Președintele Iohannis susține o declarație de presă la 17:15, în urma discuțiilor cu ministrul Sorin Cîmpeanu

2.952 de vizualizări
Sursă foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi, la ora 17:15, o declarație de presă în urma discuțiilor avute cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința care a început la 14:00.

Discuția dintre ministru și președinte are loc la 4 zile după redeschiderea școlilor și în momentul în care sunt discuții aprinse pentru construcția bugetului pe anul în curs.

Potrivit surselor Edupedu.ro, întâlnirea a fost stabilită de 2-3 zile pentru a analiza cum se va desfășura mai departe anul școlar în contextul pandemic. “Pe lângă acest subiect, pe agendă există discuții cu privire la numărul de cazuri elevi, profesori și angajați în școli confirmați cu noul coronavirus”, au declarat sursele citate.

Din cadrul echipei ministeriale care s-a dus împreună cu ministrul Cîmpeanu la Cotroceni face parte și Ioana Lazăr, secretar general al ministerului. Prima mutare pe care a făcut-o Sorin Cîmpeanu când a primit portofoliul Educației a fost să semneze Adresa nr 1/24.12.2020 către Secretariatul General al Guvernului prin care a solicitat detașarea pe postul de secretar general al ministerului a Ioanei Lazăr. Aceasta fusese dată afară de pe această poziție pe 8 decembrie prin solicitarea fostului ministru Monica Anisie.

Pe lângă Ioana Lazăr, alături de Sorin Cîmpeanu la Cotroceni a fost prezent și secretarul general adjunct Sorin Decă.

Cazuri de coronavirus în mai multe școli

Informații privind cazuri de coronavirus depistate în rândul elevilor și profesorilor, în primele zile de la începerea școlilor, au continuat să apară punctual, joi, cu date din Constanța, Dolj, Botoșani și București. Cazurile au fost anunțate de diverse autorități, dintre care doar o parte au precizat că nu este vorba despre situații depistate în urma testărilor din școli.

În București, trei cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor și un caz în rândul profesorilor au fost identificate în școlile din Sectorul 4 în primele zile de la începerea școlii, a anunțat, joi, Primăria acestui sector.

De asemenea, în județul Cluj, „la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de COVID-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc.

O situație centralizată urmează să fie publicată în ultima parte a zilei, a menționat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea in cadrul școlii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Evaluarea Națională

VIDEO Sorin Cîmpeanu anunță modificări în regulamentul CNATDCU / Plus: Profesorii trebuie formați cu privire la bullying, lucru pe care îl vom face. Va trebui să reluăm discuțiile pe proiectul strategiei de educație parentală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut declarații de presă astăzi, de la ora 11:00. Edupedu.ro a transmis live text cele mai importante declarații din cadrul conferinței. Sorin Cîmpeanu, cele mai…
Vezi articolul

Ministerul Educației, surd și cinic față de nedreptățile produse de comisiile de la Bacalaureat 2023 de la Șincai și Voluntari pentru 80 de tineri. Instituția propune o singură măsură, dar abia de anul viitor: timp de lucru prelungit cu „cel mult o oră“ pentru lucrări anulate

Ministerul Educației ignoră de câteva luni nedreptățile pe care cele două comisii de examen de la liceele din București și Voluntari le-au produs pentru zeci de tineri la sesiunea de…
Vezi articolul