VIDEO Salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie, anunță ministrul Educației: ”Am asigurat pe toată lumea”

26.311 vizualizări
FOTO: Captura Epoch Times
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni că salariile profesorilor vor fi majorate anul acesta; afirmațiile au fost făcute după o întâlnire cu parlamentarii PNL, scrie Agerpres. “Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a spus ministrul, după întâlnire.

Edupedu.ro a scris pe larg despre ce salarii de bază vor încasa profesorii de la 1 septembrie 2020 pentru fiecare grad didactic, funcție și vechime în parte.

Anisie a mai vorbit despre programul pilot “Masa caldă”, care va fi extins de la 50 de unităţi de învăţământ, la 150.

Probabil că mâine această ordonanţă de urgenţă va fi pe ordinea de zi şi va fi adoptată. (…) Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă“, a adăugat Anisie.

Ministrul a anunțat că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300 de lei, susţinând că aceasta va creşte gradual.

Salariile profesorilor vor ajunge în acest an la nivelul prevăzut de grila din Legea salarizării pentru anul 2022, potrivit modificărilor produse la Legea 153/2017 de Ordonanța de Urgență 114/2018.

Prima creștere salarială are loc de la 1 ianuarie 2020, cu ”a doua tranşă de 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2018”.

Cea de-a doua creștere și ultima prevăzută de Legea salarizării va avea loc la 1 septembrie 2020, când salariile de bază vor ajunge la nivelul „prevăzut de lege pentru anul 2022”.

 


1 comment
  1. Povesti. Sporurile rămân la nivelul lunii decembrie, deci creșterea este cam jumătate fata de cât ar fi trebuit. Sindicatele dorm, le este bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul Școală după școală aplicat la nivel național va fi “ca un fel de reconversie” pentru profesorii care pierd ore – anunță sindicatele, după o întâlnire cu premierul și ministrul Educației / Plus: revenirea la 2 educatoare la grupa de grădiniță

Tăierea numărului de ore de școală prin legea promulgată ieri de Iohannis nu va duce la disponibilizări în învățământ, a declarat liderul sindical din preuniversitar Marius Nistor. La finalul unei…
Vezi articolul

SURSE Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației pentru a treia oară, la nici un an de la promulgare: Proiect de OUG prin care universitățile pot ridica construcții, din fonduri externe nerambursabile, pe terenuri din domeniul public, care nu sunt în proprietatea lor / Introduce Informatica și Arhitectura în aria de discipline STEM, după ce le-a exclus prin legea învățământului

Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației, la doar 8 luni de la promulgare și după 8 ani de lucru pe aceste proiecte din poziția de consilieră a lui…
Vezi articolul

Kit de “prim-ajutor“ pentru profesori, în perioade de criză: Indiferent de materia pe care o predă, profesorul trebuie să își ia timp să vorbească cu elevii la ore despre războiul din Ucraina / Abordările de genul “nu se întâmplă nimic” nu sunt recomandate pentru că elevii își vor căuta singuri informații din surse nesigure – psihoterapeut

“Casa și școala trebuie să fie spațiu de echilibru pentru comunitate pentru că e un spațiu al siguranței ce le dă încredere copiilor. Chiar dacă ne e greu nouă ca…
Vezi articolul