LISTA Cum afli dacă în școala sau grădinița ta sunt secții de votare și dacă vineri, luni și marți sunt cursuri online. 76% dintre secțiile de votare sunt în unități de învățământ

5.000 de vizualizări
Foto: © Vampy1 | Dreamstime.com
Trei din patru secții de votare de la alegerile locale 2020 sunt organizate în școli, licee sau grădinițe, potrivit unei analize făcută de Edupedu.ro cu datele de la Autoritatea Electorală Permanentă. În aceste unități se supendă cursurile față în față vineri, 25 septembrie și luni și marți, 28-29 septembrie 2020. Autoritățile nu au pus la dispoziție nicio listă cu școlile în care nu sunt secții de votare și în care eleviivor continu cursurile față în față.

Din totalul celor 18.794 de secții de votare organizate de autorități pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, înscrise în Registrul secțiilor de votare al AEP, 14.295 sunt în unități de învățământ, asta înseamnă 76,06%.

Pe tip de unitate de învățământ situația secțiilor de votare este următoarea

  • școli gimnaziale/primare 10.256
  • grădinițe 1.785
  • licee 1.394
  • colegii 845
  • seminarii 10

Pentru că nu există o listă cu școlile în care cursurile continuă, părinții, profesorii și elevii pot descărca lista secțiilor de votare de mai jos și pot căuta școala la care sunt copiii/în care sunt angajați folosind tastele ctrl+F (find/gasește). Dacă unitatea de învățământ nu este pe listă, înseamnă că elevii merg la cursuri. Dacă este pe listă, cursurile se fac online.

NOTĂ: căutați numele școlii/grădiniței în listă mai întâi fără diacritice și apoi cu diacritice

Reamintim că ministrul Educației a declarat pentru Edupedu.ro că în toate județele, cursurile sunt suspendate în perioada 25-29 septembrie în unitățile de învățământ unde sunt secții de votare.

Foto: © Vampy1 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


2 comments
  1. Pentru spitale puneti corturi,pentru scoli sectii de votare….rusine!
    Nu suport o nlaine nu suport calculatorul ma deprima!
    Scriem pe table din 1950 cu creta de ne crapa mainele dar stam onlaine …pe calculatoare! Jos onlaine….jos calculatoarele…!

  2. Acest lucru arată importanța pe care o acordă politicienii educației de 30 de ani încoace și mai ales în acest an declarat pandemic. Scoți școlile din funcțiune vreme de trei zile ca să transformi în secții de votare câteva încăperi dintr-o școală întreagă ! De ce nu se organizează secțiile de votare în locații temporare ( containere mobile și corturi ) sau în locații destinate evenimentelor culturale sau sportive ? Pentru că așa „am apucat” pentru comoditate și pentru că nu ne interesează educația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Clasa noastră a hotărât că vrea să “dăruiască viață”. Elevii de la a XII-a D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca şi-au donat banii economisiţi Primului Spital de Oncologie și Radioterapie din România

Elevii clasei a XII D de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au ales drept “uniformă” tricourile asociației Dăruieste Viață pentru a-și arăta implicare socială. Donația lor reprezintă cărămizi pentru Primul Spital…
Vezi articolul

Cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism cercetat pentru abuzuri: Comisia de Etică a Universității din București constată încălcări ale Codului privind abuzul de putere și hărțuirea sexuală, dar nu decide nimic / Universitatea așteaptă să se lămurească raporturile de muncă ale cadrului didactic

Comisia de Etică a Universității din București constată, într-un punct de vedere publicat miercuri pe site-ul universității, încălcarea Codului de etică al UB în ceea ce privește faptele de abuz…
Vezi articolul

Universitatea din București cumpără cu aproape 6,5 milioane de euro clădirea istorică din centrul Capitalei unde se află Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, clădire ce fusese retrocedată

Universitatea din București a încheiat, săptămâna aceasta, un contract cu organizația Congregatio Jesu prin care a cumpărat, cu 6,45 milioane de euro, imobilul din centrul Capitalei unde se află Facultatea…
Vezi articolul

Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe

În cazul în care un elev prezintă la școală simptome specifice Covid-19 (febră, tuse, dificultăți respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare generală modificată) vor fi anunțați imediat părinții sau reprezentanții legali,…
Vezi articolul