OFICIAL Standardele de echipare pentru sălile de clasă și laboratoarele de informatică au fost actualizate. Cerințele minime pe care trebuie să le respecte școlile

7.294 de vizualizări
Foto: 237071462 © Chernetskaya | Dreamstime.com
Standardele de echipare pentru sălile de clasă și laboratoarele de informatică au fost actualizate, potrivit unui ordin publicat vineri, 17 februarie, în Monitorul Oficial. Este a doua oară când sunt modificate anexele nr. 1—3 la ordinul ministrului educației nr. 3.497/2022 pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice.

Inițial, ordinul ministrului educației nr. 3.497/2022 a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 6 aprilie 2022. Apoi, anexele i-au fost modificate prin ordinul 6.416 din 15 decembrie 2022, publicat în Monitorul Oficial pe 10 ianuarie 2023. Luna aceasta, cele 3 anexe au fost înlocuite prin ordinul 3.677 din 14 februarie 2023.

Amintim că apelurile pentru dotarea școlilor cu smart laburi și dotarea laboratoarelor de informatică, a cabinetelor școlare și a claselor cu mobilier au fost schimbate de Ministerul Educației. – Mai multe detalii aici

Standardele de echipare a unui laborator de informatică

Echipamentele obligatorii pentru un laborator de informatică sunt următoarele: tabla inteligentă; suportul pentru display interactiv; sistem desktop+monitor sau sistem ALL-In-One sau laptop; sistem sunet; multifuncțională; cameră videoconferință și router/router Wi Fi.

Standarde de echipare a unei săli de clasă
Standarde pentru echiparea unităților de învățământ în vederea organizării și desfășurării evaluărilor standardizate
Standarde pentru echiparea unui laborator inteligent (partea de trunchi comun pentru toate filierele liceelor) 

Conform sursei citate, robotul educațional trebuie să dispună de interfață atât pentru programare cu blocuri, cât și pentru limbaje de programare, precum C++, C#, Python, Java, JavaScript etc.

Înainte era menționat că ochelarii de realitate virtuală trebuie să fie dedicați sistemului educațional, nu vor permite încărcarea și rularea de jocuri video. Structura referitoare la jocurile video a fost eliminată.

Caracteristici ale dispozitivelor utilizate de elevi și profesori

O noutate este reprezentată de faptul că rețelele de internet la care vor fi conectate echipamentele din unitatea de învățământ vor fi gestionate de echipamente specializate de securitate cibernetică (router și/sau firewall și/sau soluție de monitorizare activă pentru amenințări cibernetice).

Ordinul poate fi consultat mai jos.

Foto: 237071462 © Chernetskaya | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
DOCUMENTE Modificări de reguli în timpul apelurilor deschise pentru dotarea școlilor cu smart lab-uri și cu mobilier. Primăriile și școlile trebuie să depună proiectele pe platforma UEFISCDI / Noile calendare, ghiduri și anexe

3 comments
  1. la sc 79 au dotat părinții toate clasele cu monitoare inteligente de mii de euro bucata si se folosesc pentru adunări si scăderi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor în siguranță este cu adevărat o prioritate” – propunerea Consiliului Național al Elevilor

„Solicităm de urgență modificarea hotărârii de guvern, în sensul în care aceasta să reglementeze o arie mai largă de măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19, dacă pentru autorități redeschiderea școlilor…
Vezi articolul

Salariile profesorilor nu vor crește pentru toți la fel, spune Anton Hadăr, Alma Mater: A fost o sumă fixă dată anul trecut, care nu nu mai permite acum să le dai la toți același procentaj. Dacă a primit 1.700 lei astă-vară, vă dați seama că nu mai poți să-i dai 20%, îi dai 16, îi dai 17, îi dai 14, poate ca să fie și mai puțin / Trebuie să finalizăm în câteva ore grilele

Salariile angajaților din Învățământ nu vor crește cu același procent, „pentru toți la fel”, a declarat de la Palatul Victoria liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a spus că…
Vezi articolul