Laboratoarele școlilor din învățământul preuniversitar vor fi „remodernizate”, anunță ministrul Educaței

4.734 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat după o întâlnire cu parlamentarii PNL că a pregătit un program de „remodernizare” a laboratoarelor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar. Aceasta a lăsat de înțeles că o parte din acest program ar putea fi finanțat din fonduri europene, iar alta din fondurile de la ministerul Dezvoltării. Declarația a fost transmisă LIVE de Epoch Times. Numărul laboratoarelor din școli a fost în continuă scădere, iar multe dintre aceste laboratoare au fost transformate, în 2011, în clase pentru elevii de la clasa pregătitoare.

”În colaborare cu colegii mei de la celelalte ministere, ministerul Lucrărilor Publice sau ministerul Fondurilor Europene, am dezvoltat un program, care va fi în curând prezentat de către ministerul Educației, un program de remodernizare a liceelor tehnologice, precum și a laboratoarelor din cadrul unităților de învățământ preuniversitar”, a anunțat Anisie într-o conferință alături de deputatul PNL Florin Roman, susținută la Palatul Parlamentului.

La începutul anului şcolar 2018-2019, numărul laboratoarelor din liceele de stat era cu 290 mai mic decât în anul şcolar 2014-2015, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Şi în învăţământul gimnazial şi primar este o scădere de 21 de laboratoare în perioada analizată. În schimb, în învăţământul profesional numărul laboratoarelor a crescut de la 33 în 2015, la 175 în 2019. Diferenţe sunt şi în privinţa sălilor de clasă, a bazinelor de înot, a sălilor de gimnastică, a atelierelor şcolare şi a terenurilor de sport.

Numărul sălilor de clasă din şcolile de stat este de 113.858, cu 2.555 mai mic decât cel din anul 2015. Dacă acum 4 ani, în liceele de stat erau 8.027 de laboratoare şcolare, anul acesta au mai rămas doar 7.737.

FOTO: edu.ro

Foto Monica Anisie: INQUAM Photos – Octav Ganea

 


1 comment
  1. Doamna ministru stie ca salariatii ministerului, mai noi sau mai vechi, au grija sa transmita in teritoriu lucruri care probabil nu ar fi trebui stiute? In Olt sunt deja zvonuri despre vizita de joi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Joi, 5 octombrie, zi liberă pentru elevi, profesori și angajații din Învățământ. Ziua Educației este nelucrătoare prin Contractul colectiv de muncă

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului…
Vezi articolul

Părinții interesați să-și înscrie copiii la singura școală din România care urmează integral curriculumul german, cu profesori vorbitori nativi de germană, sunt invitați la Deutsche Schule Bukarest, care își deschide porțile în prima zi a primăverii (P)

Părinții interesați de o educație într-un mediu multicultural sunt invitați să participe la Ziua Porților Deschise, organizată pe 1 martie 2025, începând cu ora 10.00, la sediul DSBU, situat pe…
Vezi articolul

Așteptându-l pe Godot. Cum suplinește o inițiativă din domeniul editorial lipsa manualelor școlare pentru liceu: „Cititul ne face mai buni” – proiect care vrea să îi apropie pe elevi de literatură, de lectură și de limba română (P)

Corint Educațional, parte a Grupului Editorial Corint, implementează acest proiect în beneficiul elevilor de liceu, aflați într-o perioadă esențială a dezvoltării lor intelectuale. Prima zi de școală înseamnă, de fiecare…
Vezi articolul

Doar elevii cu 10 pe linie vor putea să promoveze doi ani de studii într-un an școlar, deși în prezent se cere măcar media 9. Dacă vor lua sub media 9 la evaluările de la finalul modulului doi, programul este întrerupt – proiect de metodologie

Accesul elevilor la programul de finalizare a doi ani de studii într-un an școlar va fi permis doar pentru cei cu media 10 la toate materiile, arată un nou proiect…
Vezi articolul