Mai multe asociaţii ale elevilor spun că nu au fost chemate la discuţii: Ministerul îşi dorește să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naţionale, pentru a antagoniza greviştii şi a opri greva

972 de vizualizări
Sursa: Edupedu.ro
„Ministerul Educaţiei a anunţat organizarea unor consultări cu reprezentanţii elevilor şi părinţilor referitoare la greva profesorilor. Asociaţiile de elevi nu au fost invitate. Astfel, se încearcă din nou manipularea opiniei publice împotriva greviştilor, folosindu-se de elevi”, susțin mai multe asociaţii ale elevilor, într-un comunicat de presă comun.

„Suntem solidari cu profesorii noştri şi îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Manipularea Guvernului şi Ministerului trebuie oprită de urgenţă, pentru că nu profesorii grevişti sunt problemă, ci Guvernul”, susțin elevii.

Amintim că astăzi a avut loc o întâlnire la Ministerul Educației cu reprezentanții profesorilor, elevilor și părinților, pentru scenariile de modificare a calendarelor examenelor naționale, anunțată de Ministerul Educației. 

La finalul discuțiilor, Ligia Deca a anunțat reluarea negocierilor cu sindicatele marți, 7 iunie și că 60% dintre profesori sunt încă în grevă.

Redăm comunicatul comun:

„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM) critică lipsa de dialog a Ministerului Educaţiei şi condamnă organizarea unor consultări false.

Ministerul Educaţiei a anunţat organizarea unor consultări cu reprezentanţii elevilor şi părinţilor referitoare la greva profesorilor. Asociaţiile de elevi nu au fost invitate, Ministerul organizând nişte false consultări cu reprezentanţi ai unei structuri organizate prin ordin de ministru, susțin mai multe asociații ale elevilor într-un comunicat de presă.

Astfel, se încearcă din nou manipularea opiniei publice împotriva greviştilor, folosindu-se de elevi.

Considerăm că această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Minister în mod repetat în ultimele zile. Ministerul îşi dorește să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naţionale, pentru a antagoniza greviştii şi a duce la oprirea grevei.

Dacă într-adevăr s-ar dori găsirea unei soluţii pentru susţinerea examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei ar susţine mărirea salariilor profesorilor şi ar consulta asociaţiile elevilor, care au fost vocale în contextul grevei, participând la proteste, discuţii, şi propunând soluţii pentru examenele naţionale.

Suntem solidari cu profesorii noştri şi îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Ne dorim profesori bine plătiţi, care pot trăi decent din salariul lor. Manipularea Guvernului şi Ministerului trebuie oprită de urgenţă, pentru că nu profesorii grevişti sunt problemă, ci Guvernul!

Solicităm Guvernului să oprească manipularea cu privire la grevă!”

Citeşte şi:
Asociația Elevilor din Constanța cere demisia ministrei Educației, renunţarea la proiectul România Educată şi acordarea a 6% din PIB pentru educație: „Greva nu mai este doar bătălia profesorilor, ci şi a elevilor”

2 comments
  1. Dar asociațiile astea se baga singure in seama când văd că pe alții nu-i interesează circul lor? Pe mine nu mă reprezintă!

    1. Exact aceeasi parere, elevii din cadrul acestor asociatii nu ne reprezinta si nu fac absolut nimic util pentru noi, doar dau din gura si se baga in seama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Evaluare clasa a IV-a 2019

Testarea elevilor la ortografie în primul an de gimnaziu, concurs național de scriere și recomandări pentru profesorii de limbă – măsuri propuse de ministrul Educației din Franța pentru „îmbunătățirea stăpânirii” scrisului și cititului

Elevii care intră în primul an de gimnaziu din Franța vor fi testați și la ortografie în cadrul Evaluării Naționale de la clasa a V-a pentru ca profesorii să poată…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

LISTA Meserii noi care au fost adăugate în nomenclator: stilist de gene, barista, degustător de cafea, consilier de stat sau specialist în reciclarea deșeurilor / Ce meserii au dispărut: telexist, teletipist, pieptănător, pâslitor, pregătitor gogoși de mătase

Profesor-antrenor, consilier filosofic, stilist de gene, barista, degustător de cafea se află pe lista noilor meserii, potrivit Ordinului privind modificarea și completarea Clasificării Ocupațiilor din România (COR), publicat în Monitorul…
Vezi articolul

UPDATE Nicolae Istudor, rector ASE: Nu cred că există universitate să fi acordat până acum burse. Principala dificultate – analiza dosarelor sociale, proces care urmează să se încheie la noi pe 22 noiembrie / Sunt așteptați încă banii de la Minister

“Nu cred că există universitate să fi acordat până acum burse”, a spus luni, pentru Edupedu.ro, rectorul Academiei de Studii Economice din București, Nicolae Istudor, după ce Edupedu.ro a semnalat…
Vezi articolul

Raed Arafat, despre firma care are pe stoc teste salivă, dar cu care IGSU refuză să semneze contractul: “2 milioane de teste nu rezolvă oricum nici măcar o testare. Nu putem răspunde presiunilor, firma are o dispută comercială cu IGSU, să o rezolve în instanță”

Într-o conferință de presă la Guvern, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a reacționat după ce firma DDS Diagnostic susține că are pe stoc 2 milioane de teste…
Vezi articolul