Mediile vor putea fi încheiate cu minimum două note, susține ministrul Educației

3.615 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note, care vor avea împreună o pondere de 75%”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în legătură cu numărul de note pentru fiecare disciplină, aseară, la Digi 24.

Ministrul Educației a anunțat că astăzi va semna „ordinul de ministru cu micșorarea numărului de note necesar pentru încheierea situației școlare, la minimum două note”. Acesta a adus următoarele precizări: „În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note, care vor avea împreună o pondere de 75%. Teza va avea o pondere de doar 25%”.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că cele două note vor avea o pondere mai mare decât teza: „75% două note, 37.5% ponderea unei note, mai mare decât ponderea tezei, pentru a explica foarte clar că teza nu mai este cu o pondere de 50%, cum era atunci când dumneavoastră sau eu sau alții am dat teze. 25%, dar teza trebuie dată cu prezență fizică”. 

  • În privința susținerii tezelor, Cîmpeanu a subliniat că se vor da începând cu data de 6 decembrie și că ar fi „recomandat să fie date înainte de vacanță”: „Trebuie lăsat timp după vacanță pentru acei elevi care nu reușesc să obțină o medie de trecere, să-și poate corecta situația, de preferință înainte de vacanță. Ele pot fi date și în cele două săptămâni de școală pentru gimnaziu și liceu, dar recomandat să fie date înainte de vacanță”.

Acesta a mai punctat că programa pentru examenele naționale este deja „periată” și „va rămâne periată”: „De asemenea, materia pentru examenul național de Bacalaureat sau pentru Evaluare Națională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an școlar. Deci este deja periată programa de examen și va rămâne periată”.

  • Amintim că numărul de teze a fost redus anul acesta, astfel: la clasa VIII-a elevii vor susține în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, numărul lucrărilor de evaluare semestrială (teze) a fost redus de la patru la trei.

La clasele de-a VII-a, a VIII-a și la liceele în regim bilingv sau intensiv de predare a unei limbi străine, elevii vor continua să dea teza și la limba respectivă. În școlile gimnaziale (cu clasele V-VIII), în licee și în școlile profesionale cu predare în limbile minorităților naționale, precum și la clasele de nivel gimnazial, liceal și profesional cu predare în limbile minorităților naționale, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba și literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu și formă de școlarizare.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021: Vezi lista completă a lucrărilor de evaluare semestrială pentru liceu, profesional și clasele a VII-a și a VIII-a

1 comment
  1. Nu o sa se tina cont, ce spune el despre cele doua note este fix pix.
    Si nu, domnule Campeanu, va anuntam ca nu au fost reduse tezele de la patru la trei in cadrul liceelor avand in vedere ca oricum se dadeau trei teze inainte si nu patru.
    Out of touch with reality.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Soluții pentru violența școlară: Ministerul Educației și cel al Familiei propun o “abordare multidisciplinară și interinstituțională” în astfel de cazuri. Printre măsurile luate în calcul, în situații de agresiune asupra copiilor – “încurajarea colaborării la nivel local” și “creșterea înțelegerii mecanismului de intervenție” 

“Încurajarea colaborării la nivel județean și local” și “creșterea înțelegerii mecanismului de intervenție instituțională” sunt primele lucruri pentru care ministrul Educației, Ligia Deca, și ministrul Familiei, Gabriela Firea, precum și…
Vezi articolul

Concurs între școli, cu proiecte din Școala Altfel, lansat de Ministerul Educației în plină grevă generală a celor din Învățământ. Profesorii trebuie să facă un dosar și inspectoratele să aleagă și să trimită la minister câștigătorii – DOCUMENT

Școlile din țară se pot înscrie la un concurs de activități pe care profesorii le-au ținut cu elevii în programul „Școala altfel”, organizat de Ministerul Educației, potrivit unei informări transmise…
Vezi articolul

Premierul Cîțu, despre tăierile de la Educație: Îmi place cum scoateți câte-un capitol din PNRR și vă uitați la el. Sumele au fost reduse în funcție de feedback-ul primit de la Comisie / Vicepremierul Barna: Comisia Europeană a apreciat partea de educație suficient de bine închegată încât să se regăsească în forma finală a programului

Premierul Florin Cîțu a comentat astăzi tăierile din capitolul Educație din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) spunând presei, la conferința de presă după ședința de Guvern: „Îmi…
Vezi articolul