Laurențiu Baranga a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de BAC și le cere “iertare instituţiilor cărora le-a creat un prejudiciu de imagine”: “a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare”

6.119 vizualizări
Laurențiu Baranga
Laurentiu Baranga / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a recunoscut în fața procurorilor că și-a falsificat diploma de bacalaureat, potrivit încheierii de ședință a Judecătoriei Sectorului 5.

Baranga a terminat școala profesională, iar după falsificarea diplomei de Bacalaureat și după ce instanța i-a retras diploma falsă a primit abilitarea de la Universitatea de Agronomie din București (USAMV) unde a devenit chiar conducător de doctorat. Acum, el și-a cerut scuze instituțiilor ”cărora le-a creat un prejudiciu de imagine”.

Declaratia lui Laurentiu Baranga

„Cu privire la acuzațiile aduse declar faptul că a existat un moment în viața mea când am avut un moment de scăpare, luând o decizie neinspirată, constând în aceea că prin intermediul unei persoane al cărei nume nu mi-l amintesc am reușit să obțin o diplomă de bacalaureat din care să rezulte că am urmat cursurile liceale și am obținut diploma de bacalaureat. Menționez că acea persoană m-a asigurat de faptul că obținerea diplomei de bacalaureat va fi legală, întrucât urmasem cursurile liceale de 2 ani și o școală profesională. Nu am urmat cursuri liceale de 4 ani la liceul…, așa cum reiese din diploma aflată la dosarul cauzei. Nu am dorit să induc în eroare instituțiile de învățământ cu care am avut relații contractuale, deoarece celelalte diplome dobândite ulterior sunt obținute pe merit. De asemenea sunt de acord să fac toate demersurile necesare pentru a acoperi prejudiciul cauzat în cauză”, a arătat Baranga în declarația de inculpat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


4 comentarii
 1. O dezbatere despre viitorul liceenilor a adus surpriza ca mulți dintre ei sa afirme: ,, școala nu are niciun sens, sunt multi care au funcții importante si nu dat BAC ul sau nu au urmat o facultate.”
  Prejudiciul este imens, simpla demisie e praf în ochi. Trebuie insistat ca un astfel de ,, fenomen generalizat” nu mai poate fi tolerat.
  Se pare însă că politicile publice nu tin cu meritocrația, studiul, munca sau competența.
  Ghinion!

  1. Si parca daca au diplome reale precum doamna profesoara de limba romana Anisie Pepsiglas Reticiente? E mai bine crezi? Cata vreme vor fi politruci cocotati la varf prin alte metode decat prin recunoasterea valorii, vom intalni asa ceva. Mereu.

   1. Nu-i asa?Ce diferență este intre un prost cu diploma reala si unul cu una fictivă?Pe ala cu cea fictiva poate oricine sa il “decada” din drepturi.Anisie nu o sa fie plimbata niciodată cu cătușe la mâini și data afara din învățământ, pentru ca nu au cum.Desi multi ar pofti.
    Ai carte ai parte!
    Asta e diferența.

 2. Asta înseamnă sa fii unealta unuia si altuia.Nu mai au nevoie de el.Gasesc altul dornic de inavutire si mărire. Iluzii.De asta nu se pot folosi de oameni capabili pentru că nu îi pot manevra cum vor ei.
  Cine l-a stiut, l-a dat de gol.Tot ai lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Admiterea la liceu „prin alunecare”, în școli în care elevii au ajuns în urma repartizării, nu a dorinței lor, plus pregătirea pentru meserii vechi – indicate de Măriuca Talpeș, de la Coaliția pentru Dezvoltarea României, drept cauze pentru care „condamnăm o jumătate de generație să fie șomeră în viitor” / 52% intră la liceu sub nota 6, considerat pragul nivelului 2 din PISA, al analfabetismului funcțional – analiză

Cifrele pe anul trecut, prezentate de Măriuca Talpeș, arată că 52% dintre elevii absolvenți de clasa a VIII-a intră cu media minimă admisă, de 6. Aceștia ajung în învățământul tehnologic…
Vezi articolul

Contradicții în Guvern, pe închiderea școlilor: Arafat cere declararea stării de alertă și închiderea școlilor o lună. Orban: Închiderea școlilor nu poate fi luată ușor, perturbă procesul educațional

Contradicții în Guvernul Orban, cu privire la activitatea școlilor în contextul răspândirii noului coronavirus. Secretarul de stat Raed Arafat a propus astăzi oficial închiderea școlilor și grădinițelor începând de mâine, 10.03.2020,…
Vezi articolul

PNL ar putea avea 9.771 de directori de școli, în august, garantat Iohannis. „Să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală” – Virgil Guran, liderul senatorilor PNL

„Haideți să nu ne mai ascundem, să spunem adevărul: fiecare își dorește să aibă în partidul lui un director de școală, mai ales într-o comună, unde directorul de școală dă…
Vezi articolul