Mai multe ONG-uri solicită Ministerului Educației să prezinte până pe 15 august un plan de măsuri pentru organizarea anului școlar 2021-2022

5.121 de vizualizări
Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com
Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com
Un grup de organizații neguvernamentale solicită autorităţilor să prezinte, până pe 15 august, un plan de măsuri şi scenarii în legătură cu organizarea anului şcolar 2021-2022, potrivit Agerpres. Într-o scrisoare deschisă, semnatarii consideră că elevii, părinţii şi profesorii au dreptul să cunoască modul în care vor funcţiona, din această toamnă, școlile.
  • Documentul a fost iniţiat de Societatea Academică Română şi semnat de Active Watch, Comunitatea ONedu România, Fundaţia World Vision România, Asociaţia Elevilor din Constanţa, Asociaţia Vâlceană a Elevilor, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

Semnatarii scrisorii spun că: „Având în vedere faptul că nu mai este mult timp până când începerea anului şcolar 2021-2022 ne va prinde din nou nepregătiţi, solicităm Ministerului Educaţiei să îşi asume mai multe măsuri pentru ca educaţia să se facă bine după pandemie. Cum se va face şcoală de la toamnă? Prezentarea unui plan de măsuri şi scenarii privind organizarea procesului educaţional în anul şcolar 2021-2022, nu mai târziu de 15 august”.

Aceștia sunt de părere că trebuie realizat un scenariu, dacă valul patru va genera noi măsuri restrictive: “De asemenea, trebuie pregătit un scenariu de avarie, în cazul în care valul patru va impune noi măsuri de restricţie privind mobilitatea populaţiei. Acesta trebuie prezentat cu încredere de către autorităţi în comunităţile şcolare, prin valorificarea predictibilităţii în actul de guvernare şi a creşterii gradului de încredere a cetăţenilor în cei care guvernează serviciile publice”.

O altă măsură propusă este continuarea şi generalizarea programului de educaţie remedială în anul şcolar 2021-2022 la toate clasele şi ciclurile de învăţământ. Autorii scrisorii cred că programul ar trebui să funcționeze în baza unei metodologii clare, care să cuprindă o evaluare iniţială şi mai multe evaluări formative. Organizaţiile propun şi o masă caldă pe zi pentru fiecare elev şi profesor participant la acest program.

Grupul de organizații solicită alocarea de fonduri suplimentare la rectificarea bugetară pentru renovarea cantinelor, asigurarea meselor calde pregătite chiar în comunităţi, achiziţionarea materialelor igienico-sanitare, resurse educative certificate în mediul digital pentru profesori, operaţionalizarea Bibliotecii şcolare virtuale şi dotarea ei cu conţinuturi create de profesorii performanţi din România, continuarea campaniei de vaccinare în şcoli şi universităţi, creşterea gradului de alfabetizare ştiinţifică în rândul elevilor, părinţilor şi profesorilor.

Foto: 126817427 © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Ba baieti de la ONG, unde va treziti ma? Voi vreti sa stricati status-quo-ul? N-ati auzit ce zise fikusul? Ce plan? Ce plan de contingenta? Aveti impresia ca ministrul asta intelege ceva din management? Masurile se iau de pe o zi pe alta, asa cum au facut si pana acum.

    Anul scolar va incepe ca si pana acum. Daca se trece online copiii vor avea sau nu vor avea tablete si internet, profii vor fi sau nu vor fi pregatiti etc. Ca si pana acum, aceiasi incompetenta.

    1. nu e, ca are fikusu un plan Romania Educata -nu stiu precis ce este dar am inteles de la ministrul lui ca o sa bage iar examene de treapta si se rezolva totul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Retragerea Catincăi Nistor din funcția de director ICR Londra, cerută printr-o petiție de românii din Marea Britanie / Nistor, fiica unui mason care are legături cu PSD, trimisă în judecată pentru că și-ar fi atribuit bani necuveniți de la Bulandra

Mai mulți români din Marea Britanie au inițiat o petiție în care protestează față de numirea Catincăi Nistor la Institutul Cultural Român (ICR) din Londra, solicitând „retragerea acesteia din funcția…
Vezi articolul

Conflictul ideologic din școlile americane: Un district școlar din San Francisco a cheltuit 250.000 de dolari pentru un program „Woke” / Rezultatele elevilor au scăzut după introducerea programei / Ce îi învățau pe elevi

O școală primară din Hayward, care se luptă să stimuleze scorurile scăzute la teste și prezența dezastruoasă a elevilor, cheltuiește 250.000 de dolari din bani federali pentru o organizație numită…
Vezi articolul

Aproape 4000 de elevi sunt înscriși în colegiile militare și școlile de maiștri militari și subofițeri în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Apărării Naționale. Mai mulți înscriși în anul întâi, comparativ cu anul trecut

Circa 3.900 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2022-2023 în cele cinci colegii militare din țară și în școlile militare de maiștri militari și subofițeri, potrivit datelor anunțate, vineri,…
Vezi articolul