BREAKING Subiectele de la Evaluarea Națională de clasa a II-a – Matematică și Științe ale naturii. Cerințele pe care le-au primit elevii

30.789 de vizualizări
Elevii de clasa a II-a au susținut joi, 16 mai, proba la Matematică și Științe ale naturii din cadrul Evaluării Naționale. Subiectele sunt pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva.

UPDATE: Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 subiectele primite de elevi. Descarcă mai jos documentele în format .pdf.

Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). 

Vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Testul numărul 1

Testul numărul 2

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a
  • 13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română
  • 13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă
  • 14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română
  • 15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă
  • 16 mai – Matematică și Științe ale naturii
  • 17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale
De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a

Evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuit. Părinții pot compara, astfel, rezultatele obținute de copil la această testare națională cu rezultatele obișnuite primite de elev de la învățătoare și pot vedea dacă a fost evaluat corect în timpul anului.

Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinți să afle pe ce anume să insiste, în lucrul cu copiii, pe timpul verii.

Un alt obiectiv al evaluărilor este de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen, pentru a nu se trezi la final de clasa a VIII-a, când au un examen care le hotărăște traseul școlar, pentru prima oară în fața unei evaluări naționale.

Aceste testări trebuie să radiografieze în mod real în ce măsură au înțeles copiii elementele prevăzute de curriculumul național, dar și efortul depus de învățători.


3 comments
  1. Exercițiul 8 de la Matematica este formulat greșit. Problema inițială vorbește despre 4 copii, iar atunci când întreabă la exercițiul 8 despre numărul copiilor la care puteau fi împărțite fotografiile, nu face referire la toți copiii din clasă.

  2. ia dati testul analfabetilor din ministerul educatiei acest test… fac pariu ca jumate nu o sa reuseasca sa raspunda corect la toate intrebarile. apoi dati testul asta profilor titularizati cu 5 sa vedeti daca aia reusesc… tara de oligofreni!

  3. Nu sunteți pe fixul vostru, aceasta ce este, nu cumva o evaluare de fapt a capacității învățătorilor de fapt?? Ce-i cu teroarea asta față de niște copii care abia sunt intrați in școală? Și cei care nu trec aceasta evaluare, ce faceți cu ei, nu-i duceți înapoi la gradiniță? Că atât vă duce capul, ați distrus învățământul și nu vă opriți să-l degradați în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

Rezultatele simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022: 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 70,2% au promovat la română. La Evaluarea Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro, în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală…
Vezi articolul