Ministrul Educației: Nu spun că este o posibilitate ca școlile să nu se deschidă în septembrie, dar dacă revine un al doilea val trebuie să fim pregătiți

11.381 de vizualizări
După ce tema închiderii școlilor „și în luna septembrie” a fost atribuită ministrului Educației, Monica Anisie, de mai multe publicații în urma unui interviu acordat Antena 1, dar în care nu apărea o declarație concretă despre așa ceva din partea oficialului, aceasta a făcut precizări astăzi, într-o intervenție la Digi 24. „Nu spun că este o posibilitate” ca școlile să nu se deschidă în septembrie, „dar dacă revine în septembrie un al doilea val trebuie să fim pregătiți”, a nuanțat Anisie răspunsul.

Întrebarea moderatoarei a fost rumătoarea: Există această posibilitate ca în septembrie să nu se deschidă școlile?

Răspunsul ministrului Monica Anisie: „Nu spun că este o posibilitate, ce spun e că noi trebuie să fim pregătiți și pentru această posibilitate.

Întrucât când a apărut în martie problema cu epidemia, în momentul acela noi nu eram pregătiți pentru astfel de situație.

De aceea, dacă cumva, așa cum spun specialiștii, revine în septembrie al doilea val, înseamnă că trebuie să fim pregătiți și pentru asta trebuie să privim cu încredere și să ne gândim să rămânem sănătoși, iar educația să continue în orice condiții.

Noi nu vorbim decât despre ceea ce specialiștii au adus în spațiul public ca subiect de discuție. Toți specialiștii în medicină vorbesc despre un al doilea val. Prin urmare noi trebuie să fim pregătiți și să identificăm măsurile specifice pentru binele elevilor și în sprijinul profesorilor. În același timp trebuie să ne gândim că sănătatea, atâta elevilor studenților, cat și a profesorilor este foarte importantă pentru noi”.

Reamintim că ministrul a declarat pe 1 mai că propune ca „pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”. Oficialul a mai anunțat că în același timp ministerul va pregăti și lecții filmate petnru toate clasele, „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

Monica Anisie: Probele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță, elevii vor avea culoare speciale. Săptămâna viitoare vom anunța calendarele examenelor

FOTO: gov.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rata de infectare COVID-19 la copii a crescut accelerat de la deschiderea școlilor, iar incidența la grupa 5-9 ani s-a dublat – raport INSP. Documentul nu face referire la evoluția testărilor în rândul copiilor, după începerea școlii

Rata de infectare COVID-19 la copii are o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei în România, arată Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), într-o analiză a evoluției epidemiei…
Vezi articolul