Ministrul Educației: Nu spun că este o posibilitate ca școlile să nu se deschidă în septembrie, dar dacă revine un al doilea val trebuie să fim pregătiți

11.396 de vizualizări
După ce tema închiderii școlilor „și în luna septembrie” a fost atribuită ministrului Educației, Monica Anisie, de mai multe publicații în urma unui interviu acordat Antena 1, dar în care nu apărea o declarație concretă despre așa ceva din partea oficialului, aceasta a făcut precizări astăzi, într-o intervenție la Digi 24. „Nu spun că este o posibilitate” ca școlile să nu se deschidă în septembrie, „dar dacă revine în septembrie un al doilea val trebuie să fim pregătiți”, a nuanțat Anisie răspunsul.

Întrebarea moderatoarei a fost rumătoarea: Există această posibilitate ca în septembrie să nu se deschidă școlile?

Răspunsul ministrului Monica Anisie: „Nu spun că este o posibilitate, ce spun e că noi trebuie să fim pregătiți și pentru această posibilitate.

Întrucât când a apărut în martie problema cu epidemia, în momentul acela noi nu eram pregătiți pentru astfel de situație.

De aceea, dacă cumva, așa cum spun specialiștii, revine în septembrie al doilea val, înseamnă că trebuie să fim pregătiți și pentru asta trebuie să privim cu încredere și să ne gândim să rămânem sănătoși, iar educația să continue în orice condiții.

Noi nu vorbim decât despre ceea ce specialiștii au adus în spațiul public ca subiect de discuție. Toți specialiștii în medicină vorbesc despre un al doilea val. Prin urmare noi trebuie să fim pregătiți și să identificăm măsurile specifice pentru binele elevilor și în sprijinul profesorilor. În același timp trebuie să ne gândim că sănătatea, atâta elevilor studenților, cat și a profesorilor este foarte importantă pentru noi”.

Reamintim că ministrul a declarat pe 1 mai că propune ca „pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”. Oficialul a mai anunțat că în același timp ministerul va pregăti și lecții filmate petnru toate clasele, „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

Monica Anisie: Probele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță, elevii vor avea culoare speciale. Săptămâna viitoare vom anunța calendarele examenelor

FOTO: gov.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Voi participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele. Educaţia a peste trei milioane de copii, dar şi veniturile a aproape 300.000 de angajaţi din învăţământul românesc sunt mai importante decât orice viitoare funcţie din Guvern

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat că duminică va participa la negocierile de la Guvern cu sindicatele din Educaţie, din respect pentru profesori şi pentru ca, luni,…
Vezi articolul

Andra Berceanu, FEPAL, reacție la menținerea admiterii la liceu prin examen în proiectul legii Deca: Dacă vi se părea mult ca timp și bani să compensați școala la nivel de limba română, matematică, o limbă străină, acum vor fi de compensat la nivel de examen cu miză mare și alte discipline: fizică, chimie, biologie, informatică

„Rezultatele școlare depind în mare parte de fenomenul meditațiilor”, scrie Andra Berceanu, directorul executiv al Federației Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL), într-o reacție la conferința de presă și cele două…
Vezi articolul

Peste 100 de ONG-uri solicită eliminarea unei prevederi din proiectul legii educației care va discrimina elevii cu cerințe educaționale speciale: Orice director de școală poate refuza copiii cu CES. Ne întoarcem în trecut când nu vedeam elevii cu minți și abilități diverse în școlile de masă, în anii în care erau izolați și invizibili

Rețeaua RO TSA și FEDRA însumând peste 100 de ONG-uri solicită Ministerului Educației și Senatului eliminarea articolului 68, alineatul 11 din proiectul legii educației, care prevede că „Înmatricularea beneficiarilor primari…
Vezi articolul

Ministerul Educației, în disputa Cîțu-Voiculescu despre acordul pentru testarea elevilor în școli: Toți acei părinți care doresc completarea formularelor de consimțământ anticipat pentru testare o pot face din proprie inițiativă

Ministerul Educației anunță că “va sprijini Ministerul Sănătății pentru transmiterea recomandării de a colecta (benevol/non-obligatoriu) formularele de consimțământ informat pentru testare în cazul apariției unor situații speciale”. Reacția vine la…
Vezi articolul

Diriginții claselor gimnaziale trebuie să parcurgă mai multe etape pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar, potrivit unui ordin oficial. La ce întrebări răspund elevii – documente

Profesorii care sunt diriginți la clasele gimnaziale au de parcurs mai multe etape pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar, potrivit ordinului Ministerului Educației nr. 6000/2021. Prin acest ordin…
Vezi articolul