Comisioanele plătite de stat la alocația pentru copii, de 1.000 de ori mai mari prin poștă, decât prin virament bancar

2.712 vizualizări
SURSA: pixabay.com
Statul a plătit în 2017 peste 22 de milioane de lei pentru plățile în numerar făcute prin poștă, potrivit raportului de activitate al ANPIS pe 2017. În timp ce pentru viramentele făcute prin bănci, comisionul plătit de stat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din subordinea Ministerului Muncii a fost de 25.000 lei. Comisioanele poștei pentru ”livrarea” la domiciliu a alocației pentru copii în 2017 au fost de 1.000 de ori mai mari decât cele ale băncilor pentru virarea pe card a acelorași sume.

Un raport despre ”Acordarea unor beneficii de asistență socială pentru prevenirea și combaterea sărăciei, susținerea copilului și a familiei în anul 2017”, al Curții de Conturi, arată că 51% dintre alocațiile pentru copii erau în continuare plătite prin poștă în 2017, în timp ce restul de 49% se plăteau prin intermediul băncilor. Aceste ultim procent a crescut în precedenții trei ani cu 7 puncte, de la 42% in 2015.

Concret, în 2017 s-au plătit alocații de stat pentru 4,3 milioane de copii (aici sunt incluse și alocațiile pentru copii de până la 2 ani, de 200 de lei/lună, și cele de 84 de lei pe lună pentru copiii de până la 18 ani).

Dintre aceste plăți 2,2 milioane au fost achitate în numerar prin poștă, contra unui comision de 22,5 milioane de lei, iar restul de 2,1 milioane au fost virate pe card, prin bănci, contra unui comision de 25.000 lei.

În decembrie 2018 în România erau 3.616.389 de beneficiari de alocație de stat pentru copii, potrivit ANPIS. Suma plătită în decembrie 2018 pentru acest drept a fost de 350.148.989 lei.

Citește și:

SURSA: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bărbatul care a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan şi-a recunoscut faptele / Foştii şefi ai Academiei de Poliţie, acuzaţi că l-au instigat, au fost trimişi în judecată de DNA

Fostul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, și fostul prorector al unității de învățământ Petrică Mihail Marcoci au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupție, sub…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

INTERVIU Cum se pregătește un profesor pentru începutul anului școlar. Profesoara Maria Rados împreună cu alte cadre didactice propun fișe noi de educație financiară pentru orele de fizică, chimie, biologie, franceză și germană. Conținuturile sunt pentru 50 de minute sau pentru secvențe de 10-15 minute, cu aplicații utile în viața de zi cu zi

”În primul rând, din momentul în care se încheie anul școlar, ne punem deja problema ce vom face începând cu septembrie. Este o perioadă în care avem timpul necesar să…
Vezi articolul