Mâine nu se redeschid grădinițele, creșele sau after school-urile. Ministrul Educației: Normele de revenire în grădinițe sunt în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza

41.334 de vizualizări
Foto: edu.ro
“Mâine nu se vor redeschide” creșele, grădinițele și after school-urilor, a anunțat astăzi, în conferință de presă, ministrul Educației. Deși Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitor prevede că deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat, Monica Anisie a declarat că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschide decât în momentul în care există normele de securitate și igienă finalizate.

Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta. Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers copiii până acum. Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratele transmit autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară [este vorba despre grădinițele de stat – N.Red.] aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”.

Se redeschid și cele de la stat, acolo unde există solicitări și autoritatea publică locală decide că se poate redeschide“, a continuat Anisie.

Ministrul Educației a marcat și prima greșeală gramaticală din această conferință de presă, cu următoarea declarație: “Grădinițele, fie ele de stat sau particulare, trebuie să aibă aceste norme pe care Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii le va publica probabil mâine“.

Activitatea în unitatea de învățământ preșcolar în care se organiza gradinița de vară este stabilită de către autoritatea publică locală, care – atenție – va suporta și toate costurile pe această perioadă. Deci profesorii pentru învățământ preșcolar, educatorii pot veni la aceste grădinițe de vară în afara salariului pe care îl primește [a doua greșeală gramaticală – N.Red.] de la MEC. El va fi plătit diferit, de autoritatea publică locală. Nu sunt obligați de către Ministerul Educației să participe la aceste grădinițe de vară. Dar, la fel ca în fiecare an, sunt colegi care participă la aceste grădinițe de vară. În fiecare an, ele au fost organizate atât în București, cât și în țară, pe baza cererilor depuse de părinți, la unitatea de învățământ preșcolar pe care o frecventează preșcolarul“, a declarat Anisie.

Mâine nu se vor redeschide. Se vor redeschide în momentul în care există aceste norme, există cerere și decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de Ministerul Educației, Ministerul Muncii mâine“, a anunțat ministrul Educației.

Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență este să se deschidă atât creșele, cât și grădinițele sau after school-urile, cu condiția elaborării normelor privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor. Normele trebuie să fie aprobate până mâine, conform legii. Și Hotărârea Comitetului spune că trebuie să elaborăm aceste norme. Până când? Până când încetează starea de alertă. Mâine vor fi prezentate aceste norme“, a revenit Anisie.

Citește și:

OFICIAL Deschiderea creșelor, grădinițelor și after school-urilor permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat


9 comments
 1. Oameni buni, ce gradinite vreti deschise vara pe 50 de grade si nici aer conditionat nu ai voie sa folosesti?
  Voi va imaginati unde sunt 25 de copii o educatoare si o ingrijitoare, cate grade sunt in acea incapere? Pentru ca trebuie sa fim realist, nu vor fi doar zile cu soare, va mai si ploua, se va sta la gramada intr-o sala de grupa.
  Si i-auzi 2,5m intre paturi, unde domnule, in curtea gradinitei? Cat de mare e curtea unei gradinite, doar nu se intinde pe hectare intregi? Pentru ca intr-o gradinita sunt sute de copii. Pai poti tine un copil de 3 anisori, legat pe o patura? Sau la o masa asezat pe un scaunel sa stea 3,4,5 ore pe zi? Hai sa ne revenim si sa judecam.
  Copilasi nu realizeaza ce se intampla, ei sunt dragastosi se imbratiseaza, se pupa, se bucura uni de altii, fac schimb de jucarii. Orice copil cand isi intalneste prietenul tinde sa se joace impreuna cu el, dar nu educatiarea il va tine tintuit pe un scaun, citind-ui o poveste, cantand-ui un cantec, s.a.m.d.
  Cum isi vor lua gustarea?
  Un copil oricand poate aduce/duce virusul, chiar suntem inconstienti. Acest copii au familii, bunici, frati,etc…..
  Si mai am o intrebare, parintii pana acum cum s-au descurcat cu copiii, in vacante, verile trecute, anii trecuti, cum, oare cum?
  Si nu, educatoarele, nu primesc nimic in plus la salariu pentru scoala de vara, doar munca in plus.
  Cu tot respectul dragi parinti, eu una nu as risca si eu am doi copii, dar nu sub nici o forma nu i-asi duce la gradinita nu i-asi expune unui asemenea risc, sa stea bot in bot cu totii, cu ingrijitiarele, educatoare sau oricare din personalul de la gradi.
  Este imposibil de realizat asa ceva la o gradinita.

 2. Se știa că azi trebuiau să se deschidă, de ce nu ați formulat normele până acum? Dormiți pe banii noștrii? Niște incompetenți, vă bateți joc de părinții care azi trebuiau să înceapă munca! […]!

 3. Asta e bătaie de joc! Incompetenta și tupeu fantastistic…vor sa facă în asa fel ca primăriile sa nu ofere sprijin… când ar trebui guvernul sa se ocupe de tot cu bani de la cei ce au pornit “balamucul” și au închis economiile lumii…
  În Japonia guvernul oferă pe cap de locuitor sprijin pe perioada Pandemiei în valoare de 100000 Eni japonezi – echivalentul a 3800 lei – 4000lei… inițial se dorea de doua ori mai mult… dar s-a redus… și totusi~ respectul și grija exista. Pe când aici~ numai amenințări, bătaie de joc… și cele mai mari amenzi de parca romanul ar fi miliardarul globului ~ Ar trebui sa se ocupe îndeaproape și sa asigure gratuit dreptul copiilor la recreere după atâta izolare… fie ea grădinița de stat, fie particulara!
  Pana la urma ce se vrea cu aceasta” pandemie scamatorie”!? Nu au primit indicațiile de la” inventatorii pandemiei“și avizii de putere și control mondial cum sa controleze și copiii !??? nu au hotărât sistemul de operare militar de traking prin sateliți cu 2 m distanțare pt a vedea clar !??sau nu știu cum sa facă sa lipsească copiii de oxigen pt ca nu vor sta cu măștile pe gură… sau cum să-i umple de clor și flor sa le distrugă antena cu sursa divina – glanda pineala!? Le scăpase asta din vedere🤔🙄…!?
  Ce a păzit Ministerul învățământului în toate aceste luni de “ședere acasă”si înainte de a anunța ca pe 15 iunie se redeschid grădinițele ?
  Se tem ca lumea își va da seama ca nu se vor îmbolnăvi copiii și le va trece frica de virus și nu se vor mai vrea vaccinați cu cip-urile lor…? Sau vor sa oblige copiii sa fie vaccinați pt a intra în comunitate… cam spre asta se tinde… coacerea ce nu a avut loc… fiind f ocupați cu altele… asta le scapasera din vedere… e strigător la cer de inuman ce se întâmplă sub ochii noștri ignoranți… cum o mana de ratați și dezaxați ne conduc și impun propriile-și psihopatii 🙄😱🤔iar noi urmam ignoranți ca turma o minciuna sfruntata și ne îngrădim libertățile noastre și ale copiilor noștri cu propriul consimțământ 😔..și pt ce? frica de moarte? Suntem spirite eterne! Energie ~iar energia nu piere, nu moare… ci doar își schimba forma~ avem in noi un spirit puternic, iar “lichele” știu asta… și ne-au “programat” continu opusul pt a nu ști cine și ce suntem… pt a ne menține în frica și a ne diminua puterea spiritului și a ne transforma în slugi supuse… acum mai mult ca niciodată pana acum în istoria omenirii a devenit atât de evident și disperarea lor e din ce în ce mai vizibila prin toate minciunile și normele asupritoare și ingraditoare de libertate…arma lor fiind “frica de moarte” a omului care se crede trupul și mintea lui… când el e spirit etern~ au panicat lumea cu bau baul invizibil care nu a putut fi demonstrata existenta lui… și au reușit sa închidă o lume întreaga în închisori deschise… închisoarea propriilor iluzii… Trezirea spiritului la adevărul divin e esențială încetării acestei mascarade! Gata cu prosteala! Aici pe aceasta planeta mama Pământ liberul arbitru primeaza, și fiecare e liber sa decidă pt el ~ nici măcar îngerii și ființele de lumina nu au dreptul de a interveni nechemati, tocmai ca respecta aceasta lege!!! Ascultarea de alți semeni încalcă legile divine și anulează ghidanta interioara a însuși Spiritului etern Dumnezeu ce fiecare om i-l are în interiorul lui dar de care trebuie sa își amintească și sa își ia propriul destin în propriile mâini amintindu-și de puterea interioară de decizie, putere de vindecare pe toate nivelele… în spirit totul este posibil ~ doar mintea divide și limitează… dovada ca suntem conduși de mintea unor oameni bolnavi ce au uitat de spirit și se vor mai mari decât Dumnezeu ~ încalcă legile divine și vor controlul absolut… supunerea maselor… frica nu e din Spirit… frica e din minte… e un gând… o iluzie… noi suntem spirit în-trupat, trup care ne folosește ca vehicul în aceasta lume… iar mintea ne este unealta dacă nu ne indentificam cu ea ci o dirijam corect și nu o lăsam sa culeagă ea tot ce zboară sub forma de forme gând în câmpul conștiintei colective unde tot ce a existat vreodată exista încă nevindecat … toată suferința, teama, panica, rușinea,umilință, nedreptatea, lașitatea și negativitatea… ura și resentimentele.. lipsa de iertare… și toate rănile ce strămoșii noștri le-au trăit… noi suntem ființe de lumina și iubire după chipul și asemănarea energiei Sursa creatoare de lumi… noi nu suntem nici mintea noastră nici trupul nostru… noi suntem spirit, iar spiritul este etern~ nu avem de ce ne teme de absolut nimic, teama ne limitează…Dumnezeu este în noi și noi în El.. vălul iluziei se ridica încet incet~ dar cum putem noi ajuta? Fără frica și întuneric în ființa noastră , frica e polul opus al iubirii, luminii și încrederii ceea ce e Dumnezeu.. și noi avem liber arbitru sa alegem ce vrem sa trăim… cui vrem sa slujim? Luminii sau întunericului… Sa fim ceea ce vrem sa experimentam frica sau iubirea…noi ultimele generații, cei ce trăim acum aici pe aceasta planeta avem responsabilitatea și puterea de a vindeca toata conștiința colectiva a strămoșilor noștri trezindu-ne spuritul interior prin iubire de sine și de aproape, prin unitate și aducerea aminte de adevăratele valori și adevăratul scop al existentei – să-L manifestam pe Dumnezeu pe aceasta planeta – după cum am fost creați după chipul și asemănarea Sa…in iubire și prin ridicarea conștiinței în spirit…dincolo de mintea limitativa~ și prin asta evoluția noastră odată cu aceasta planeta mama…care este o entitate vie și căreia i-i servim ca antene emițătoare-receptoare , cu planurile cerești ,de unde venim și ne tragem rădăcinile…. e timpul aducerii aminte și trezirii 🙏🙏🙏și asa și este!Așteptați-vă la miracole și nu acceptați frica de nimic ~ sunteți puternici, sunteți fiii celui Prea Înalt și nimeni și nimic nu are putere asupra voastră cât timp sunteți în credința și iubire și va dați voie luminii interioare sa strălucească 😇🙏! Trăiască România tărâm binecuvantat și protejat de Domnul 🙏si fie ca forța divina sa facă dreptate după multă vreme de păsuire… și fie sa ne unească într-un Spirit și sa renaștem ca națiune! Sa ne concentram atenția și credința pe direcția viselor și viziunilor ce le dorim împlinite atât personal cât și la nivel de țară… nu pe realitatea prezenta ce “ne deranjează”… pt ca suntem ființe spirituale ce co-creem împreună cu Spiritul Suprem, și unde atenția noastră merge~ acolo merge și puterea creatoare ~ și cu ce rezonam interior(ce gândim, observam și simțim) , cu aceea va semăna realitatea noastră prezenta și viitoare… frica=mai multe motive de a ne teme… iubire= mai multe motive de a simți iubire ~ xerox…

 4. O bătaie de joc incumensurabila… incompetenta la cote maxime…

  Vineri anunți ca le deschizi pe cele de stat luni…. luni nici pe cele de la privat nu le deschizi… apreciez joaca asta cu nervi părinților…. mai ales a celor care in ultimele luni au stat și au ‘lucrat’ de acasă…

 5. Niciodată nu s-au organizat grădinițe de vară de către autoritatea locală! Iar educatoarele nu au fost plătite suplimentar, prin rotație au asigurat acoperirea necesarului de personal toată perioada în care au fost deschise grădinițele, fiind remunerate cu salariul normal. Este o mare dezinformare, prin care se face rău cadrelor didactice…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: 3.208 de elevi stau acasă din cauza gripei. Lista școlilor și grădinițelor închise parțial sau integral

3.208 de elevi sunt afectați (stau acasă) din cauza suspendării cursurilor în unități de învățământ, din cauza gripei, anunță Ministerul Educației într-un comunicat de presă remis EduPedu.ro. Instituția prezintă situația…
Vezi articolul