LIVE VIDEO Ministrul Educației: Suspendarea cursurilor în București, pentru 14 zile, ar trebui să fie decisă de Comitetul pentru Situații de Urgență. Săptămâna aceasta s-ar desfășura cursurile online, iar săptămâna viitoare ar fi vacanță pentru grădinițe și primar

3.846 de vizualizări
Ministrul Educației a declarat în această dimineață că, “în conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare temporară a cursurilor pentru 14 zile”. Anisie a precizat, la ieșirea de la Inspectoratul Școlar București unde a convocat o ședință în această dimineață, că vor fi închise toate școlile și grădinițele, indiferent că sunt de stat sau particulare.

LIVE VIDEO:

Monica Anisie, cele mai importante declarații la ieșirea de la Inspectoratul Școlar București:
 • Inspectorul școlar general este în concediu medical, având o problema de sănătate, și am decis astăzi ca atribuțiile de inspector general în cadrul ISMB să fie preluate de către doamna inspector școlar adjunct Liliana Toderiuc.
 • Am definitivat planul de măsuri cu privire la predarea online, care are în vedere și modalitatea în care fiecare unitate de învățământ a distribuit tabletele transmise de Ministerul Educației.
 • Am stabilit cu inspectorii școlari ca după ce se încheie Comitetul pentru Situații de Urgență să realizăm o videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ din București.
 • În conformitate cu rata incidenței care a depășit limita de 3 la mia de locuitori, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență ar trebui să decidă această suspendare tempoară a cursurilor pentru 14 zile.
 • Tabletele au fost în depozitul inspectoratului, nu înțeleg de ce a trebuit să vin eu să deblochez situația, dar la acest moment au fost distribuite către unitățile de învățământ
 • Fiecare Inspector Școlar mi-a spus că au fost distribuite către directorii școlilor. În Sectorul 2 și în Sectorul 4 am certitudinea că au ajuns și la copii.
 • Săptămâna aceasta s-ar desfășura cursurile online, iar săptămâna viitoare ar fi vacanță pentru grădinițe și primar.
 • Această decizie este la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. În absența hotărârii școlile funcționează până acum.
 • Planul de măsuri: Să nu uităm că aceste tablete sunt din programul Școala de Acasă pentru susținerea copiilor din medii defavorizate, care nu au niciun echipament pentru școala online. Acest recensământ l-a realizat școala și l-a transmis încă din aprilie – 8.057 de tablete.
 • Întrebare: Cui aparține decizia de a închide școlile? Monica Anisie: Este prevăzut în Hotărârea de Guvern și în ordinul de ministru. La nivel local, că de aceea vorbim despre descentralizarea deciziei, Comitetul județean, respectiv al municipiului București pentru situații de urgență ia decizia.
Liliana Toderiuc, inspectorul care a preluat atribuțiile de inspector general în cadrul ISMB:
 • Ne dorim lecții în municipiul București de calitate, Cadrele didactice care nu au posibilitatea să realizeze o predare de calitate au posibilitatea să meargă la școală și să folosească echipamentele
 • Și grădinițele vor susține programul online. Avem exemple de bune practici

Știre în curs de actualizare

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like