Ministerul Familiei: 646 de copii orfani au venit din Ucraina în România, 164 dintre aceștia mai sunt în sistemul de protecție specială din România

421 de vizualizări
Foto: © Tutye2001 | Dreamstime.com
„De la începutul crizei umanitare, în România au fost identificați 646 de copii proveniți din servicii sociale din Ucraina, din care în prezent mai sunt în sistemul de protecție specială din România 164 copii”, a transmis Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, la solicitarea G4Media.

„Autorităţile române sunt în permanentă  legătură cu autorităţile din Ucraina şi pregătite ca la orice oră să preia orice copil orfan sau grup de copii instituţionalizaţi care intră pe teritoriul României”, se mai arată în răspunsul Ministerului. 

G4Media a solicitat în mod special detalii și informații despre grupul de 86 de copii orfani care, potrivit anunțului făcut de ministrul Gabriela Firea, au ajuns în România în data de 4 martie.

Răspunsul oficial arată că: „după intrarea în România a grupului de copii, aceștia au fost preluați de către DGASPC Prahova – 17 copii, de către Asociația Pro Vita, în calitate de colaborator al DGASPC – 32 de copii,  respectiv DGASPC Brașov – 26 de copii.

De asemenea, au fost luate măsurile necesare preluării lor în cadrul unor servicii care să corespundă nevoilor specifice ale acestora, urmând ca după stabilizarea și adaptarea lor la noul mediu de îngrijire, aceștia să fie evaluați detaliat din punct de vedere al nevoilor de sănătate. Personalul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este unul specializat în îngrijirea copiilor cu dizabilităţi. (…)

Citește mai multe pe G4Media.ro

Foto © Tutye2001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Unele dintre școlile participante la testarea standardizată pilot le-au transmis părinților că testul pe platforma privată ar fi obligatoriu, iar elevii trebuie să vină cu dispozitivele lor: „Nu se va folosi internetul școlii, ci conexiunea proprie a dispozitivului personal”

Organizarea testării standardizate din perioada 30 mai – 10 iunie este interpretată diferit de la școală la școală. Părinții care au elevii la o astfel de unitate de învățământ, participantă…
Vezi articolul

FSE condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ și amenință cu greva în toamnă, dacă vor fi probleme cu salariile

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ condamnă decizia Guvernului României de a bloca angajările în sistemul de învățământ, conform unui comunicat primit la redacție. Sindicaliștii spun că decizia este cu…
Vezi articolul