Legile învăţământului care vor fi implementate în acest an vor aduce bucurie, susține soția președintelui, profesoara Carmen Iohannis, în prima zi de școală

3.120 de vizualizări
Foto: Carmen Iohannis – Facebook.com
“Legile învăţământului care vor fi implementate în acest an vor aduce bucurie”, a spus soția președintelui Iohannis, în prima zi de școală. Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Sibiu, a făcut această declarație luni, 11 septembrie, la început de an școlar. Legile Educației au intrat în vigoare pe 3 septembrie și deja au întârzieri legate de aplicare. Ordinul privind bursele elevilor încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cel privind transportul elevilor a fost publicat abia cu 2 zile înainte să înceapă școala.

„Vă doresc tuturor elevilor, profesorilor, părinţilor un an cu mult succes şi reuşite. Ne dorim să avem răbdare unii cu alţii, comunicare bună, perseverenţă şi multă bucurie. Şi cred că şi legile învăţământului care în acest an vor fi implementate ne vor aduce bucurie şi sper să fie de bun augur”, a spus Carmen Iohannis, care este profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” Sibiu. 

Președintele Iohannis a semnat decretele de promulgare a legilor educației în cadrul unei ceremonii la Cotroceni pe 4 iulie, spunând că “legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”.

Legile Educației au intrat în vigoare pe 3 septembrie și pentru ca peste 100 de prevederi ce se aplică din acest an școlar să intre în vigoare e nevoie de sute de ordine de ministru și acte normative, prevăzute într-un calendar publicat în Monitorul Oficial, care deja nu s-a respectat.

Ordinul privind bursele elevilor încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial, deși a început școala luni, 11 septembrie, iar documentul a fost adoptat vineri, 8 septembrie, în ședința Comisiei de Dialog Social, potrivit reprezentatei Federației Părinților, Iuliana Constantinescu. Inițial, documentul avea termen de adoptare 4 septembrie.

Normele de transport au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seara, 8 septembrie, cu două zile înainte să înceapă școala, ceea ce întârzie semnificativ aplicarea acestui proces. Cel mai devreme pe 25 septembrie toate procedurile ar fi îndeplinite pentru ca elevii navetiști să aibă transport gratuit, conform estimărilor pe actul normativ.

Citește și:
Protest USR la Cotroceni, în prima zi de şcoală: Actualul preşedinte este un profesor care şi-a ratat menirea. A promis România educată, a livrat România eșuată
ULTIMA ORĂ Legile educației au fost publicate în Monitorul Oficial și intră în vigoare la 60 de zile, adică pe 2 septembrie, după începerea anului școlar 2023-2024
VIDEO Președintele Iohannis a semnat decretele de promulgare a legilor educației, în cadrul unei ceremonii la Cotroceni: “Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare”

11 comments
  1. Cum să aducă bucurie cînd a adus numai discriminare și umilință cu bursele tocmai acelor copii care într-adevăr au învățat .

  2. Ce exprimare de profesoara de științe umaniste. Daca asa se exprimă profesorii de engleza Romania este o tara îngropată de politicienii ăștia hoți ,tâlhari ,mincinoși,impostori,prosti…….

  3. Este stat eșuat, lăsat în paragină, copii care stau în containere și prin diverse locații neadecvate. Ce dracu ați păzit toată vara? Cea mai Proastă guvernare din 89 până la zi. Cine dracu mai vine la vot anul viitor mai ales ca băgați la înaintare numa nepregătiți! Huoooooo😠

  4. Rămân la părerea că sunt acestea niste legi incomplete,mai mult impuse decât dezbătute…Nu am văzut în ele mai multa aplecare spre cei care duc greul in educație…cadrele didactice.Consider că la uzura pe care o are un profesor în carieră,acesta ar trebui sa fie îndreptățit să iasă la pensie fără penalizare,măcar că un șofer de autobuz, adică măcar cu 9 ani înainte de vârsta standard de pensionare.Iar cine dorește mai mult,nu are decât să ceară să i se aprobe prelungirea până la adânci bătrâneți…

  5. Voiam sa comentez. Dar nu pot. Nu mai pot de atâta bucurie adusă de Legile învățământului. Și copiii care au participat la concursuri care se calificau la burse se performanța și care au descoperit ca nu vor mai primi astfel de burse ar vrea sa se bucure, dar nu mai pot. Zic sa lasam familia Iohannis sa se bucure, ca nu ne putem bucura chiar toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciolacu: În ciuda tuturor greutăților și “apocalipsei”, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7 miliarde de lei cu care să acoperim cheltuielile sociale esențiale ale statului până la sfârșitul acestui an

Premierul Marcel Ciolacu a spus în deschiderea ședinței de Guvern de joi, 23 noiembrie, că “în ciuda tuturor greutăților și apocalipsei, domnul ministru Boloș a asigurat resurse financiare de 13,7…
Vezi articolul

Educația prin film documentar la Astra Film Festival 2024: profesorii pot participa la sesiuni de formare media, elevii pot urmări povești despre depășirea traumelor, nutriție sau adolescenți care vor să devină artiști

Elevii și profesorii au pregătită o experiență educativă unică la Astra Film Festival (AFF) 2024, prin intermediul filmelor documentare care explorează teme esențiale în educația modernă. Adolescenții din medii defavorizate…
Vezi articolul

Două posturi de directori adjuncți la școlile europene Luxembourg I și II, scoase la concurs pentru anul școlar viitor. Înscrierea se face până pe 21 noiembrie 2022 / Profilul candidatului și ce trebuie să conțină dosarul

Două posturi de directori adjuncți la școlile europene Luxembourg I și Luxembourg II sunt scoase la concurs pentru anul școlar viitor, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Până la data…
Vezi articolul