Demisie la Ministerul Educației. Purtătoarea de cuvânt a ministrului Ligia Deca, Corina Popa: I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației

4.834 de vizualizări
Corina Popa / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Purtătoarea de cuvânt a ministrului Educației anunță că demisionează din această funcție. Într-un mesaj trimis jurnaliștilor, Corina Popa anunță următoarele: “I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației. Va urma o perioadă de tranziție, în care voi rămâne alături de viitoarea echipă de comunicare, până ce va prelua atribuțiile mele actuale (social media, comunicare instituțională, campanii, menținerea legăturii cu presa)”.

La puțin peste 3 luni după ce a fost anunțată de ministrul Ligia Deca drept purtătorul de cuvânt al Ministerului pe care îl conduce, Corina Popa le-a comunicat jurnaliștilor acreditați, pe grupul WhatsApp de presă al ministerului, că “motivele retragerii țin de oportunitatea de a mă dedica unor proiecte de cercetare internațională din domeniul filologic”.

Demisia Corinei Popa vine la finalul unei săptămâni în care ministrul Ligia Deca a anunțat că nu va pune în transparență legile educației pe care le-a realizat decât după ce ele sunt analizate și eventual modificate de către partidele de guvernământ, în momentul în care ele vor intra pe traseul de avizare al ministerelor, deși la preluarea mandatului a promis o transparentizare a legilor la care va lucra.

Mesajul integral al purtătoarei de cuvânt de la Ministerul Educației, Corina Popa:

“Dragi colegi,

I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației. Va urma o perioadă de tranziție, în care voi rămâne alături de viitoarea echipă de comunicare, până ce va prelua atribuțiile mele actuale (social media, comunicare instituțională, campanii, menținerea legăturii cu presa).

Sunt recunoscătoare doamnei ministru, colegilor de echipă și dvs., pentru colaborarea frumoasă.

Mulțumesc, de asemenea, pentru susținerea și încrederea de a derula acțiuni care să aducă activitatea ministerului mai aproape de oameni, precum „Omul sfințește locul” sau „Podcast de la minister”.

Motivele retragerii țin de oportunitatea de a mă dedica unor proiecte de cercetare internațională din domeniul filologic.

Revenim cu o informare privitoare la viitoarele persoane de contact și promitem o tranziție care să nu afecteze comunicarea instituțională.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, pentru sprijin și pentru tot ce faceți pentru educație!”.

Citește și:
Ligia Deca se distanțează de modelul comunicării directe cu presa al predecesorului Sorin Cîmpeanu și numește un purtător de cuvânt la Ministerul Educației. Cine este Corina Popa, “vocea” noului ministru și ce spunea ea că ar face dacă ar ajunge să lucreze la minister?
Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

3 comments
  1. Dupa plecarea domnului Campeanu, absolut nicio schimbare nu s-a produs pentru ca si inainte si acum aceeasi persoana dirija/dirijeaza…si acelasi om comanda.
    Cine a inteles acest lucru a plecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pas semnificativ în căutarea tratamentelor viabile pentru boala Parkinson, într-o cercetare publicată în Nature și co-semnată de cercetătorul român de la Cambridge Gabriel Balmuș

Un cercetător român din Cambridge, Gabriel Balmuș, face parte dintr-o echipă de specialiști de la Harvard University, Cambridge University și compania Mission Therapeutics care a publicat, săptămâna trecută, o cercetare…
Vezi articolul
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul