Mediile vor putea fi încheiate cu minimum două note, susține ministrul Educației

3.529 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note, care vor avea împreună o pondere de 75%”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în legătură cu numărul de note pentru fiecare disciplină, aseară, la Digi 24.

Ministrul Educației a anunțat că astăzi va semna „ordinul de ministru cu micșorarea numărului de note necesar pentru încheierea situației școlare, la minimum două note”. Acesta a adus următoarele precizări: „În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note, care vor avea împreună o pondere de 75%. Teza va avea o pondere de doar 25%”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că cele două note vor avea o pondere mai mare decât teza: „75% două note, 37.5% ponderea unei note, mai mare decât ponderea tezei, pentru a explica foarte clar că teza nu mai este cu o pondere de 50%, cum era atunci când dumneavoastră sau eu sau alții am dat teze. 25%, dar teza trebuie dată cu prezență fizică”. 

  • În privința susținerii tezelor, Cîmpeanu a subliniat că se vor da începând cu data de 6 decembrie și că ar fi „recomandat să fie date înainte de vacanță”: „Trebuie lăsat timp după vacanță pentru acei elevi care nu reușesc să obțină o medie de trecere, să-și poate corecta situația, de preferință înainte de vacanță. Ele pot fi date și în cele două săptămâni de școală pentru gimnaziu și liceu, dar recomandat să fie date înainte de vacanță”.

Acesta a mai punctat că programa pentru examenele naționale este deja „periată” și „va rămâne periată”: „De asemenea, materia pentru examenul național de Bacalaureat sau pentru Evaluare Națională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an școlar. Deci este deja periată programa de examen și va rămâne periată”.

  • Amintim că numărul de teze a fost redus anul acesta, astfel: la clasa VIII-a elevii vor susține în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, numărul lucrărilor de evaluare semestrială (teze) a fost redus de la patru la trei.

La clasele de-a VII-a, a VIII-a și la liceele în regim bilingv sau intensiv de predare a unei limbi străine, elevii vor continua să dea teza și la limba respectivă. În școlile gimnaziale (cu clasele V-VIII), în licee și în școlile profesionale cu predare în limbile minorităților naționale, precum și la clasele de nivel gimnazial, liceal și profesional cu predare în limbile minorităților naționale, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba și literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu și formă de școlarizare.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021: Vezi lista completă a lucrărilor de evaluare semestrială pentru liceu, profesional și clasele a VII-a și a VIII-a

1 comment
  1. Nu o sa se tina cont, ce spune el despre cele doua note este fix pix.
    Si nu, domnule Campeanu, va anuntam ca nu au fost reduse tezele de la patru la trei in cadrul liceelor avand in vedere ca oricum se dadeau trei teze inainte si nu patru.
    Out of touch with reality.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like