au deschis înscrierile la robohackathonul Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică școlară din România

4.586 de vizualizări
Începând cu 1 Martie 2021, elevii și profesorii se pot înscrie gratuit la robohackathonul NEXTLAB.TECH 2021 care este cel mai mare concurs de robotică școlară din România desfășurat în cadrul România Tech Nation. Sponsorul principal național, Banca Comercială Română, a suplimentat numărul oferind 625 de kit-uri de robotică gratuite elevilor participanți. La acestea se adaugă kit-urile oferite de alți sponsori. Pot participa elevi cu vârstă intre 8 și 16 ani la data înscrierii.

Elevii și profesorii care doresc să aibă acces la o educație modernă se pot înscrie pe site-ul concursului la adresa https://robo.nextlab.tech. Termenul de înscriere a profesorilor și a elevilor este 31 Mai 2021.

Procedura de desfășurare a robohackathonului este următoarea:

  • profesorii care doresc să coordoneze elevi se vor înscrie online folosind opțiunea “Înregistrare profesor”;
  • elevii se vor înscrie online folosind opțiunea “Înregistrare elev”. Se pot înscrie atât elevii care lucrează sub coordonarea unui cadru didactic, cât și elevii care lucrează individual. Elevii coordonați de un cadru didactic își vor asocia contul cu cel al profesorului în cadrul platformei;
  • elevii parcurg lecțiile pregătitoare după care vor susține un test online;
  • toți elevii care obțin peste 75 de puncte la testul online se califică în faza II
  • dintre elevii calificați în faza a II-a vor fi aleși beneficiarii kit-urilor gratuite. Pe lângă punctajul de la test, se va ține cont și de criterii de incluziune socială precum distribuția geografică echilibrată, atragerea de elevi din mediul rural, echilibrul de gen etc.
  • elevii calificați în faza II vor participa la finala concursului, care se va desfășura în Decembrie 2021 sub forma unor pitch-uri video. Finala va fi în format online. Elevii care nu obțin un kit gratuit și doresc să participe la finală pot achiziționa pe cont propriu un kit.

Pe lângă probele de line follower cu care participanții s-au obișnuit deja de la edițiile anterioare, în 2021 va exista și o secțiune de robotică creativă în care elevii vor trebui să elaboreze un robot util acasă sau la școală, pe baza unor componente din kit. Spre exemplu, un robot care udă florile, un robot de hrănit pisica etc.

IMPORTANT: Profesorii și elevii care au avut conturi la ediția 2020 trebuie să se înscrie din nou la adresa https://robo.nextlab.tech.

Înscrierea este gratuită!

La nextlab.tech elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului. Aici învață să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C. Sponsorul principal naţional este Banca Comercială Română. Contribuții suplimentare au fost oferite de Grupul Dacia-Renault și Măgurele Science Park. Concursul este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale prin OMEN 5092/30.08.2019, Anexa 5, poziția 99.

Inițiatorul concursului este Asociația “Clubul Informaticii Economice CyberKnowledge Club (CKC)” fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE, București. Tehologia Nextlab.tech este realizată de compania Cyberllence Inovație.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 / Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu

Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit surselor Edupedu.ro. Profesorii asistenți sunt puși să…
Vezi articolul

Florian Bichir, conferențiar de la Universitatea de Apărare, a postat pe Facebook un selfie în care apare imaginea lui Ion Antonescu. Institutul ”Elie Wiesel”: ”Postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului”

Un cadru didactic de la universitatea care pregătește viitorii șefi ai Armatei a ales să-și exprime, pe Facebook, solidaritatea cu cei care stau acasă în perioada Stării de Urgență postând…
Vezi articolul

Universitatea din București organizează prima ediție a Școlii de vară INTER-ASPA „Radu Lăcătușu”, pe teme de cercetare și inovare, la centrul din Țara Hațegului-Retezat

Universitatea din București organizează prima ediție a Școlii de vară INTER-ASPA “Radu Lăcătușu”, ce are drept scop “stimularea maturizării organizaționale în etapa de cercetare a inovării tehnologice”. Evenimentul are loc…
Vezi articolul