Oradea va avea prima școală rabinică ridicată în această parte a Europei după cel de-al Doilea Război Mondial

421 de vizualizări
Scoala rabinica / Foto: Bihoreanul
Oradea va avea prima școală rabinică ridicată în această parte a Europei după cel de-al Doilea Război Mondial. Proiectul aparține Comunității Evreilor din Oradea și este singurul proiect de acest fel pe o rază de 1.000 kilometri, transmite Bihoreanul.

Echivalentă facultăţii de teologie, şcoala de religie iudaică ortodoxă de la Oradea va instrui tineri care vor să îşi aprofundeze studiile în iudaism sau să devină, după absolvire, rabini.

„Va fi prima şcoală rabinică ridicată pe o rază de peste o mie de kilometri după ultimul război mondial. În zonă au mai existat Yeshiba (n. r. şcoală rabinică) la Valea lui Mihai şi Săcueni înainte de război, şi la Arad şi Timişoara până în anii ʼ60, dar apoi au dispărut”, a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele Comunităţii Evreilor din Oradea, Felix Koppelmann.

Citește mai mult pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ping-pong între ministere. Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, spune că lista cu școlile cu risc seismic este la Ministerul Educației, instituție care tocmai a transmis că o va cere Ministerului Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat miercuri, 15 februarie, că lista cu școlile cu risc seismic din România este la Ministerul Educației, întrebat de jurnaliști într-un briefing de presă după…
Vezi articolul

Dezbatere online a proiectelor de ordine de ministru cu regulile de desfășurare BAC și Evaluare Națională 2025, organizată de Ministerul Educației miercuri, la ora 14 / Înscrieri deschise până la 10

Proiectele de ordine de ministru cu regulile de organizare ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului 2025 sunt discutate online miercuri de la ora 14 într-o dezbatere organizată de Ministerul Educației, potrivit…
Vezi articolul

Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru…
Vezi articolul