Laboratoarele școlilor din învățământul preuniversitar vor fi „remodernizate”, anunță ministrul Educaței

4.733 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat după o întâlnire cu parlamentarii PNL că a pregătit un program de „remodernizare” a laboratoarelor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar. Aceasta a lăsat de înțeles că o parte din acest program ar putea fi finanțat din fonduri europene, iar alta din fondurile de la ministerul Dezvoltării. Declarația a fost transmisă LIVE de Epoch Times. Numărul laboratoarelor din școli a fost în continuă scădere, iar multe dintre aceste laboratoare au fost transformate, în 2011, în clase pentru elevii de la clasa pregătitoare.

”În colaborare cu colegii mei de la celelalte ministere, ministerul Lucrărilor Publice sau ministerul Fondurilor Europene, am dezvoltat un program, care va fi în curând prezentat de către ministerul Educației, un program de remodernizare a liceelor tehnologice, precum și a laboratoarelor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar”, a anunțat Anisie într-o conferință alături de deputatul PNL Florin Roman, susținută la Palatul Parlamentului.

La începutul anului şcolar 2018-2019, numărul laboratoarelor din liceele de stat era cu 290 mai mic decât în anul şcolar 2014-2015, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Şi în învăţământul gimnazial şi primar este o scădere de 21 de laboratoare în perioada analizată. În schimb, în învăţământul profesional numărul laboratoarelor a crescut de la 33 în 2015, la 175 în 2019. Diferenţe sunt şi în privinţa sălilor de clasă, a bazinelor de înot, a sălilor de gimnastică, a atelierelor şcolare şi a terenurilor de sport.

Numărul sălilor de clasă din şcolile de stat este de 113.858, cu 2.555 mai mic decât cel din anul 2015. Dacă acum 4 ani, în liceele de stat erau 8.027 de laboratoare şcolare, anul acesta au mai rămas doar 7.737.

FOTO: edu.ro

Foto Monica Anisie: INQUAM Photos – Octav Ganea

 


1 comment
  1. Doamna ministru stie ca salariatii ministerului, mai noi sau mai vechi, au grija sa transmita in teritoriu lucruri care probabil nu ar fi trebui stiute? In Olt sunt deja zvonuri despre vizita de joi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada Națională de Limba și literatura română 2023, clasele IX-XII, începe miercuri la Sibiu. Peste 350 de liceeni și profesori sunt așteptați la concurs, vizite la muzee, dezbateri – programul participanților

Miercuri, 19 aprilie, se dă startul Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română (ONLLR), clasele de liceu, conform calendarului oficial de concursuri. 278 de elevi din toată țara și peste 90 de…
Vezi articolul

DOCUMENT 21 de programe școlare pentru noi discipline opționale din curriculum la decizia școlii au fost publicate în Monitorul Oficial / De anul viitor școlar, elevii de clasele a V-a și a VI-a pot analiza logo-uri ale unor instituții sau pot alege EduGaming ori Cultura Copilăriei

Au fost publicate, în Monitorul Oficial (MO), 21 de programe pentru noi discipline pe care școlile le pot alege pentru a le include în oferta curriculară începând de anul școlar…
Vezi articolul

Școala începe peste o lună – calendarul anului școlar 2022-2023. Care sunt principalele modificări pentru elevi și profesori în primul an școlar „modular” din istoria educației românești

Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile sau activitățile din anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial din luna aprilie. Este primul an școlar…
Vezi articolul