Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a inaugurat o grădiniță din Sectorul 3 cu primarul PSD Robert Negoiță și anunță că din 5 septembrie aceasta poate primi 400 de copii. Directoarea spune că „nu putem să facem oficial înscrieri”, pentru că nu are autorizare

6.895 de vizualizări
Foto: Florentina Carmen Sotir, Robert Negoiță și Sorin Cîmpeanu – Facebook.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a scris într-o postare pe Facebook că o grădiniță din Sectorul 3 își dublează capacitatea de școlarizare și că va putea primi din toamnă 400 de copii. Este vorba de Grădinița nr. 70. Cu toate acestea, directoarea instituției de învățământ a spus pentru Edupedu.ro că nu se pot face „oficial” înscrieri, pentru că nu a fost dat un ordin de ministru.

Grădinița nr. 70 din Sectorul 3 a fost inaugurată și în prezența primarului Robert Negoiță (PSD). Este a doua grădiniță, în ultimele 2 săptămâni, inaugurată în Sectorul 3 de ministrul Cîmpeanu alături de Robert Negoiță. Pe 25 iulie a fost inaugurată Grădinița cu Program Prelungit “Peștișorul de aur” din același sector al Capitalei.

„De astăzi (8 august – n. red.), Grădinița nr. 70 din sectorul 3 își dublează capacitatea de școlarizare! Începând cu data de 5 septembrie, Grădinița nr. 70 va putea primi 400 de copii. Celor 8 grupe de grădiniță (205 copii) deja existente, li se adaugă, prin extinderea infrastructurii, 3 grupe de creșă (30 de copii) și alte 9 grupe de grădiniță (165 de copii)”, a scris ministrul Cîmpeanu.

Directoarea grădiniței, Florentina Carmen Sotir, a declarat că nu se pot face oficial înscrieri. Potrivit acesteia, copiii nu vor apărea înscriși, deoarece planul de școlarizare nu a fost făcut, „dar de primit, îi primim”: „Noi nu putem să facem oficial înscrieri, pentru că nu avem ordin de ministru. S-a deschis corpul, s-a inaugurat. Chiar dacă vin părinții, părinții vin, solicită cerere, dar nu vor apărea înscriși, că n-am făcut planul de școlarizare, nu avem ordin de ministru, dar de primit, îi primim”.

Aceasta a spus că toate locurile din corpul A au fost ocupate, iar în corpul B au rămas au rămas 107 locuri neocupate: „Părinții trebuie să descarce cererea de pe site-ul Grădiniței nr. 70. În funcție de numărul de locuri, noi primim dosarele. Din 400 de locuri, corpul B are 195 de locuri de locuri disponibile. Din 195 scad 88, pentru că deja am primit dosare. 400 de copii sunt în două corpuri, corpul vechi și corpul nou. Corpul nou are 195 de locuri de capacitate. Trei grupe de antepreșcolari sunt deja ocupate. (…) Deci, noi am mai avea 107 locuri acum doar pentru preșcolari”.

Potrivit unui document disponibil pe site-ul instituției de învățământ, capacitatea disponibilă pentru anul școlar 2022-2023 este de 160 de preșcolari, adică 8 grupe cu program prelungit. De asemenea, în același document apare că „după finalizarea etapei de reînscriere, planul de școlarizare va putea fi modificat”.

În Procedura operațională privind reînscrierea și înscrierea copiilor la grădiniță apare că reînscrierea a avut loc în perioada 16.05 – 27.05.2022.

Conform Legii Educației Naționale 1/2011, „grupa cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai puțin de 10 și nu mai mult de 20”.

Potrivit documentului cu etapele de înscriere la grădiniță, prima etapa a avut loc în perioada 30 mai – 15 iunie 2022, iar a doua etapă s-a desfășurat în perioada 16 iunie – 30 iunie 2022.

Astfel, înscrierile care se fac acum au loc în afara calendarului oficial.

Într-o anchetă realizată de jurnaliștii de la Buletin de București este menționată directoarea Florentina Carmen Sotir, care a înființat în martie 2017 o societate cu răspundere limitată și a ieșit din firmă două luni mai târziu. De menționat este că aceasta nu și-a trecut firma în declarația de avere din 2018, potrivit sursei citate anterior.

Din 2017 și până în mai 2022, firma „a câștigat aproape 1.2 milioane de lei de la instituții publice, cei mai mulți din bugetul sectorului 3”, scrie Buletin de București.


5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Școala va decide dacă dorește și dacă are condiții pentru ca profesorii să facă testarea în școală, dacă nu testele vor fi administrate la domiciliu sub supravegherea părinților. Rezultatul testului va fi trimis în scris sau prin e-mail dirigintelui, anunță ministrul Educației

„Testele vor putea fi administrate la domiciliu, de către părinți sau sub supravegherea părinților sau a reprezentanților legali, sau în școală. Atunci când există dorința colegilor – cadre didactice –…
Vezi articolul