La examenele naționale nu vor fi subiecte-capcană, cum s-a întâmplat la simularea pentru Evaluarea Națională, spune ministrul Cîmpeanu. Acesta spune, ca anul trecut, că va sta cu profesorii pentru a verifica subiectele înaintea fiecărui examen

10.648 de vizualizări
Foto: gov.ro
“În fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen (…) voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute”,  a spus luni, într-un interviu la TVR, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a spus, totodată, că la simularea pentru Evaluarea Națională s-a înregistrat situația “subiectelor cu capcane”, dar că “le-am solicitat colegilor mei (…) să evite acele porțiuni din materie care nu au fost predate elevilor, să evite să formuleze subiecte cu capcane”.

Întrebat dacă această poziție este valabilă atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat, ministrul a răspuns pozitiv.

Oficialul a spus că elevii trebuie să se aștepte “la subiecte adecvate și la un grad de dificultate adaptat condițiilor reale pe care le-au traversat elevii care susțin examene naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat”.

Declarația ministrului Cîmpeanu, făcută luni la TVR:

Moderator: La ce să se aștepte copiii care vor da Evaluarea Națională peste 2 săptămâni?

Sorin Cîmpeanu: La subiecte adecvate și la un grad de dificultate adaptat condițiilor reale pe care le-au traversat elevii care susțin examene naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat. Atâta vreme cât în ultimii 2 ani sistemul de educație din România și din orice alt stat a avut de suferit, din motive sau mai puțin obiective, știm exact când au fost perioadele în care perioadele de cursuri cu prezență fizică au fost întrerupte.

Și atunci, sigur că da, le-am solicitat colegilor mei care realizează aceste subiecte să evite acele porțiuni din materie care nu au fost predate elevilor, să evite să formuleze subiecte cu capcane, un lucru foarte important. Din păcate, la simularea pentru Evaluarea Națională s-a întâmplat o astfel de situație.

Mai concret, în fiecare noapte de dinaintea fiecărui examen, în condiții de deplină securitate, fără niciun fel de mijloace de comunicare, voi sta împreună cu colegii mei de la fiecare disciplină și vom analiza subiectele în așa fel încât să putem garanta că ele vor fi adecvate perioadei pe care am traversat-o și vor fi înțelept concepute în așa fel încât să nu fie elevii aceia care sunt nevoiți să plătească toate neajunsurile ultimilor doi ani de criză sanitară.

Moderator: Pentru că ați spus că acestea au existat… ceea ce ne spuneți este valabil și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat? 

Sorin Cîmpeanu:: Și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat.


2 comentarii
  1. Mâine am examenul la romana si am auzit ca examenul din anul acesta o sa fie mult mai usor decat celelalte care au fost anii trecuti. Cu ajutorul acestor informatii mi-au alungat emotiile pentru ca eu stiu ca voi reusii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Protestul #foaiagoală. Maria, elevă clasa a VIII-a: Lumea se plânge că tinerii nu merg la vot, dar ei de unde să știe cu cine să voteze dacă ei au învățat la istorie despre Decebal, nu despre ce s-a întâmplat în ultimii ani?

O elevă care spune că este în clasa a VIII-a și care a dat săptămâna trecută simularea examenului de Evaluare Națională 2019 ne-a trimis un mesaj în care explică susținerea…
Vezi articolul

Monica Anisie: Fac apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Niciun stat din lume nu a pus problema înghețării anului școlar / MEC pregătește modele de subiecte, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a să se pregătească pentru examene

“Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Pe lângă faptul că îi rog să stea în casă, doresc să le spun să continue învățarea de acasă”,…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2021. Luni încep înscrierile, iar absolvenții de clasa a VIII-a sunt înscriși automat de către școli. Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației: Nu se completează nicio cerere de înscriere la acest examen național

Înscrierile la Evaluarea Națională 2021 au loc în săptămâna 7-11 iunie 2021, potrivt calendarului oficial publicat de Ministerul Educației. Elevii din seria curentă, adică absolvenții clasei a VIII-a din acest…
Vezi articolul