Peste 7.000 de elevi au fost absenți la proba scrisă de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023. Secretarul de stat Florian Lixandru: Avem și doi eliminați la nivel național

3.704 vizualizări
Foto: © Chonlawut Brahmasakha | Dreamstime.com
Peste 7.000 de elevi au fost absenți la proba scrisă de Limba Română de la Evaluarea Națională 2023, potrivit datelor secretarului de stat Florian Lixandru: „Au fost înscriși în examen 161.654 de elevi și astăzi au fost prezenți la proba de limbă și literatura română 154.601”, a declarat secretarul de stat Florian Lixandru la Euronews.ro.

„Astăzi a debutat prima probă din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. După o perioadă tensionată atât pentru elevi, cât și pentru colectivul profesoral, iată că am reușit astăzi să demarăm examenul în cele mai bune condiții și în calendarul anunțat. Au fost înscriși în examen 161.654 de elevi și astăzi au fost prezenți la proba de limbă și literatura română 154.601, grad de participare de 95,63%”, a spus secretarul de stat.

Moderator: E importantă această cifră 154 de mii de elevi prezenți. Ce se întâmplă cu cei care nu s-au prezentat, domnule Lixandru? Pentru rigoare, iertați-mă, care nu s-au înscris. E chiar mai important.

Florian Lixandru: „Înscrierea la Evaluarea Națională se face automat prin secretariatele unităților de învățământ, deci nu este nevoie de o cerere în acest sens din partea elevului sau a părintelui. Sunt două situații: sunt elevi care nu au ajuns în Evaluarea Națională. La sfârșitul anului școlar avem în evidență 176.000 de elevi în clasa a VIII-a, dintre care doar 161.654 au ajuns să fie înscriși în examenul de Evaluare Națională. Diferența de opt procente o reprezintă elevii care nu s-au înscris fie că sunt corigenți la unu sau două obiecte, fie sunt repetenți, dar sunt și elevii cu cerințe educaționale speciale care nu sunt obligați să susțină Evaluarea Națională, sunt și elevii olimpici care, la fel, potrivit ultimelor reglementări, au posibilitatea să fie admiși la liceu fără Evaluare Națională, peste numărul de locuri alocat în clase, conform premiului pe care l-au obținut la olimpiada națională sau internațională. (…)

Din nefericire, avem și doi eliminați la nivel național, unul în județul Ilfov și unul în județul Alba, pentru fraudă sau pentru tentativă de fraudă, primind nota 1 la examen.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Funeriu, către rectori, după clasificarea care scutură universitățile românești: Nu i-am văzut oprind pierderea celor buni care pleacă pentru că în România nu au loc de rubedenii, amante sau de mediocri

“Lumea avansează înspre excelență, iar noi stăm”, avertizează Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Într-o analiză pentru Edupedu.ro pe marginea scăderii dramatice înregistrate de învățământul superior din România în clasamentul…
Vezi articolul

PROIECT Ministerul Educației modifică metodologia pentru mobilitatea profesorilor, cu o lună înainte de proba scrisă a concursului de Titularizare 2023: Repartizarea candidaților pe posturi se face în ordinea descrescătoare a notelor de la proba scrisă / Cine susține probele practice cu „admis” sau „respins”

Metodologia-cadru de mobilitate a cadrelor didactice este modificată de Ministerul Educației, cu o lună până la proba scrisă a concursului de Titularizare 2023, potrivit unui proiect de proiect de ordin,…
Vezi articolul