Lista școlilor din sectorul 2 care au program Școală după Școală / În patru școli, părinții plătesc integral pentru a putea lăsa copiii la școală după ore

5.559 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
În sectorul 2 sunt 22 de școli care au program “Școală după Școală”, dintre care 4 sunt finanțate integral de Asociațiile de Părinți, 9 de către Primărie, și restul co-finanțare între primărie și asociațiile de părinți. Amintim, la Școala Gimnazială nr. 51 din București, programul încă nu a început, înscrierile s-au încheiat abia luni, 9 octombrie. Zeci de părinți au stat la coadă noaptea pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală de teamă că nu vor prinde unul dintre cele 168 de locuri.

În sectorul 2, dintre cele 29 de școli, 22 au program de tip Școală după școală în anul școlar 2023-2024, adică elevii pot sta după ore pentru a face teme și activități recreative cu învățători și profesori. Li se asigură și mâncare în regim de catering.

Nu toate sunt finanțate complet de Primărie: Consiliul Local suportă finanțarea integral pentru elevii din 9 școli din sectorul 2, Asociațiile de părinți din alte 4 școli achită costurile integral, iar pentru restul de 9 școli costurile se împart în procente diferite între Primărie și Asociațiile de Părinți.

Costurile pentru programul Școală după școală includ plata cadrelor didactice și mâncarea elevilor.

Lista școlilor din sectorul 2 unde se desfășoară programul Școală după Școală în anul școlar 2023-2024

Nume unitate de învățământFinanțare Consiliul Local Finanțare Asociație de Părinți
Școala Gimnazială nr. 192100%
Școala Gimnazială "Elena Văcărescu"100%
Școala Gimnazială "Sfinții Voievozi"100%
Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae"100%
Școala Gimnazială nr. 2464%36%
Școala Gimnazială nr. 25100%
Școala Gimnazială nr. 2870%30%
Școala Gimnazială nr. 31100%
Școala Gimnazială nr. 3964%36%
Școala Gimnazială nr. 46100%
Școala Gimnazială nr. 6258%42%
Școala Gimnazială nr. 6658%42%
Școala Gimnazială nr. 77100%
Școala Gimnazială "Grigore Ghica Voievod"64%36%
Școala Gimnazială "Maica Domnului"75%25%
Școala Gimnazială "Petre Ghelmez"94%6%
Școala Gimnazială "Ferdinand I"100%
Școala Gimnazială "Sfântul Silvestru"80%20%
Liceul Teoretic "Lucian Blaga"100%
Școala Gimnazială nr. 20100%
Școala Gimnazială nr. 47100%
Școala Gimnazială nr. 54100%

Lista școlilor incluse în program a fost avizată de ISMB în data de 27 iulie 2023, motiv pentru care nu este inclusă și Școala Gimnazială nr. 51, unde săptămâna trecută zeci de părinți au stat la coadă noaptea pentru a-și înscrie copilul la Școală după școală. Abia pe 6 septembrie ISMB a dat avizul pentru desfășurarea programului în această școală, așa cum a scris Edupedu.ro pe 8 octombrie.

Sursa: Nota trimisă de școala gimnazială nr 51 către Primăria sectorului 2
Despre programul Școală după Școală

Potrivit metodologiei inițiale, cea din 2011, art 2, alin. (1) Programul “Şcoala după şcoală” (SDS), este un program complementar programului şcolar obligatoriu, care oferă oportunităţi de învăţare formală şi nonformală pentru consolidarea competenţelor, învăţare remedială şi accelerare a învăţării prin activităţi educative, recreative şi de timp liber.

La nivelul fiecărei unități de învățământ se va elabora, aproba și aplica propria procedură, conform legii.

Programul SDS este conceput de unitățile de învățământ sub forma de proiect în urma unei
analize de nevoi, prin consultarea elevilor, a reprezentanţilor legali ai elevilor, a cadrelor didactice, a comunităţii locale şi a altor instituţii şi organizaţii partenere.

Organizarea programului se face în baza unui regulament intern elaborat de fiecare unitate de învăţământ.

Susa: OMEN 4802 / 31.08.2017
Sursa: OMEN 4802 / 31.08.2017


Etapele de organizare: În perioada ianuarie-februarie a fiecărui an şcolar Consiliul de Administraţie al şcolii realizează analiza de nevoi pentru organizarea programului în anul şcolar următor.

O comisie numită prin decizie a Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ
elaborează până la 01 martie oferta pentru Programul SDS, sub formă de pachete
educaţionale, conform art. 6 şi art. 7 din OMEN 4802/ 31.08.2017 pentru modificarea
Metodologiei de organizare a Programului ”Școală după școală”, aprobată prin OMENCȘ nr. 5349/07.09.2011.

Comisia este formată din: directorul unităţii de învăţământ, reprezentantul Consiliului
Reprezentativ al Părinților/ asociației de părinţi, două cadre didactice din învăţământul
primar şi două cadre didactice din învăţământul secundar.

Oferta pentru Programul SDS este discutată şi aprobată de Consiliul Profesoral până la 20 martie.

Programul SDS se organizează prin decizia Consiliului de administraţie al unităţii de
învăţământ, cu avizul Consiliului de Administraţie al ISMB. Directorul unităţii de învăţământ pune în aplicare decizia Consiliului de administraţie şi înaintează către ISMB.

Programul SDS

Consiliul de administraţie al ISMB avizează proiectul Programul SDS, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de OMECTS nr. 5349/2011, privind aprobarea Metodologiei de organizare a programului „Şcoală după şcoală”, cu modificările și completările din OMEN 4802 / 31.08.2017.

Citește și:
Situația de la Școala Gimnazială nr. 51 din București, unde zeci de părinți au stat la coadă joi noaptea pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală: Sunt 168 de locuri aprobate de ISMB. “Vineri la ora 12, erau pe listă peste 180 de copii în așteptare”, spune un părinte / Înscrierile se fac și luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Olimpiadele școlare și toate concursurile, competițiile și activitățile extrașcolare au fost amânate pentru anul școlar 2021-2022. Ordinul a fost semnat de ministrul Educației

Toate olimpiadele școlare și concursurile au fost amânate pentru anul școlar viitor. Ordinul de ministru care prorogă pentru anul școlar 2021-2022 competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare a fost…
Vezi articolul

Demisie la Ministerul Educației. Purtătoarea de cuvânt a ministrului Ligia Deca, Corina Popa: I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației

Purtătoarea de cuvânt a ministrului Educației anunță că demisionează din această funcție. Într-un mesaj trimis jurnaliștilor, Corina Popa anunță următoarele: “I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din…
Vezi articolul

Plata burselor școlare pe timpul vacanței de vară 2023. Doar elevii cu burse de ajutor social primesc banii și când nu sunt cursuri / Condiție: să nu aibă mai mult de 20 de absențe nemotivate și să nu fie corigenți la mai mult de o materie

Doar elevii cu burse de ajutor social primesc banii și pe timpul vacanțelor școlare, cum este perioada de vară dintre doi ani școlari, potrivit ordinului cu criteriile de acordare a…
Vezi articolul

Monica Anisie a anunțat, la audierile din Parlament, eliminarea comisiilor metodice din școli, a condicii de prezență și susține că următorul mandat va fi “unul tot scurt” / Avizul comisiilor a fost negativ

Ministrul propus al Educaţiei, Monica Anisie, a declarat astăzi la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că pornește de la premisa că următorul său mandat va fi “unul tot scurt”.…
Vezi articolul