Legile educației vor fi discutate în Parlament în comisii separate, nu în comisie reunită, spune Sorin Cîmpeanu, senator liberal / Ligia Deca anunțase procedură accelerată de trecere a proiectelor prin Legislativ

859 de vizualizări
Foto: Agerpres Foto
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, senator liberal și membru al Comisiei pentru învățământ din Senat, a declarat miercuri că proiectele de Legi ale educației vor fi discutate în Parlament în procedura normală – “nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și Senat”. El reia, astfel, cele spuse anterior pentru Edupedu.ro de președinta comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, potrivit căreia proiectele vor fi dezbătute în proces legislativ normal. Ministrul Ligia Deca anunțase că acestea vor fi dezbătute într-o comisie comună și în procedură de urgență.

Sorin Cîmpeanu, care a inițiat proiectele de lege și a organizat prima rundă de consultări, desfășurată în vara anului trecut, înainte ca proiectele să sufere modificări substanțiale după preluarea portofoliului Educației de către Deca, a lăudat proiectele, dar a spus că “lucrurile sunt perfectibile”. El a luat cuvântul la Ora Guvernului, în care ministrul Deca a mers în plenul Senatului pentru a răspunde pe tema legilor educației.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu:

  • “E greu, sunt sute de articole care sunt foarte bune, după cum, recunosc, sunt câteva articole care vor putea să fie discutate în parlament Și vor putea să fie discutate în Parlament prin dialog, nu într-o comisie reunită, ci în comisii separate, în Cameră și în Senat, tocmai pentru a avea șansa unei dezbateri reale, bazată pe dialog.”

Anterior, Natalia Intotero, deputată a celuilalt partid din coaliția de guvernământ, PSD, a spus pentru Edupedu.ro  că „Va fi un proces legislativ normal. Nu se mai face comisie comună pentru proiectele de legi ale Educației”.

Proiectele legilor Educației au ajuns luni în Parlament, conform documentelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților. În adresa Guvernului, prin care cele două documente au fost înaintate, Executivul cere procedură de urgență pentru acestea. Amintim că Ligia Deca, ministra Educației, anunțat încă de joi, de la sediul Guvernului, că „a fost aprobată o procedură de urgență, în așa fel încât în parlament să putem purta discuția cu Comisiile reunite de educație“.

Citește și:
Proiectele de legi ale Educației vor fi dezbătute în proces legislativ normal, nu în comisie comună, spune Natalia Intotero (PSD), președinta comisiei de Învățământ a Camerei Deputaților, după ce Ligia Deca anunțase o procedură accelerată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FSLI cere măsuri urgente ministerului Educației în cazul “șocant” de la Clejani, dar nu are nicio reacție la învățătoarea care a dat cu spray lacrimogen asupra a doi copii de 6 ani

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită Ministerului Educației Naționale măsuri urgente privind creșterea numărului de psihologi școlari, dar și introducerea pazei și protecției în unitățile de învățământ din întreaga țară,…
Vezi articolul

Se schimbă scenariile școlilor, în București: 9 unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu, iar 5 – în scenariul galben. Joi se reunește Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

Parte dintre școlile și grădinițele din București își schimbă săptămâna aceasta scenariul de funcționare. 14 unități de învățământ vor trece fie la scenariul galben, fie la cel roșu. În cursul…
Vezi articolul

Mesajele Revoluţiei încă prezente pe clădirea Universităţii din Bucureşti, în pericol. „Avem datoria morală să salvăm aceste semne pentru generaţiile viitoare”, atrag atenția organizații ale societății civile

La 35 de ani de la Decembrie 1989, societatea civilă solicită protejarea ultimelor mesaje de la Revoluţie rămase în România pe Palatul Universităţii din Bucureşti. Organizaţiile revoluţionarilor din Bucureşti, Timişoara…
Vezi articolul