Ministrul Educaţiei: Elevii și profesorii cu boli cronice vor putea să facă orele online și după redeschiderea școlilor

22.752 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri, la Parlament, că profesorii cu „vulnerabilităţi certificate medical” vor putea preda online, transmite Agerpres.

„Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate. Normalitate înseamnă şcoală cu prezenţă fizică, chiar dacă vom adăuga componente de online în perioada ce va urma. Cei care au vulnerabilităţi, elevii care au vulnerabilităţi certificate medical cu siguranţă vor avea acces la învăţare online. Aparţinătorii: părinţi, bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice certificate medical şi ei vor avea acces la învăţământ online. Cadrele didactice care la rândul lor pot avea vulnerabilităţi certificate medical vor putea să predea online sau asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte a situaţiilor nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivaţie solidă, o certificare medicală”, a spus ministrul.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Sursă foto: Pixabay


13 comments
  1. Ce pretentie credeti ca ar putea avea invatamantul romanesc de la un agronom? Fie el si vaccinat de multiple ori… O fi fost el absolvent de Sfantu Sava, dar avand in vedere maniera in care se exprima, nu cred ca a fost un absolvent cu care colegiul s-ar putea mandri. Va ramane in istoria invatamantului cu camasa buzunarita de prisos…

  2. Cred ca dl.Cimpeanu mai are nevoie de foarte multe ore de limba romana!
    Oare sunteti deschis, domnule Cimpeanu sa participati la niste ore alaturi de parintii si bunicii care “vor avea acces la invatamant online?”
    Dumneavoastra scoateti pe gura tot ce va trece prin cap? Analizati macar o secunda ceea ce va iese pe gura? Daca aveti probleme in exprimare, lasati sa se exprime altcineva in locul dumneavoastra!
    Absolut in toate articolele care va citeaza pare ca sunteti in pragul unui AVC, ca sinapsele nu prea fac conexiuni, sunt in scurt circuit!
    Poate va puneti pe hartie gandurile, faceti un rezumat frumos si vedeti daca are inteles ceea ce va pregatiti sa exprimati.
    Pe langa faptul ca vorbiti din auzite…Ma refer aici la desfiintarea panourilor de plexiglas. Care panouri, domnule ministru? Cele care nu au existat niciodata?
    Vreti sa mariti distanta intre banci. Cum anume? Va apucati sa demolati salile de clasa ca sa le mariti suprafata? Dumneavoastra aveti habar ce suprafata are o sala de clasa in care se inghesuie cate 30 de copii?
    Si as putea enumera multe alte ineptii scoase de dumneavoastra dar ma tem ca va aloc prea mult timp.
    Asteptam comunicate coerente si documentate, nu porcarii fara sens!

  3. Ce babilonie…
    Cum sa se facă orarul unei scoli dacă unii profi sunt la școală și unul e online?
    Cine ii păzește (ca să spun realitatea) pe elevii din clasa care stau nesupravegheați în sala de clasa și chipurile sunt logați toți online, adică își cara fiecare la școală tableta numai pentru acea ora online?
    Iar dacă se accepta elevi online, înseamnă că revenim de fapt la un sistem minihibrid, la fel de deranjant și care ii nedreptateste pe elevii prezenți în sala de clasa (cum cade rețeaua, proful încearcă cu diperare sa se reconecteze pe alta rețea sau pe date mobile și ii tot bibileste pe cei din online sa afle dacă vad bine la tabla, dacă tableta trebuie mutata mai la stânga, mai la dreapta etc)
    Decât asa calvar, mai bine ore online pentru toată lumea.

  4. Daca nici dupa atatea vanzoleli nu-i vizibil si de catre analfabetii functional ca scopul a fost si este sa faca praf si ultima farama de invatament care a mai ramas si pe sceste meleaguri atunci isi merita soarta. Ce ne spun prin ,,masurile” luate sau anuntate ca se vor lua. Daca vreti scoala, puneti mana de la mana, economisiti iar apoi faceti-va. Angajati-va invatatori/ profesori si apoi puteti sa emiteti pretentii avand spreante si ca ce ati contruit sa ,,performeze”. Pana atunci, insa, ,,ciocu’ mic pentru ca ei sunt la putere”. Deja de o buna bucata de vreme. Si dupa cum decurg lucrurile am prins in ast ultim an deabia inceputul …

  5. O fi având rezerve de cadre didactice dl ministru-ca la fotbal! Interesantă metodă – nu pot să îmi închipui cum va fi funcțională. De la zis la făcut…. cale lungă… și multă bătaie de cap! Sigur managerii vor trebui să își stoarcă neuronii pentru a găsi soluții! Ministerul=stăpân @cadre didactice=aport!

  6. Ce sa mai comentezi? Daca-l iei pe repede inainte sa-ti spuna cum se face, dupa capul lui, practic, chestia asta cu unii la scoala altii acasa, tace cu succes. Habar n-are ce vorbeste.

  7. O luăm de la capăt. Unii naveta, face to face deci intalnire si respirat aerosolii a zeci, sute de persoane cu care se întâlnesc zilnic iar altii bine ha.

    VACCINARE CU PRIORITATE a cronicilor si activitate cot la cot cu ceilalti. Nu le convine alt loc de munca sau pensia.

    IVERMECTINA la liber (nu cu reteta, PCR sau căr-mâr) ptr profilaxie la toti cei nevaccinati (profesori, părinți, antivaccinisti).

    Simplu.

    1. Ivermectina se da cu rețetă animalelor?
      Hmmm…ce idioțenii vă mai trec prin cap… Ce recomandare…
      În sfârșit, unii și-au dat seama că se încadrează în categoria patrupedelor!
      P. S. Ivermectina asta vindecă sau previne și prostia?

  8. Așadar, copiii și profesorii vulnerabili ( și părinții și bunicii!) pot rămâne în online. Cum se petrece treaba asta e greu de înțeles. Unii copii sunt la școală, alții acasă, unii profesori la școală, alții acasă, profesori de rezervă nu știm dacă avem.

    1. Ia lasa ca si noi putem fi cronici. Sa vezi atunci scoli cu efectiv de profesori la jumate. Faptul ca intr-o scoala din 90, 30 se tarasc cum pot si duc boli pe picioare sa nu lase copiii de izbeliste, nu inseamna ca nu au boli cronice. Numai in scoala mea stiu 15 in evidente cu diabet, boli de inima, cancer incipient sau pareza in urma unui accident vascular(scrie, saracul invatator cu mana stanga, ca nu-l pensioneaza nimeni, cica are mana si se poate remedia cu kinetoterapie in timp lol). Ia, ca se poate sa fim ai noi cronici. Sa predea Campeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii colegiilor militare declarați „necorespunzători pentru profilul militar” sunt transferați obligatoriu în unități din rețeaua Ministerului Educației / Aceste colegii sunt conduse de un comandant, dar și de un director responsabil cu activitățile de învățământ – Noile reguli de organizare a colegiilor militare și Statutul elevului de colegiu militar

Instrucțiunile privind organizarea și funcționarea colegiilor naționale militare și Statutul elevului de colegiu național militar, adoptate prin ordin de Ministerul Apărării Naționale pe 10 ianuarie, au fost publicate în Monitorul…
Vezi articolul

Universitatea din București răspunde reclamațiilor făcute de Asociația Studenților cu privire la situația din cămine: patrule de pază și alte măsuri de siguranță în campus / Instituția semnalează probleme privind organizarea în rândul studenților

Universitatea din București anunță o serie de măsuri de siguranță în campus, inclusiv patrule de pază, după ce, luni, Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB) a acuzat o serie de…
Vezi articolul

BREAKING Examenul de licență și lucrarea de licență devin ambele obligatorii din anul universitar 2025-2026. Ordinul de ministru – publicat în Monitorul Oficial, în ajun de Anul Nou

Examenul de licență și lucrarea de licență, precum și alte examene și lucrări de final de studii universitare vor fi susținute obligatoriu „în pereche”, din anul universitar 2025-2026, potrivit ordinului…
Vezi articolul