Legea referitoare la tichete educaţionale pentru plata serviciilor “Şcoală după şcoală” a fost promulgată

5.680 de vizualizări
Programul Școala după școală
Programul Școala după școală
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea în baza căreia Ministerul Educaţiei va avea posibilitatea să emită tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul “Şcoală după şcoală”, potrivit Agerpres.

Proiectul, inițiat de parlamentari liberali, a fost adoptat de Senat pe 27 iulie.

Conform noii legi, Ministerul Educaţiei va avea posibilitatea să emită tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata after school. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.

Din expunerea de motive a proiectului:

 • “Măsura vine şi în sprijinul părinţilor activi şi îi încurajează pe aceştia să nu-şi abandoneze locul de muncă. Valoarea tichetului pe care am propus-o este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecţiilor”.
 • “Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS) ne arată faptul că gradul de cuprindere în învăţământ a populaţiei de vârstă şcolară la începutul anului şcolar 2014 – 2015 a fost de 73,4%. Adică, 27% dintre copiii care ar trebui să frecventeze şcoala nu sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ obligatoriu”.

2 comentarii
 1. “Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui sau reprezentantului legal al copilului, pentru fiecare copil în parte.”
  Buna ziua!
  Acesta este o prepozitie, nu credeti? Lipsesc informatii cum ar fi perioada in care se pot depune respectivele cereri, locul depunerii… un link, o lege, orice care sa ne ofere, noua cititoriilor, clarificare. Macar o amandare “revenim cu detalii, etc”
  Imi cer scuze, nu vreau sa par impertinenta insa va rog sa furnizati o informatie clara si concreta pentru evitarea speculatiilor.
  De incertidutine vuiesc toti si toate!

  1. Buna ziua,

   Foarte bune intrebarile, exact asta ma intreb si eu de doua saptamani de cand am aflat ca sa promulgat aceasta lege. Chiar imi doresc foarte tare sa aflu aceste detalii, poate reusim sa gasim totusi aceste informatii pe undeva….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Euronews va lansa un canal TV de știri în România în colaborare cu Politehnica București. Mihnea Costoiu, rectorul UPB: Va fi un canal axat pe valorile și tematicile europene, vrem să fie operațional până la finalul anului cu circa 100 de angajați

Canalul de știri pan-european Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal TVR de știri nou, independent, potrivit unor comunicate…
Vezi articolul