BREAKING Ligia Deca: 60% dintre profesori sunt încă în grevă / Reluarea negocierilor cu sindicatele va avea loc miercuri

45.947 de vizualizări
Foto: gov.ro
Declarații la Ministerul Educației ale ministrului Ligia Deca, după o întâlnire cu reprezentanții părinților, elevilor și sindicatelor. Este a noua zi de grevă generală în școli. Deca a anunțat că sunt 15.000 de angajați care au renunțat la grevă de pe 1 iunie până acum, iar dintre profesori 60% sunt încă în grevă. Potrivit Sindicatelor, erau încă în grevă, săptămâna trecută, circa 170.000 de angajați din Educație.

Este pentru prima dată când ministra Ligia Deca a dat cifre ale angajaților aflați în grevă, după ce săptămâna trecută, în conferința de presă din 2 iunie, aceasta a evitat orice răspuns cu astfel de cifre, susținând că statistici despre personalul aflat în grevă pot fi comunicate doar de sindicate.

Cele mai importante declarații:

„De la unitățile de învățământ și ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României și ca urmare a ordonanței de urgență 53, de la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învățământ, putem anunța că în acest moment, de la momentul ordonanței, de la momentul adoptării ordonanței și până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învățământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unități de învățământ în care nicio persoană nu face grevă.

Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern și sperăm ca prin discuțiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul educației, vom relua aceste discuții cu federațiile sindicale mâine și în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer aici la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor.

În ceea ce privește procentul de personal aflat în grevă la nivelul județelor, o să dau doar ilustrativ exemplu. Avem județe care au în jur de 25% participare din total personal a grevă. Mă refer aici la Prahova și avem și județe în care încă participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde este undeva la 80%. Ceea ce pe noi ne bucură este trendul descendent. Este clar că încet-încet, cadrele didactice revin în clase, personalul revine în școli și asta ne permite, așa cum am discutat încă de ieri, domnul secretar de stat, Sorin Ion, a discutat încă de ieri cu inspectorii școlari ca la nivelul fiecărei unități de învățământ să se poată organiza un program de recuperare în așa fel încât până la finele cursurilor, până la finele anului școlar, să putem avea atât o recuperare din punct de vedere educațional, cât și oamenii să poată să recupereze zilele pe care nu le vor avea plătite în ceea ce privește salariul pe luna mai, ca urmare a acțiunii”.

Pe 31 mai erau 58% angajați în grevă, iar dintre cadre didactice procentul de participare era de 64%.

Pe 6 inie mai sunt în grevă 52,9% dintre angajați, iar în rândul profesorilor procentul este de 59,5%.


92 comments
  1. Dragi parinti, va asigur ca aceasta greva e departe de a fi vorba doar de bani.
    Doleantele noastre sunt cu mult mai mari, insa nu au fost la fel de dezbatute.
    Vrem sa se investeasca in acest sistem pentru a ne putea face treaba cat mai bine, deoarece am obosit sa.l resuscitam in fiecare an pe banii nostri si asa putini.
    Vrem profesori de sprijin pentru copiii cu nevoi speciale. Noi nu am fost pregatiti pentru asta.Am tot respectul pentru parintii care incerca din rasputeri sa.i integreze, insa nu poti lucra concomitent cu 2 elevi cu CES si alti 20.Ei au nevoie de atentie permanenta. Au nevoie de profesori de specialitate. Dandu.le dreptul la invatamantul de masa, le iei dreptul altor 20.Si asa pierdem toti.
    Vrem sa avem cadre didactice competente, care sa nu mai ajunga la catedra cu note de 3 si 4, fiind si ele bulversate cum de au reusit sa ajunga acolo.Insa nu e vina lor, ci a sistemului.
    Vrem reactualizarea programelor, cu competente in a pregati elevul pentru adultul ca parte din societatea de maine, nu doar un individ la nivel de CNP in statistici.
    Vrem sa nu mai fim constrânși sa acceptam si sa lucram dupa manualele lui x si y , unele cu profunde greseli stiintifice .
    Nu mai vrem directori numiti politic.
    Dupa toate astea, am obosit!
    Ne veti intreba de ce acum.Pai cand?
    Am ales acest moment cheie, pentru a fi siguri ca ne vor asculta.Si totusi…le.ati vazut atitudinea guvernantilor.
    Acum ganditi.va cu ne.ar fi abordat dupa terminarea cursurilor sau in timpul anului scolar. Acesta este momentul nostru de a spune STOP , si daca.l pierdem nu vom mai avea altul.
    Copiii , intr.adevar, este o perioada grea pentru ei, dar sa stiti dragi parinti ca si noi avem copii.
    Si sunt fix in aceeasi situatie ca ai dumneavoastra.Insa prefer sa piarda un an daca va fi nevoie , decat sa piarda un viitor.
    Pentru ca sistemul, in mare parte, nu mai ofera nimic.Nici noua, nici lor.
    Este momentul sa le arat copiilor mei ca pot spune NU abuzurilor. Macar de dragul celor care si.au sacrificat viata in urma cu zeci de ani, pentru ca eu astazi sa pot spune: AJUNGE.
    Imi veti spune sa fac altceva daca nu.mi convine.Pai nu pot!
    Eu pentru asta m.am pregatit.Pentru asta am investit timp, energie si bani ani de zile.
    Asta stiu sa fac.
    Cum nu.i poti spune unui medic sa faca prajituri. De aceea trebuie sa ramanem uniti pana la capat.
    Dupa sapte ani in sistem, am ajuns la concluzia ca ,,cineva,, ne vrea din ce in ce mai tampiti. De ce? Raspundeti dumneavoastra la aceasta intrebare.
    Asadar, cine se foloseste pana la urma de copiii acestei tari? Cu siguranta nu profesorii.
    Va rugam , incercati sa ne intelegeti si nu ne mai judecati.Mai tarziu, va fi prea tarziu.
    Pentru toti.

  2. Dezinformare …Sute de școli..au dat datele cu nr greviștilor după orele 13…astăzi.. în condițiile în care a fost minivacanta. ..Îndrăznim sa continuam greva!!

  3. Când doamna ministru se năștea eu începeam să predau. Îmi e clar că cei șapte ani de acasă nu și-i mai amintește pentru că a venit schimbarea regimului, dar eu îmi am amintesc cum era un profesor de gimnaziu privit înainte. Am predat la țară cei mai mulți ani și am îndurat alaturi de copii frigul din clase și am predat după manuale “învechite” de cei care treceau prin școală. Iar la sfârșitul anului școlar ne despărțeam unii de alții cu lacrimi in ochi. Am avut salariul unui om cu “școală” care era unul decent înainte de ’89, dar apoi am trăit desconsiderarea cadrului didactic care doar își făcea treabă cu un stoicism prost înțeles de guvernanți și am educat generații care au ajuns medici, ingineri, avocați dar niciunul politician. De ce? Poate ne spune doamna ministru, expertă în filozofie și arta persuasiunii dar care nu prea a avut timp să predea la clasă fiind prea ocupată cu cariera. Politică. Iar pentru cei care sunt “oripilați” de statutul cadrului didactic cu salarii “speciale”, ore lucrate puține și vacanțe lungi, îi invit la catedră să predea patru ore la câte treizeci de copii diferiți numai o lună întreagă să ne înțeleagă de ce ieșim la pensie zdruncinați psihic. Și dacă vor reuși să reziste testului, le recomand să facă și niște meditații pentru a cumpăra niște case și poate, dacă vor avea șanse, vor ajunge și președintele României. Dacă nu, ghinion! Părinților care își fac griji pentru copiii lor le spun atât: cui îi e dragă cartea o va rupe învățând, nu altfel! Și o remarcă tuturor părinților: fiecare dintre noi avem unul, doi, trei,.. oricâți copii și știți cu toții cât de greu e să educi unul singur. Dascălul are generații întregi de educat. Și o va face mereu! Doar că, acum el e in grevă doamna ministru!

  4. toată lumea era în pandemie și părinți nu aveau voie nici la serbare,dar fotograful venea la școală pe fiecare săptămână,așa că dece să susțin eu profesori care iau cadouri și fac diferența între copii,sc Constantin Rădulescu Motru butoiesti,va salut

  5. Doamna ministru sunt inginer pensionar, ca să clarificam lucrurile de la început.
    La cum vă bateți joc de oamenii ăștia meritați o vorbă din Ardeal:du-te-n jele doamna.
    Ați făcut praf școală în treizeci de ani.
    Prostituția învățământului a început cu cultivarea lipsei de respect față de profesor .
    Voi ăștia care sunteți “doctori” cu câteva mii de euro dați pe diploma cum să înțelegeți nevoile adevărate ale învățământului?
    Când am făcut eu școală,educația se baza pe o legătură strânsă între familie și școala,astăzi ați semănat o prăpastie între părinți și profesori.
    Saracii elevi oropsiți n-au voie sa fie atinși nici cu o până că le este subminată personalitatea.
    Se face parada modei de către odraslele voastre și a altor parveniți și asta în fața unui profesor care se îmbracă de la un second.
    Cum sa fie respectați cu salariul de mizerie pe care-l au?
    Zicea cineva că o nație care nu se ocupa de educație,de bătrâni și de apărare,nu merita sa existe.
    Probabil că nu mai avem mult și vom înceta să existăm că în colonie ne-ați transformat.

  6. Si pentru cei din ani terminali care ar fi propunerea dimneavoastra? Nu ce sa faca guverrnantii, ci ce sa faca elevii care au examene importante, Evaluare Nationala si BAC? Sa nu imi spuneti sa iasa in strada. Ce pot ei din pozitia de elev sa faca? Despre gestionarea emotiilor si a stresului ce sfat ke dati?

  7. Uitați – va la voi ,ce au reușit acești nemernici ordinări,au reușit să bage zâzanie și discordie între noi! De ce ? Pentru că așa se conduce,prin dezbinare! Acești nemernici își bat joc de toți,profesori, părinți și elevii! Nu le pasa câtuși de puțin de nimeni ,doar de scaunul lor cald de la minister și bănuțul lor! Nu profesorul e de vină,ci ei sunt de vina că s a ajuns aici! Toți cei care blamează profesorul , înseamnă că nu are pic de recunoștință pentru cei care l au îndrumat și învățat ceea ce e el acum in acest moment! Toți am trecut prin ” mâinile” unor profesori,și ar trebui să le purtam recunoștință veșnică! Rușine celor care blamează asta in frunte cu acest neterminat de președinte jalnic! In Sibiu procentul este de 75,6%, iar rest sunt foarte mari chiar în Mureș depășește 90,89%!

    1. Eu am un respect deosebit pt dascălii mei,dar pt cei de atunci,care m-au format și datorita cărora pot sa-mi invat copilul ceea ce ar trebui sa-l învețe cei azi,dar nu o fac!

  8. Suceava 98%
    Sălaj 84,2%
    Dolj 68%
    Mehedinți 78,16%
    Iasi 80%
    Maramureș 79,97%
    Satu Mare 72%
    Galați 71,5%
    Brăila 78%
    Bistrita Năsăud 66,51%
    Constanta 61%
    Covasna 82%
    Hunedoara 81%
    Mures 89%
    Neamt 88,72%
    Olt 88,85%.
    Cluj +70%, Sibiu 70%. … dezinformări

  9. Atenție: guvernul acționează mârșav, folosesc tactici ale serviciilor secrete( si chiar persone din serviciile secrete sunt implicate inclusiv cei din MAPN), lansează fake news, se folosesc de faptul că pe timp de grevă cei care fac grevă nu sunt plătiți, la nivel județean anumite persoane cu funcții fac presiuni sub diverse forme pentru ca profesorii să iasă din grevă, etc
    Analizați tot ce vi se spune, ideea principala este de a nu ieși din grevă încă câteva zile, aceste câteva zile sunt critice nu își vor permite să pună în pericol închiderea anului școlar sau examenele.

  10. Eu nu vreau în grevă! Mie îmi e bine așa, iau 3000 de lei în mâna, nu prea fac treabă oricum că predau la un liceu slab, mai fac hârtii si nu dau meditatii ca nu vreau si îmi e ok așa! Sunt la privat, muncesc serios si doar puturoșii de la stat fac greva!

    1. Nu prea înțeleg ce spuneți. Sunteți profesor în învățământul de stat, sau lucrați la privat? La o școală privată? Nu e deloc clar care este punctul dvs de vedere.

  11. Cei care vor sa nu sustina greva pentru a nu si pierde salariul… le zic “Ghinion”. Sunt didactic auxiliar si sunt in greva. Nu dau niciun salariu

      1. Comentariul tau e de aflat in treaba sau poate nu te duce capul sa intelegi mecanismul Trebuie sa calculezi salariile, bursele, sa ceri finantare, sa intocmesti zeci de ordine de plata, cecuri si asta e doar o mica parte din financiar

  12. Nu am DELOC încredere în ce spune dna Deca sau oricare alt politician. Interesul lor este să ne intimideze ca să renunțăm. De multă vreme datele oficiale NU corespund realității. NU RENUNȚĂM!! NU NE LĂSĂM MANIPULAȚI!!

    1. Foarte bine faceti !
      Din punctul meu de vedere,primul care ar trebui sa-si dea demisia ar fi ministrul educatiei,urmat de ministrul muncii si de președintele României!!!

    2. Corect
      Grila asta de salarizare din sistemul public e o rusine. Rezistați. Guvernele care nu sunt in stare sa prioriteze educația ci doar baronii lor locali, sa plece.Primarii, multi fără studii superioare dar cu carnet de partid, au salarii între 8500 si 12000 RON in timp ce profesorii sunt trimiși la clase cu 4000 RON.
      Salarii mici
      Infrastructura școlară învechita sau lipsa

  13. Eu ca si parinte sper in intoarcerea cat mai rapida a copiilor la scoala si sper in sustinerea la timp a examenelor nationale. Nu este normala situatia, dupa 2 ani si jum de pandemie, acum in pragul examenelor cand acesti copii ar fi tb sa fie in banci si sa se pregateasca intensiv, sa fie tinuti acasa si fiecare sa se descurce cum poate. Nu stiu care sunt Asociatiile de parinti care sustin greva profesorilor, eu imi doresc echitate si dreptate si pentru copiii nostri, si intoarcerea cat mai rapida a elevilor in scoli.

    1. Sunt întru totul de acord cu dumneavoastră.
      Tind să cred că, de copii noștri nu le pasă.
      au pierdut multă materi cu pandemia, școală nu prea sa făcut. ….
      Păcat, în copii nu investește nimeni…

      1. și de ce mi-ar pasa mie de copilul dvs? Eu trebuie sa-l cresc? Nu sunt dadaca! De ce ar trebui eu sa va cer vouă, părinților, voie sa ma revolt cind nu mi-e bine?

        1. Probabil ca așa îți pasă și de materia pe care o predai de trebuie ca noi părinții sa plătim meditații iar salariul pana la urmă îl primești din taxele pe care tot noi părinții le achităm! Cu așa profesori se face astăzi școală din păcate!

          1. Dar nu vreti sa predea si pe gratis? Eventual sa vina si acasa sa va spele geamurile?…. tot pe gratis. Trebuie salarii decente, daca vreti calitate. De ce va cazati cu 2000 lei si nu cu 1000 lei? De raport calitate-pret ati auzit? De ce sunt multi analfabeti scosi de pe bancile scolii in ultimii 15 ani nu v-ati gandit?

        2. Dacă nu va convine cum sunteți plătiți,angajati-va în alta parte,dar nu va bateți joc de copii! Nu faceți treaba de mântuială! Mergeți și lucrați la privat,unde sunt salarii mai mici decât ale dvs,unde nu-ti permiți sa te “revolti”,dar muncești pe rupte.Avand în vedere modul în care va exprimați,cred ca nu greșesc când apreciez ca sunteți exact ca unul dintre profesorii despre care îmi povestește fiica mea,în fiecare zi,ca își răzbuna frustrările pe elevi,ii jignesc,ii umilesc,sunt aroganți și flegmatici.

      2. Tocmai asta este motivul pentru care ar trebui sustinuti profesorii…Ani de zile au fost bataia de joc a guvernului.

      3. În pandemie părinții au solicitat camerele video închise. Din acest motiv mulți elevi se conectau, dar nu erau prezenți. A cui o fi vina?

    2. Normala nu este situația din Minister, nu situația de greva. Gândește-te ca după 18 ani de decădere a învățământul vine aceasta greva, prin care speram sa mai recuperam ceva decență.
      Toți ăștia care comentați cu copiii voștri și întorsul la ore, 100% ați fi procedat la fel, așa ca lăsați o așa ca măcăne.

      1. Acum , ori niciodată!
        Nu trebuie renunțat la grevă.
        Fiecare urmărește propriul interes și nu progresul în învățământ.
        La viitorul acestei țări cine trebuie să gândească?

    3. Cu alte cuvinte nu va intereseaza decat de dvs.. Dar va rog, nu confundati profesorii cu bonele! Ba, chiar ati putea sa le fiti alaturi profesorilor daca v-ati gandi mai bine la viitorul copilului dvs….si nu doar la cele doua saptamani in care s-a stat acasa datorita incapatanarii guvernului si nicidecum din vina profesorilor!

    4. Aveți dreptate. Sincer nici profesorilor nu le convine situația. Am fost mințiți prea mult timp. Încercați să vă puneți în situația în care ați fi cadru didactic. Mai mult, peste 5 ani, jumătate dintre profesori se vor pensiona.

  14. Greva va continua pana ce guvernanții vor recunoaște valoarea Dascălului! Cei care au renunțat la greva sunt cei tineri, suplinitori, șantajați de Inspectorate… Că nu vor mai primi posturi în anul școlar viitor. Cei care au peste 20 de ani vechime rezistă. Au trecut prin filtrul multor incercari, au prins tăierile de 25 % ale salariilor.Au tăcut și și-au făcut treaba cu demnitate. Poate că au și ei un cuvânt acum!!!

  15. Minciuni, minciuni, minciuni! Rog Asociatia părinţilor sa cu mine de serviciu pe școală, sa vină cu mine în comisii în vacante-cand tu ești în activitate, dar Edusal te trece în concediu că nu ai când să îți iei zilele, să mă susțină prin a-și susține copiii aratandu-le că le pasa de ei (venind la ședințele cu părinții), să mă susțină când le dau medicamente și tampoane din geanta mea, când le motivez peste 100 de absente că să promoveze sau când nu au bani de maxi-taxi și sunt prea obosiți să meargă pe jos câțiva km.

    1. Vă rog să țineți cont: evaluare națională, bac de vară, de toamnă, înscrieri liceu, profesională, tura 1,2,…, examene pentru neîncheiați, corigenți, definitivat, titularizare, etc. Toate în vacanța elevilor. Faceți un calcul matematic simplu: unde este acel concediu de trei luni de zile?

  16. In ,,Romania educata,, nu ar trebui sa se contabilizeze numarul de scoli/cadre didactice care ,,rebunta,, la greva si NU AR TREBUI SA SE IMPUNA INCETAREA GREVI,mai ales folosindu-se de copii! Care sunt ticalosii, profesorii (care dau dovada de hotarare) sau ministra (care, impreuna cu intregul guvern, dau dovada de tiranism)?

    1. Aveți, dreptate! Rămâneți i greva,sunte,ți prea obositi sa mai predați,3 ore / zi,62 zile co/an, libere de toate sărbătorile,salariu de 7000ron / luna,asta de ce nu spuneți dragi profesori? Aveți o OG,nu o respectați,vreți ca singuri sa va faceți salariile în tara asta,ceilalți sa moara.RUSINE!

  17. Dar in pandemie, cand le intrau banii in cont, iar ei doar se prefaceau ca predau online, de ce nu faceau greva? Sau in vacantele scolare, de ce nu fac greva? Vad cacau chef de mers in tabere si excursii… De ce nu renunta, ca doar e greva!Nu renunta, pentru ca pentru cadre cazarea si mancarea sunt gratis in tabere. Deci, au destule privilegii… Nu e chiar atat de rau… Program scurt, libere, vacante, sunt feriti de frig si ploaie… Nu poti sa le ai pe toate…Daca vrei sa ai bani multi, trebuie sa si muncesti mai mult…

    1. Chiar un anonim o sa rămâi toată viața cu asemenea gândire de stână. De fapt jignesc ciobanii, oamenii aceia chiar gândesc spre deosebire de tine.

    2. Si atunci, daca este asa de bine in învățământ- multe zile libere si tot ce spui tu-de ce nu se luptă toti sa obțină un post de cadru didactic?!
      Te invit pe dumneata sa predai cateva zile… O nimica toată… Doar sa tii sub control o clasa de 30 si ceva de copii…. Floare la ureche!!

    3. Aveți dreptate. Sincer nici profesorilor nu le convine situația. Am fost mințiți prea mult timp. Încercați să vă puneți în situația în care ați fi cadru didactic. Mai mult, peste 5 ani, jumătate dintre profesori se vor pensiona.

  18. De fapt nu este nimeni în grevă, nu-i așa dna ministru? Cei care protestează se…plimbă și ei. Jalnică manipulare!!!

    1. Cifre din pix. Ca la vot ne mintiti. Sa nu credeti ca se va termina totul cand va inceta greva. Acum stim ca suntem o forta. Iar directorii aserviti partidului si inspectorului general din CONSTANȚA sa se teama. Vom scoate la suprafata toate abuzurile si manipularile din aceasta perioada dar si dinainte. Au nevoie si alte partide decat pesede si penele de noi asa ca le vom oferi dovezi.
      Directorii sa priceapa ca nu suntem sclavi pe moșia lor ca sa ne amenințe, intimideze, umileasca, abuzeze din serviciu.
      Directorii sa nu uite ca tot profesori sunt, ca functia e vremelnica, chiar daca s-au lipit cu super glue de scaun si ca tot între noi vor reveni. Dar noi nu vom uita toata paranoia.
      Urata atitudine sa ameninte angajatii sa nu intre in greva.

  19. Va înșelați amarnic…Au iesit pt ca au de susținut inspecții…tot voi ii obligați si faceti presiune…Si totusi sunt 170.000 …nici 10% nu reprezintă cei care nu mai sunt în greva…restul nu mai conteaza?…doar la Voi va gânditi, doar la problemele voastre…De restul nu va pasă!!!
    Rușine să vă fie …ca de gandit stiu ca nu stiti cum se face!!!

  20. Foarte relevantă concluzia ministresei, ce să – ți povestesc! Ce să-i ceri unui ministru?!

  21. Nu se pierde nici o vacanta. E greva. Nu se recuperează nimic. Nimeni și nim8c nu te poate lua cu forța să recuperezi din concediu. Și examenele se pot da și fără profesori. Nu este nimeni obligat sa participe. Totul este pe baza de înscriere. Dacă vrei. Aa aducă armata sau jandarmii dacă le e frica de examene.

  22. Doamna ministru se joaca cu instrumente politicianiste si doresc sa nu cumva sa dea peste cap examenele nationale fiindca copilul meu si ceilalti copii nu sunt vinovati de subfinantarea invatamantului pe care doamna ministru, presedintele iohannis si ceilalti politicieni l-au “asigurat” prin legile pe care le-au facut.

  23. Au renunțat doar profesorii care nu mai rezistă în grevă din cauza banilor. Rușine, guvernanților!!! Cinism maxim!!! În locul colegilor care au renunțat ar trebui să între părinții. Nu înțelegeți, dragi părinți, că acești guvernanți sunt în stare de orice? Dacă au atitudinea aceasta față de profesori, credeți că îi interesează sincer soarta/binele copiilor? 😲😡

  24. Nu ne vom întoarce!
    La ce? Și pentru ce?
    Suntem săraci! Ne este rușine cu salariile noastre!
    Suntem umiliți, jigniți, desconsiderati!Vrem o viață decentă! Nu cerem pensii speciale .
    De câte ori am ieșit noi în stradă? Dar nu mai putem. Avem facturi de plătit, vrem să mâncăm, avem nevoie de haine, avem copii. Doriți România educată? Atunci vă rog să ne înțelegeți!
    România educată este Școala!
    Nu coruptul de Iohanis.

  25. Nu știu ce recuperări visează doamna ministru. Eu după data de încheiere a cursurilor am programat concediu de odihnă. Să vină doamna ministru să recupereze și să încheie medii, în școala mea toate cadrele didactice sunt în grevă.

  26. Mai devreme sau mai târziu se vor întoarce și ceilalți chiar daca acum se fac că nu cedează. Își pierd vacanțele și nu le convine!!!

    1. Da, se vor întoarce, doar n-or să stea în grevă până apar ceva neuroni în capetele celor care guvernează!

    2. Cei care-s acum in greva NU se gandesc la vacante.

      Greva de acum a profesorilor e miza viitorului.
      Ar trebui sa iasa in strada toti cei care vor un viitor pt Romania si in Romania.

    3. Doamna asta e cumva ministrul educației și are salariul 10.000 de Ron.Nu iar fi rușine sa vina cu așa declarați.Auzi 1000 de școli unde nu face nimeni greva.Atit vreun să-i spun SICITIRRRRRRRR.

    4. Pe asta s-au bazat politicienii ca nu vor rezista profesorii in greva dar va dura mai mult decat au anticipat.

    5. Stimate domn, cadrele didactice care se întorc o fac din cauza lipsei de bani. Nu cred că cei care se întorc (marea majoritate pentru că sunt ambii profesori cu 2500 ron\luna) își permit concedii. Dar asta este societatea românească, toată lumea se pricepe la politica și la fotbal.

    6. ba uite ca ne convine,ca ne am saturat sa fim slugile voastre si dacaca la copii vostri pe 2400 ron.
      e uite ca va lasam si cu mediile neinchiate sa va saturati.
      nu v ar fi rusine ,nesimtiti naibii in loc sa iesi in strada sa te bati pt alocarea a 6% la suta din pib pt educatie…sa va fie bine la copii vostri ,voi ne trimite ti la catedra.
      rusine sa ti fie .

      1. Doamne, cu siguranta nu sunteti cadru didactic. Eu refuz sa cred asta desi consider ca e mizerabil sa te joci cu viitorul unui copil ca sa iti atingi scopul. Dar un asa limbaj si atatea greseli gramaticale nu apartin unui dascal.

    7. Nu mai comenta trollule infect ca te faci de râs. Nimeni nu se întoarce la ore pana nu sunt soluționate problemele.
      Plus ca procentul ei de 60% e total pe lângă, javra manipulatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Legea de înființare a noii Universități Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu activitate din octombrie 2023 – pusă în consultare publică de Ministerul Educației / Toate proprietățile, angajații, studenții structurilor deținute de Politehnica București și de Universitatea din Pitești vor trece la noua instituție

Proiectul de lege privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în urma fuziunii prin comasare a Universității Politehnica București cu Universitatea din Pitești, a fost pus în…
Vezi articolul

Salariile personalului nedidactic și cadrelor didactice auxiliare nu vor fi majorate prin proiectul legii educației, potrivit ministrului Cîmpeanu: Diferența care deja există va fi și mai mare între didactic și nedidactic

„În lege nu sunt reglementate salariile nici pentru didactic auxiliar, nici pentru nedidactic. În momentul în care vom obține aceste creșteri salariale, diferența care deja există va fi și mai…
Vezi articolul