Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, despre lucrarea pierdută pe care o menționează în CV: Aceasta ar fi apărut, de fapt, într-o revistă, pe care nu o mai găsește / Libertatea a scris că oficialul a insistat că era o lucrare cu unic autor

800 de vizualizări
Florin Roman / Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, a revenit, vineri, cu declarații suplimentare pe tema “lucrării” pe care o menționează în CV, despre “Teoria sistemelor Informaționale”, după ce Libertatea a scris că aceasta nu poate fi consultată nicăieri și că nici oficialul nu o găsește. “Admit faptul că nu am regăsit, după 15 ani, revista unde a fost publicată lucrarea respectivă”. El sugerează, astfel, că ar fi vorba despre un material publicat într-o revistă, nu o carte.
  • Libertatea a scris, vineri, că ministrul nu-și găsește cartea “Teoria sistemelor informaționale” menționată din CV, “singura legătură cu domeniul pe care-l conduce” – carte despre care nu știu nimic nici editura unde ar fi fost publicată, nici Biblioteca Națională. Publicația îl cita pe directorul editurii, care spunea că o carte cu acel nume există doar sub alte semnături, dar și că nu poate verifica dacă există vreun capitol cu același titlu în alt volum.

Libertatea a scris că l-a contactat pe Florin Roman în ziua votării guvernului, pe 25 noiembrie, în legătură cu această lucrare, dar el a rugat “să fie păsuit” pentru a o căuta acasă, la Alba Iulia. Ziarul scrie că a așteptat, dar oficialul a revenit spunând că nu a găsit-o. Publicația arată că Roman “a insistat că a fost unic autor, nu a fost vorba de o carte pe care să o fi scris cu altcineva”. În cele din urmă ministrul a trimis redacției extrase dintr-o lucrare de disertație, cu alt titlu.

În postarea sa de pe Facebook, Florin Roman vorbește despre confuzii, pe care nu le lămurește cu precizări clare despre natura “lucrării”. El spune că aceasta ar fi “rezultatul unor întâlniri și discuții zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferențiar universitar dr. Titi Paraschiv”.

Postarea, integral:

4 comments
  1. Cartea este, de fapt, un articol publicat intr-o revista. Pana la final, poate se va dovedi ca era doar un paragraf, din care a ramas doar o fraza scrisa pe un servetel pe care l-a aruncat.
    Haideti, domnilor, se poate sa nu mai umflati CV -urile acelea cu lucruri pe care nu le-ati facut in realitate? Si asa nu ocupati functiile pe baza expertizei profesionale. Stati linistiti, Romania inca nu a ajuns in era meritocratiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lipsa unei educații parentale duce la neglijența „fizică, educațională, emoțională, din perspectiva sănătății mentale” a copiilor, spune Sorin Cîmpeanu. De ce a fost nevoie de lansarea unei astfel de strategii de către Ministerul Educației

„O strategie națională de educație parentală este absolut necesară pentru că slaba informare a părinților, mai ales a celor din mediile dezavantajate, cu privire la creșterea și îngrijirea copiilor are…
Vezi articolul

PROIECT Ministerul Educației modifică metodologia pentru mobilitatea profesorilor, cu o lună înainte de proba scrisă a concursului de Titularizare 2023: Repartizarea candidaților pe posturi se face în ordinea descrescătoare a notelor de la proba scrisă / Cine susține probele practice cu „admis” sau „respins”

Metodologia-cadru de mobilitate a cadrelor didactice este modificată de Ministerul Educației, cu o lună până la proba scrisă a concursului de Titularizare 2023, potrivit unui proiect de proiect de ordin,…
Vezi articolul

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Școlile și grădinițele fac angajări – Guvernul a suplimentat numărul de posturi cu 750 de locuri de muncă pentru personal didactic auxiliar și nedidactic. Măsura vine după ce în ianuarie au fost date afară peste 1.200 de persoane din astfel de posturi

Guvernul a suplimentat numărul de posturi din Învățământ cu 750 de locuri de muncă pentru personal didactic auxiliar și nedidactic, potrivit hotărârii adoptate în ședința de joi seară. Secretarul general…
Vezi articolul