Cine este președintele comisiei de Bacalaureat de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, unde peste 70 de lucrări au fost anulate – un preot, director de colegiu și profesor de Religie, dat afară din Inspectoratul Școlar București în 2019, după un scandal amoros cu o educatoare

56.232 de vizualizări
Foto: captura Antena 3
Profesorul-preot Gheorghe Dogaru, fost inspector școlar de Religie la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, este președintele Comisiei de Bacalaureat de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, conform surselor Edupedu.ro. Acesta a luat decizia de a anula zeci de lucrări ale elevilor care au susținut luni, pe 26 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii nu au primit timp suplimentar apoi, având în vedere că lucrările au fost anulate după o oră de examen. Contactat de Edupedu.ro, Gheorghe Dogaru a închis apelul telefonic în momentul în care i-a fost cerut un punct de vedere și nu a mai răspuns la niciun mesaj sau apel ulterior.

Motivul invocat pentru anularea a circa 70 de lucrări ale candidaților la Bacalaureat, în plină probă de examen, potrivit elevilor care au fost în sălile de la Șincai, ar fi fost acela că ar putea fi interpretat de evaluatori ca semn pe lucrare neîncadrarea exactă a sintagmei „Examenul național de bacalaureat” pe două rânduri a câte două cuvinte: „Examenul național” pe primul rând și „de bacalaureat” pe rândul al doilea. Unii dintre elevi au scris „Examenul național de” pe un rând și „bacalaureat” pe al doilea rând.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au anunțat că este o anchetă în curs de desfășurare la centrul de examen de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce elevii afectați de anularea lucrărilor nu au primit nici timp suplimentar de lucru, pentru a recupera faptul că scriseseră rezolvările subiectelor timp de o oră, o oră și jumătate până când le-au fost anulate lucrările. Doi inspectori școlari au monitorizat proba de Matematică/Istorie de marți, pentru a se asigura că este respectată procedura de anulare a lucrărilor, potrivit anunțului ministrei Educației, Ligia Deca.

Aceasta a mai spus că dacă era ceva greșit pe foi, aceste greșeli puteau fi tăiate cu o linie, ca orice altă greșeală. „Am verificat și lucrările anulate după proba zilei de ieri, pentru a vedea câte sunt și la ce moment au fost ele anulate”, a mai spus Deca, fără să anunțe concluziile acestei numărători. Nu a fost anunțată nicio altă măsură pentru președintele sau membrii comisiei, care coordonează în continuare examenul la Colegiul Șincai.

Ce au spus elevii că s-a petrecut în timpul probei

„Un domn din consiliu a venit, pe la jumătatea examenului, să ne ștampileze subiectele și a constatat că unii copii, în loc să scrie „Examenul Național de Bacalaureat”, „de” pe rândul al doilea, au scris pe primul rând”, a spus una dintre candidate.

„Trebuia, de fapt, „Examenul Național de Bacalaureat”. Mulți au scris pe primul rând și le-a anulat lucrările, ceea ce nu mi se pare corect. Adică se consideră semn că ce? Că am pus „de” pe primul rând și nu pe al doilea rând? Adică mi se pare stupid. Orice chestie de asta absurdă se consideră semn… Sau dacă îngroși o literă. Și ne-a anulat lucrările. De ce?”, a spus un alt absolvent afectat de decizia comisiei de examen.

„La mine în sală s-au anulat 9 lucrări și cam așa a fost și în alte săli. La mine s-au anulat după oră și un sfert, în alte săli s-au anulat și după oră și jumătate. Unii copii nu au reușit să termine subiectul III”, a precizat o altă candidată.

Cine este președintele Comisiei de Bacalaureat de la Șincai

Profesor de Religie și preot paroh al Parohiei Sfântul Haralambie Belu din București, Gheorghe Dogaru conduce comisia de Bacalaureat de la Colegiul „Șincai”. Acesta este în prezent directorul Colegiului Național „Cantemir Vodă” din București. Dogaru a fost inspector școlar pentru Religie la ISMB și a fost dat afară din inspectorat în 2019, după ce a fost protagonistul unui scandal care a ținut emisiunile de cancan ale vremii. Acesta ar fi fost implicat într-o relație amoroasă extraconjugală cu o educatoare. Femeia l-a acuzat public că i-a stricat căsnicia, după ce duhovnicul său fiind, a determinat-o să divorțeze și că i-a făcut promisiuni că divorțează și el de soția sa ca să fie împreună, lucru care nu s-ar mai fi întâmplat. Educatoarea ar fi trimis mai multe solicitări la Ministerul Educației, la Inspectoratul Școlar București și la alte instituții, prin care cerea demiterea lui din funcție și expunea comportamentul acestuia. Inițial instituțiile nu au reacționat și abia când scandalul a căpătat amploare mediatică, preotul a fost dat afară din inspectorat.

Cititorii Edupedu.ro au semnalat faptul că Gheorghe Dogaru este ghid în pelerinajele organizate de diferite biserici, cu descrierea următoare: „ghid însoțitor de o înaltă elevație cultural-spirituală, părintele profesor Gheorghe Dogaru, inspector patriarhal”.

Am solicitat telefonic un punct de vedere de la președintele comisiei de Bacalaureat, Gheorghe Dogaru, dar acesta a închis apelul și nu a mai răspuns la niciun mesaj sau apel ulterior. În momentul primirii punctului de vedere, îl vom publica.


67 comments
  1. Ar trebui să îi fie rușine acestui domn că a îndrăznit să anuleze lucrările elevilor în mod ilegal, doar pentru faptul că el însuși a fost neatent și nepăsător. Un preot nu are ce căuta la catedră și în funcții de conducere. Laicitatea este extrem de importantă, iar într-o țară democratică și normală nu au ce căuta persoane cu funcții religioase în posturi de conducere. Reglementările internaționale limitează puterea religiei în chestiunile politice, educaționale și guvernamentale. Pur și simplu nu avea ce să caute în acel loc, deoarece asta înseamnă monopol. De la un timp își cam bagă coada unde doresc ei, ceea ce este ilegal.

  2. ca fost elev al seminarului din bucuresti, dogaru face diferenta intre popa si preot. dogaru e un popa ordinar

  3. Cert este că sunt multe persoane care nu au ce căuta în învățământ. Ce s-a întâmplat la acest examen, și nu numai, arată că viitorul nu sună bine.
    Și o spun cu tristețe, după 25 de ani la catedră și ca părinte.

    1. într-adevăr conduita morală nu are nici o treabă în afacerea asta … doar că “să nu preacurvești”. parcă am citit undeva asta!!! taica părintele o fi citit și el ” cartea” asta?

    2. Pai fac exces de zel ca pesemne nu mai pot sa faca jmekerii pe banuti . De suparare , la nervi . A , vreti legal si cinstit , hai ca va arat eu sa va satur !!!

  4. vad ca se comenteaza despre acest preot care a reusit sa aiba o relatie cu o educatoare. o fii fost ceva de capul ei sau o fii arătat bine ?.restul pe aici scrie fiecare ce doreste. aviz sotiilor care isi trimit sotiile la spovedanie .ce se invata pe vremea lui Ceaușescu. mancai chibrituri nu gluma .cum o arata preoteasa o fii simpatica poate merge la un preot sa se spovedeasca majoritatea dorim sa plecam din tara singuri care nu vor sunt bezmetici.banditi bulangii de preoti asa ne trebuie

  5. Corect!
    Multi parinti sfideaza scoala si pe profesori, iar copiii le urmeaza exemplul si, in general, nu dau doi bani pe ceea ce le spun profesorii, inclusiv la examen.

    Orice este notat pe foile de examen altfel decat indica profesorii din comisia de supraveghere si organizare se considera “semn” si, drept urmare, lucrarea respectiva se anuleaza.
    Copiii pot opta sa rescrie paginile anulate in timpul ramas, fara a avea dreptul la minute in plus, deoarece au gresit din propria lor neglijenta/neatentie, tinand cont ca profesorii asistenti nu doar le spun cu voce tare cum sa completeze, ci le si scriu model pe tabla!

  6. 1.Profesorii asistenti primesc in fiecare dimineata, inaintea fiecarei probe de examen, o foaie model si sunt OBLIGATI sa noteze pe tabla exact ceea ce e acolo, in felul in care este scris, nu dupa moftul fiecaruia. Si insista asupra respectarii unor reguli simple si bine explicate in sala de examen. 2. Elevii sunt OBLIGATI sa respecte modelul de pe tabla, scriind tot ce trebuie scris asa cum le este indicat, nu cum doresc ei. Realitatea este urmatoarea: se intampla foarte des sa fie elevi care nu dau doi bani pe modelul oferit de profesorii asistenti pe tabla si pe insistenta profesorilor asistenti responsabili de a fi respectate aceste reguli de organizare unitara si de scriere fara semne. Daca ti se spune sa respecti o regula, respect-o! E facuta si pentru tine, si pentru toti ceilalti elevi aflati la examen. Daca nu iti pasa ca ea exista, nu te mai plange apoi ca ai pierdut timp pentru transcrierea lucrarii. Bucura-te ca te-a sfatuit cineva sa faci un lucru intelept fara sa-ti asumi riscul ca lucrarea ta sa fie respinsa intr-un centru de evaluare, iar viata ta sa se opreasca in loc pana anul viitor (cand, in mod cert, ai fi stiut ca regula e facuta si pentru cei ca tine). Si nu, presedintele comisiei nu a gresit ca a considerat lucrarile completate nepotrivit. Omul a vazut asta cand a venit sa stampileze lucrarile si era responsabil de respectarea regulilor in centrul sau de examen. A avut doua optiuni: sa trimita lucrarile asa in centru, cu riscul de a fi respinse la corectare de evaluatori sau a fi judecat dumnealui ca fiind iresponsabil in coordonarea centrului sau a le cere elevilor sa-si indrepte greseala pentru binele si siguranta lor. Profesorii asistenti ar fi trebuit sa fie primii care sa atraga atentia elevilor iresponsabili asupra indiferentei lor de indata ce au completat spatiile libere din partea tiparita, iar elevii neglijenti sa fi cerut singuri anularea lucrarii completate initial. Evident modelul era facut pe tabla din moment ce multi alti copii au scris cum trebuia. Asa le place uneori oamenilor sa nu-si asume vina si sa o arunce asupra altora… Ceva de speriat, dragi absolventi care nici din intamplarea asta nu ati invatat altceva decat….ca voi aveti dreptate si ca omul ala (care v-a oprit in neglijenta voastra) trebuie sa fie considerat vinovat si pedepsit. Dragi parinti, invatati-i si acasa ca-n viata sunt reguli care se aplica tuturor si care trebuie respectate de toti. Stiti ca e si datoria dumneavoastra sa-i invatati asta, nu numai a scolii? Si de-ati sti cate alte lucruri ar trebui sa faceti din cele care tin de educatia copiilor si pe care nu le faceti…E simplu de inteles de ce se ajunge in situatii de acest tip. E greu sa iti asumi vina. Ar insemna sa accepti ca nu esti atat de bun cum credeai.

  7. Oameni dragi, legea NU este pentru cei ce o fac, ci pentru fraieri ca noi. Unu la mana :acest Dogaru din punct de vedere canonic trebuia caterisit, apoi din punct de vedere al moralității NU mai este un Bun exemplu de urmat,… ca urmare trebuia sa fie maxim un cântăreț Bisericesc sau sa facă cu totul altceva,deoarece vad ca cei de SUS nu au discernământ în cazul lui. Eu unul NU eram de acord ca acest individ-Dogaru sa ii predea copilului meu, căci,, preot,, după canoane NU mai e demult, și este ținut de BOR, dar în ochii mei de Teolog, părinte și profesor e doar un purtător de rasa.
    In al doi-lea rand, ca părere proprie, după cum știți nu sa specificat nicăieri, un ultimatum de încheiere a grevei, ceea ce da de nota ca părintelui nostru a decis sa se răzbune pe elevi ca asa vrea el, sa arate lumii cât de deștept este el, doar acea doamna profesoara de romana are dreptate în unicitatea fiecărui elev, și mai mult asistenții trebuiau sa facă anunțul de la bun început, nu după 1h:30 minute. Doar acest,, părinte,, a uitat ca el însuși trebuia sa plece din învățământ de buna voie, imediat după,, ADULTER,, și sa lase pe alții competenți sa își facă cu adevărat treaba. Eu ca dansul am fumat destui, dar tot la judecata de apoi își vor lua cu toții plata și vor pieri mulți pe linie ierarhica.
    Și al trei-le punct, tot personal, este ca acest,, părinte,, a luat-o personal, căci foarte mulți elevi le-au ținut partea profesorilor, făcându-le un bine, iar acest Dogaru le-a făcut un mai mare,, bine,, chiar la examenul vieții lor, drept multumire, ca doar preoții nu mai au dragoste, doar Sfântul Ioan Evanghelistul Apocalipsa, spune destul de clar, ca,… În vremurile de pe urma oamenii vor fi ca în iad(plini de răutate). Deci ei propovăduiesc pacea, și fac exact pe dos, ca doar, ei sunt,, smecheri,, și aplica legea, … Dar dacă îl cateriseau pentru ADULTER era bine????…… Eu unul la unul ca el NU m-aș spovedi nici într-o mie de vieți.

  8. Copilul meu invata la Colegiul Cantemir unde acest impostor este director! Imi povesteste situatii absolut de neimaginat despre atitudinea si comportamentul dumnealui! Este o rusine de profesor, chiar nu pot sa inteleg cum este director si sper din tot sufletul sa se ia masuri ca sa nu mai nenoroceasca si alti copii!

  9. Ar trebui facut un control de catre Minister, pt ca situatia trebuie lamurita. Impactul produs de anularea examenului este devastator pentru acesti copii. Cred ca sunt sanse ca adevarul sa iasa la lumina.

    1. “Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoare”
      Problema e că trebuie să convingi judecătorul că aceasta cauzează o pagubă. Și judecătorul, probabil, va fi de partea d-lui Dogaru.
      Din fericire, Consiliul Elevilor e de partea noastră.

      1. Vai de noi! Am văzut filmulețul din link cu amanta. După scandalul cu “fiica duhovnicească”, popa nu mai trebuia să fie nici popă, nici în învățământ. Cum poate ajunge un asemenea individ director de școală și șef de comisie la Bac?! Uluitor! Era bun de vânzător de cartofi în piață, cel mult, ori salahor pe șantier.

  10. Citeste metodologia de examinare. Leana are dreptate. Nu mai vorbiti neinformati, ca ii induceti in eroare si pe altii, care pot sa va creada! Elevul trebuie sa fie de acord cu anularea!

  11. Nu e normal ca după o ora sa se constate greșeală.Asistenții sunt de vina sau comisia care a făcut instructajul.Gresela se constata imediat sau in momentul când se lipește colțul din dreapta sus. Lipsa de organizare.Sa nu uitam ca elevii au avut si simulări….Plus ca este si un exemplar in dosar ca si model…Prea multe greșeli…. Ciudat…

  12. Sunt un fost elev de la Cantemir, la care Dogaru era director. Omul acesta era un veceu de nervi, permanent pregatit sa intre in criza si sa pedepseasca orice elev care nu se uita destul de frumos la el. Probabil pentru ca, de cand s-a aflat ca si-a inselat sotia (ca preot apropo), simte intotdeauna nevoia sa arate ce om de onoare e (nu e). Odata s-a rasculat impotriva unui boboc din cauza ca nu il salutase destul de politicos, iar de nenumarate ori a exprimat cat de mult uraste generatia noastra, ca suntem neciopliti, inculti, jegosi, needucati, etc. etc.

    Cred 100% ca el a ordonat anularea nu din motiv onorabil, ci din pur sadism pentru oamenii tineri. Acest om este necurat la suflet. Nu ar trebui sa fie nici macar profesor de gradinita, damite preot, director si presedinte de comisie. Oribil ceea ce a facut.

  13. Si uite cum nu suntem in stare sa gestionam asa niste situatii dupa atatia ani de democratie….
    Nu inteleg de fapt de ce nu se aplica la examen sistemul grila ca in cazul obtinerii permiselor auto ?
    Scopul nu este testarea elevilor ?
    Se vrea oare testarea memoriei ?
    Fraudele ar fi dificil de realizat pe sistem grila, corectarea extrem de usoara fara loc de interpretari si fara posibilitatea de “semne” pentru cei care corecteza.
    Sunt multe situatii cand elevii au obtinut note mari pe parcursul anilor si la bac nu iau nota de trecere….nu se intreaba nimeni din sistem ce nu functioneaza, de se intampla asta ?
    Au dus examenul asta la “absurd”….

  14. 2 chei de înțelegere a situației:
    a) Profesorii asistenți sunt vinovații principali. Ei au primit un model de completare a primei pagini. Trebuiau să se asigure că elevii respectă modelul primit;
    b) Comisia nu a instruit, în mod adecvat, pe profesorii asistenți. In fiecare dimineață s-a făcut un instructaj profesorilor asistenți despre posibilele probleme ce pot apărea pe parcursul examenului.
    – Timp de 1 oră scursă de la începutul probei profesorii asistenți puteau semnala această discrepanță între modelul primit și foaia de examen. De ce a fost nevoie ca președintele de comisie să observe atâtea nereguli?
    PS. Am fost profesor asistent în acest an!

  15. Tipic adolescentin:ei nu înțeleg nimic. Totul e neclar pentru ei, anarhie și haos. Regulile sunt reguli. Dacă toată lumea scrie într-un fel și tu nu faci asa, nu iese în evidență? Dacă toți stau cu mâinile în buzunare și tu cu ele ridicate, nu este semn? Nu? Mhm…
    Eu nu înțeleg de ce asistenții au lăsat asa? Oare au făcut-o intenționat? Vreo mâncători de-a lor și copii au căzut victime colaterale?
    Ar trebui o ancheta a poliției. Asistenții nu și-au făcut treaba, elevii au fost la simulare și au scris aiurea…

    1. Bosorogule, cum sa fie considerat un semn distinctiv cand 70 de elevi, intr-un singur liceu, il fac? Poate a inceput alzheimerul, dar inca e o diferenta mare intre 70 si 1. Ca sa nu mai mentionam ca tot efortul asta e inutil, pentru ca orice meditator va recunoaste scrisul propriului elev. Asta e doar o incercare penibila de a muta vina de la ministri, care prin a nu plati profesorii au creat o cultura de meditatii, la elevi.

      1. Modelul de completare a lucrarilor a fost gresit, dar si presedintele de comisie trebuia sa verifice ce au scris profesorii asistenti pe tabla.Nu inteleg ce cauta un asemenea personaj in asemenea functie.

      2. Te crezi tare deștept/deșteaptă dar bați câmpii și nu ai logica în cele afirmate de tine. Știi vorba aia cu tinerețea trece dar IQ-ul rămâne? Nu ma crezi? 🤣

      3. Poate 70 de elevi și-au aranjat examenul.Regulile sunt reguli!Cine știe cu exactitate în ce moment
        s-a întâmplat? Cel mai ușor se găsește o lucrare dacă e recunoscută prima pagină.Elevii au semnat pentru că au cunoscut aceste reguli.Există camere unde se poate vedea cum a scris profesorul asistent pe tablă….

    2. Trebuie să-i înțelegeți dvs. și pe elevi. Erau stresați, nu dormiseră calumea în noaptea precedentă datorită învățatului, erau un milion de îngrijorări în capul lor, fiind pe cale să dea cel mai important examen din viața lor, și viitorul lor e ruinat de două litere scrise 1 cm prea sus.

    1. Conform articolului 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.

      1. Intrebam in ce nota/instructiune etc scrie ca titulul lucrarii se scrie pe 2, 3, 5 randuri, cate 2/3/4 litere/cuvinte pe rand etc. Ca tot suntem la limba romana:
        DISTINCTÍV, -Ă, distinctivi, -e, adj. Care caracterizează un lucru în mod exclusiv; prin care un lucru se distinge, diferă de altul; care servește pentru recunoaștere; caracteristic.
        Dat fiind ca scrisul de mana este caracterizat de uncitate, orice lucrare are cel putin acest semn distinctiv – se anuleaza lucrari din acest motiv?
        20, 30, 70 de interpretari identice caracterizeaza un lucru in mod exclusiv?
        Dintre celelalte lucrari, de la celelalte licee, sa inteleg ca nu exista absolut nimeni care a scris in formatul “gresit” fara sa i se fi anulat lucrarea (si daca a scris cineva asa i se va taia capul si i se va anula lucrarea pe temeiul “semnului distinctiv”?)

  16. eu nu inteleg de ce ar trebui sa scrie pe foaie “Examen national de bacalaureat” – ca ma gandesc ca nu era vreun dubiu pentru fostii elevi care-i ocazia de scriu pe foile alea (sau, pentru corectori, ce anume corecteaza). In plus, foile sunt imprimate, daca tot trebuia sa fie un titlu scris, nu era normal sa fie deja imprimate cu textele standard?

    1. Pe scurt, din batjocură. Ei zic că e pentru mediu, să nu facă altele separat pentru olimpiade, dar defapt ei fac fix câte trebuie oricum.

  17. Ca profesor care am asistat/ corectat la bac mulți ani știu că NUMAI elevul are dreptul să decidă anularea propriei lucrări. Tu ca profesor îi atragi atenția dacă are probleme care ar putea fi considerate semne, iar el DECIDE, de cele mai multe ori, să rescrie. Eu nici nu ANULEZ decât după ce a terminat de copiat, în caz că se răzgândește. Cum să obligi copilul care NU VREA, să rescrie?

    1. Nu ai voie dacă nu respecta regulile? Deci dacă eu scriu cu verde tu doar imi atragi atenția sau dacă îmi iau copiutele cu mine doar îmi atragi atenția. Nu ai fost în viata ta la asa ceva, nu? Sau dacă ai fost e jale cu respectarea încadrării legale în ce ai făcut tu acolo. Cică nu ai voie?! Ați turbat toți cu libertatea asta prost înțeleasă!!

      1. Da, nu ai voie. Este examenul lui, își asumă riscurile. Noi suntem asistenți, nu gardieni sau sergenți. Le expui tuturor regulile, le spui să scrie cu cerneală sau pix cu gel albastru, cum să taie, le atragi atenția dacă observi că scriu greșit, îi sfătuiești să rescrie lucrarea, dacă este cazul, și îi lași să scrie ce vor pe coala LOR de examen. Treaba ta este să îi ajuți să se descurce cât pot de bine, nu să îi terorizezi sau să inventezi cu ce să le dai în cap. Dacă se foiesc sau deranjează îi oprești, dacă încearcă să fraudeze, chemi șeful comisiei pentru a-i elimina, dar astea sunt singurele tale atribuții coercitive. În rest le spui în mod regulat cât timp a trecut, le aduci coli sau apă când au nevoie, și te gândești că-s copii, nu infractori, și că trebuie să îi ajuți să poată dovedi cât au învățat, nu să îi încurci sau terorizezi

        1. Bravo! Asta au și făcut asistenții :s-au spălat pe mâini de responsabilitate și singura persoana (adică șeful) care a taxat greșeală respectiva e arătată cu degetul. Nu era vorba de cum și-a rezolvat lucrarea, e treaba fiecăruia ce scrie, era vorba de respectarea regulilor. Sa respecți regulile nu e terorism, e corectitudine, pentru ca altfel îl nedreptatesti pe cel care a respectat și a făcut ce trebuie. Sa îți faci treaba cum trebuie și sa îți asumi corect rolul pe care îl ai se numește a fi responsabil și a conștientiza rolul tău și impactul pe care il au acțiunile tale asupra celor care ii ai în grijă. Și cred ca asistenții de la clasa s-au spălat pe mâini, asa cum faci tu acum, au fost iresponsabili și au plasat mingea la filetul altuia. Nu ești inteligent sau pedagog desăvârșit dacă fugi de îndatoririle pe care le ai. Asistentul trebuia de la început să anuleze și sa dea alta foaie în loc, ceea ce nu s-a întâmplat și a ieșit ditamai scandalul și copii au de suferit.Din cauza unora ca tine, mirobolante ființe, copii suferă consecințe grave ale acțiunilor necorespunzătoare făcute. Nu era mai bine sa se facă ce trebuie de la început? Nu. Pentru ca va este frica sa stați și drepți pe scaunele alea. Nu e vorba de ajutat copilul, nu îl ajuți când treci pe lângă el si îl lași sa facă ce vrea chiar dacă e greșit.E vorba de pretiozitatea propriei pielii, nu? Și ai dreptate uite ce pățește cel care a pus piciorul în prag:e destrăbălat, e nu știu cum. Ce legătură au toate astea cu greșeala de pe foile copiilor? Niciuna. Lucrurile sunt simple:asistenții nu și-au făcut treaba corespunzător,membrii comisiei nu au făcut ce trebuie, copii au ignorat ce trebuia făcut iar în lumea reala greșelile se plătesc scump. Punct. Anul următor, pentru următorii 10 ani as interzice la asa persoane sa mai fie asistenți saumembrii în comisie. Nu e normal sa te speli pe maini asa senin și alții sa sufere pentru acțiunile tale greșite.

    2. Din păcate, după cum menționează într-un alt răspuns d-na Lutza, legea spune: “Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se
      sigilează, precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea
      lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.”.

  18. Din păcate numirile în aceste comisii se fac tot pe „pile„, nu se respectă nimic…dar totuși a avut loc și o simulare… care s-a făcut în fiecare liceu, așa că au mai repetat această notare…Iar la începutul fiecărei zile se face o instruire a asistenților supraveghetori, totuși …cum să nu știi să notezi corect, (prof. și elevi).

  19. Organizați cursuri despre completarea documentelor școlare, începeți cu directorii, cu popii, sunt analfabeți funcțional. Iar prin provincie și la sate există tot felul de cutume tâmpite. Că dacă am fi avut cler, ar fi fost caterisiti.

  20. A vrut sa isi dea singur importanta.
    Un om( ca multi altii) care nu are ce cauta in sistemul de invatamant. Care nu are respect fata de elevi si se considera superior. Trist

  21. Acești căței de partid, tradiționali, care ne batjocoresc cu rânjetul pe buze, bătându-se cu cărămida-n piepturile roșii

    1. De asta este haos in educatie ,ca avem in functii doar incapabili ,s-au folosit efectiv de acesti copii pe care 4 ani i-au zapacit cu COVID, GREVA si ce le a mai trecut prin mintile lor adormite!Testatii la psiholog pe ăștia, de aceia nu sint bine vazut profesorii ca sint conduși de “luminati”precum domnul preot pe care se vede l-a cam parasit Sf Duh si sta in intunericul mintii lui!

      1. …cine ne-a “zapacit” pe toti cu Covid etc??!!

        Profesorii nu au vrut sa ajunga la greva, au protestat cu banderola pe brat mai intai …
        Nu mai tot intoxicati si nu mai otraviti lumea impotriva profesorilor!
        Deschideti ochii larg sa vedeti clar cine ne face ….toate astea noua, tuturor!!

        Cine promitea eliminarea pensiilor speciale pt ca acum doar sa le impuna in continuare (printr-o “noua” lege!!) pt inca 20 si ceva de ani (…si la multi ani!!?)??!

        Cine face afaceri (peste capul primariilor!!) cu spatiile verzi, cate au mai ramas??

        Cine vrea sa reduca (pt 3/6 luni?!) preturile printr-o …. lege/OUG, fara a se gandi la cum functioneaza economia si finantele!??

        Cine isi bate joc in continuare de invatamant cu salarii promise… Salariile promise profesorilor in 2017 nu vor fi atinse nici in 2024 si, probabil, niciodata!!

        Invatamantul romanesc va avea personalul didactic pe care-l vor ei, acesti “legiuitori”, care merg mai departe cu plagiate, diplome false, cursuri postuniversitare si doctorate fara a avea diploma de licenta…. Lor le convine sa fie asa!!

        Ganditi-va un pic!! 🤔 Pe cine va suparati asa? Impotriva cui va revoltati??🙃😶

    1. Ce se intampla? Nu suntem toti in comisii sa stim. Banuiala mea e ca orice comisie ar anula asa ceva. Cum sa scrii acolo? Si ca elev de clasa a 12-a trebuie sa fii retardat rau sa scrii acolo.

      1. Nu se întâmplă nimic! Se poate scrie și pe prima foaie. Numerotarea este chiar obligatoriu să o faci. Am fost în comisii în care se anula cu Z partea de jos a primei foi dacă elevii nu scriau acolo altceva decât numărul.

        Și nu-i nimeni retardat, sau dacă e, nu este o insultă ci o boală. Ce simplu este să insulți elevii care oricum sunt extrem de speriați și de stresați, așa că ar putea face erori evidente din acest motiv. Iar să-i faci retardați că fac ceva care nu este greșit …

        1. Nu se scrie niciodată pe prima pagină. Nici la simulare niciunde. Eu nu înțeleg cum de se fac astfel de greșeli. Copii aceia nu erau singuri în clase. Asistenții sunt primii vinovați, era răspunderea lor sa facă instructajul cum trebuie.

      2. Nu e vorba de retard.
        Cred ca elevii, mai ales cei care fac meditatii, convin cu profesorii meditatori semne vizibile la limita conformitatii … sau mai bine zis a scandalului.
        Daca se face ancheta sa se urmareasca daca nu cumva legaturile dintre elevii care au facut semn vizibil in caseta standard … duc catre acelasi cadru didactic cu care, eventual, toti au facut meditatii, sau sunt toti de la Shin-kai???, caci de va fi asa, chestiunea capata o noua coloratura si va trebui sa-l felicitam pe presedintele de comisie, nu sa-l admonestam.

        1. Lucrările se corectează în alt județ, unde nu au acces profesorii care predau la școala respectivă. Sunt anonimizate (sigilate) până în momentul introducerii lor în aplicația ministerului. Deci, nu se pune problema în niciun caz de tentativă de fraudă. Este stupid și imoral să răpești copiilor dreptul de a accede la cariera dorită prin respectarea unor reguli idioate. Pentru că așa suntem noi, românii, din păcate, ne cramponăm de reguli, birocrație de tot felul, pierzând din vedere esențialul: dreptul copiilor noștri la EDUCAȚIE!

        1. De ce sa nu anuleze? Unde scrie ca nu are voie? Spune încadrarea legala dacă tu crezi ca se poate face asa orice pentru elevul nostru, stăpânul nostru.

          1. Legea nu spune ce sa nu facem.
            Trebuie sa facem doar ceea ce spune legea. In caz contrar, putem sa ne uitam si la art.297 Cod penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Măsurile oficiale care se iau din 2 iunie în toate școlile pentru elevii claselor terminale, a VIII-a si a XII-a, precum și în perioada Evaluării Naționale și Bacalaureatului – proiect

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a postat pe site, în dezbatere publică, un set de recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea…
Vezi articolul