Președintele Iohannis susține o declarație de presă la 17:15, în urma discuțiilor cu ministrul Sorin Cîmpeanu

2.947 de vizualizări
Sursă foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi, la ora 17:15, o declarație de presă în urma discuțiilor avute cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ședința care a început la 14:00.

Discuția dintre ministru și președinte are loc la 4 zile după redeschiderea școlilor și în momentul în care sunt discuții aprinse pentru construcția bugetului pe anul în curs.

Potrivit surselor Edupedu.ro, întâlnirea a fost stabilită de 2-3 zile pentru a analiza cum se va desfășura mai departe anul școlar în contextul pandemic. “Pe lângă acest subiect, pe agendă există discuții cu privire la numărul de cazuri elevi, profesori și angajați în școli confirmați cu noul coronavirus”, au declarat sursele citate.

Din cadrul echipei ministeriale care s-a dus împreună cu ministrul Cîmpeanu la Cotroceni face parte și Ioana Lazăr, secretar general al ministerului. Prima mutare pe care a făcut-o Sorin Cîmpeanu când a primit portofoliul Educației a fost să semneze Adresa nr 1/24.12.2020 către Secretariatul General al Guvernului prin care a solicitat detașarea pe postul de secretar general al ministerului a Ioanei Lazăr. Aceasta fusese dată afară de pe această poziție pe 8 decembrie prin solicitarea fostului ministru Monica Anisie.

Pe lângă Ioana Lazăr, alături de Sorin Cîmpeanu la Cotroceni a fost prezent și secretarul general adjunct Sorin Decă.

Cazuri de coronavirus în mai multe școli

Informații privind cazuri de coronavirus depistate în rândul elevilor și profesorilor, în primele zile de la începerea școlilor, au continuat să apară punctual, joi, cu date din Constanța, Dolj, Botoșani și București. Cazurile au fost anunțate de diverse autorități, dintre care doar o parte au precizat că nu este vorba despre situații depistate în urma testărilor din școli.

În București, trei cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor și un caz în rândul profesorilor au fost identificate în școlile din Sectorul 4 în primele zile de la începerea școlii, a anunțat, joi, Primăria acestui sector.

De asemenea, în județul Cluj, „la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de COVID-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc.

O situație centralizată urmează să fie publicată în ultima parte a zilei, a menționat, joi, ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea in cadrul școlii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii, părinții și profesorii care înregistrează și distribuie orele online nu mai pot fi trași la răspundere penal pentru acest lucru. Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației: Am transmis școlilor să distrugă toate declarațiile depuse de elevi și părinți anul trecut

Elevii și părinții care înregistrează și distribuie orele online nu mai pot fi trași la răspundere penal pentru acest lucru, potrivit secretarului general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr. Aceasta a…
Vezi articolul

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Erasmus+: Comisia Europeană a lansat cererile de propuneri, cu un buget de aproape 3,9 miliarde de euro în 2022 pentru mobilitate și cooperare în domeniile educației, formării, tineretului și sportului

Comisia Europeană a lansat miercuri cererile de propuneri în cadrul cererii Erasmus+ pentru 2022, în urma adoptării programului anual de lucru pentru 2022, anunță executivul comunitar. Potrivit comunicatului de presă, cu…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul