Lista aprobată a celor 248 de școli care nu vor mai folosi cataloage clasice pentru notarea și absențele elevilor, ci doar catalogul electronic. Radu Szekely, Ministerul Educației: Urmează centralizarea programelor folosite și monitorizarea prin chestionare pentru profesori, elevi, părinți, secretariate

19.008 vizualizări
Foto: Cristian Nistor – Agerpres Foto
Catalogul electronic va fi folosit în acest an școlar în mod exclusiv în 248 de școli din 37 de județe și București, potrivit listei aprobate de Ministerul Educației. Documentul prevede școlile care sunt exceptate de la folosirea catalogului în format fizic. Instituțiile s-au putut înscrie în programul pilot lansat de minister cu câteva zile înaintea începerii cursurilor.

Ordinul ministrului Educației care făcea posibilă înscrierea în program era Ordinul nr 5.157 din 31.08.2021.

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, fost secretar de stat și cel care a coordonat acest proiect, a declarat pentru Edupedu.ro că “urmează sa centralizăm ce cataloage folosesc unitățile de învățământ și de când sunt aceste programe folosite”.

“Instituțiile de învățământ vor primi, în cadrul procesului de monitorizare realizat de Direcția Generală România Educată din minister, chestionare de răspuns prin eșantionare pentru părinți, elevi, profesori, secretariat”, a mai spus Szekely.

Cele mai multe școli înscrise sunt din județul Sibiu – 32, urmate de 23 de școli din București și tot 23 din Cluj, 18 din Iași și 10 din Brașov.

Lista școlilor poate fi consultată aici:


4 comments
      1. Chiar sunt 32, treceți pe pagina următoare!
        Dar eu nu văd care e problema. Dacă voiau și alte școli, din alte județe, nu cred că erau refuzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Universitățile eșuează” în a încuraja studentele și studenții să sesizeze cazurile de hărțuire sexuală – Alianța organizațiilor studențești: 14 sesizări în 52 de universități, în 5 ani

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești a publicat o analiză făcută de Centrul FILIA, pe baza răspunsurilor oficiale primite de la 52 de universități, privind cazurile de hărțuire sexuală, potrivit G4Media.ro. Aceasta…
Vezi articolul

Au fost grele subiectele la Istorie, de la Bac? Profesoara Andreea Laura Martinescu: Nu au fost grele, materia a fost foarte bine distribuită și nu a dat șansa vânătorilor de note să înșface un 10 pe nemerit

Subiectele de la Istorie nu au fost „prea grele”, cum s-au plâns cei nepregătiți pentru examen, dar „prima dată după foarte mult timp s-a făcut o “distribuție” a materiei. În…
Vezi articolul