VIDEO Ministerul Sănătății, după ce ministrul a declarat că din cauza emigrației “avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”: Este regretabil că declarațiile ministrului au fost scoase din context

1.084 de vizualizări
Foto: Captura Epoch Times Romania
Ministerul Sănătății susține într-un comunicat de presă că în spațiul public au apărut informații “eronate” privind “declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache la adresa persoanelor cu tulburări din spectrul autist”. “Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică”, susține instituția pe care Costache o conduce.

Reacția Ministerului Sănătății vine după ce ministrul Victor Costache a declarat luni, într-o conferință susținută alături de ministrul Educației, următoarele:

  • din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, a plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism. Este o corelare între această afecțiune și timpul care este petrecut de părinți cu copiii la vârstă fragedă. Și atunci trebuie să creștem capacitatea noastră că, ca țară, de a trata aceste afecțiuni“.
Ministerul Sănătății a emis următorul comunicat de presă, la o zi de la afirmațiile ministrului:

“Precizare

Urmare a informațiilor eronate apărute în spațiul public privind declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache la adresa persoanelor cu tulburări din spectrul autist, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

Este regretabil că declarațiile ministrului Sănătății, Victor Costache privind asigurarea terapiilor pentru persoanele cu tulburări din spectrul autist au fost scoase din context și folosite în lupta politică.

Sănătatea nu trebuie să fie târâtă în jocul politic, cu atât mai puțin copiii cu anumite afecțiuni și părinții acestora.

Pentru o corectă informare a publicului, a părinților care au copii cu tulburări din spectrul autist, precizăm că ministrul Sănătății a explicat prevederile noilor modificări legislative care urmează a fi luate și care vin în sprijinul acestor persoane.

Astfel, pentru prima data sunt create premisele existenței unui program dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autist, așa cum a fost solicitat și de reprezentanții pacienților, care vor conduce la o monitorizare directă a serviciilor specifice acordate și la asigurarea unui număr de 5 ore pe saptamână de terapie aplicată, ca activitate conexă actului medical”.

Vezi aici declarațiile ministrului Costache, la minutul 18:06:

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Fără restricții la malluri și hoteluri, deși școlile se închid. Obligația prezentării certificatului verde nu a fost cuprinsă de Guvern în hotărârea cu noile măsuri, deși Raed Arafat anunțase acest lucru

Hotărârea adoptată vineri de Guvern, pentru instituirea noilor restricții valabile de luni, nu include, în varianta publicată în Monitorul Oficial, obligația de a prezenta certificatul verde la intrarea în malluri…
Vezi articolul

Elevii din clasele a XII-a de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din București vor face doar materiile de Bac cu prezență fizică în programul de pilotare aprobat de minister. Director: „Celelalte ore care pe copii nu îi interesează, că nu dau examene la ele, vor fi făcute online” / În semestrul II fac doar pregătire pentru examen

Elevii din clasele a XII-a, de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, vor merge la școală doar pentru materiile de Bac, instituția de învățământ fiind inclusă în programul de…
Vezi articolul

Mădălin Bunoiu, profesor de fizică și președinte ARACIS: Tinerii nu mai au curiozitatea să cerceteze pentru că n-au avut posibilitatea să încerce vreodată. Numărul de laboratoare de chimie, de fizică, de biologie din școlile primare, gimnaziale și licee este incredibil de mic

Președintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mădălin Bunoiu, remarcă numărul de laboratoare de chimie, fizică sau biologie, din școli, “incredibil de mic”, în special la sate.…
Vezi articolul