Mircea Dumitru a pierdut alegerile pentru șefia Senatului Universității din București. Noul președinte al forului este prodecanul Facultății de Drept

8.394 de vizualizări
Colaj: Facebook si Youtube
Mircea Dumitru a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața lui Claudiu Paul Buglea. Instituția de învățământ superior a organizat astăzi, 20 noiembrie, alegerile pentru funcția de președinte al Senatului, pentru mandatul 2019-2023. Pe această poziție au candidat actualul rector al Universității din București, Mircea Dumitru – aflat la finalul celui de-al doilea mandat de rector, și prodecanul Facultății de Drept – Paul Buglea.

În primul tur, Buglea a obținut 47 de voturi, Dumitru – 45 și 3 au fost anulate. În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din București, Claudiu Paul Buglea a obținut 49 de voturi, Mircea Dumitru – 41 de voturi, iar două au fost anulate, potrivit surselor Edupedu.ro.

Senatul Universității din București are 119 membri în total și ambele tururi ale alegerilor au avut loc astăzi, 20 noiembrie.

Pe pozițiile de vicepreședinte al Senatului au ieșit câștigători Dan Oancea (Facultatea de Drept) și Carmen Chifiriuc (Facultatea de Biologie).

Până acum, președinte al Senatului a fost Marian Preda, care candidează pentru funcția de rector al Universității din București. Alegerile pentru poziția de rector al Universității din București vor avea loc la începutul lunii decembrie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, votul de astăzi a fost unul împotriva lui Mircea Dumitru, care la finalul a 8 ani de rectorat a vrut să facă rocada cu Marian Preda.

Cine este Claudiu Paul Buglea, noul președinte al Senatului Universității din București

Claudiu Paul Buglea (45 de ani) este conferențiar universitar, prodecan de 12 ani al Facultății de Drept, membru al Senatului universitar în ultimii 8 ani, avocat în Baroul București și arbitru în Curtea de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Buglea predă la Drept din 1996, iar în documentul de candidatură depus la Universitate scrie că “în ultimii 12 ani am avut calitatea de Prodecan, activitatea mea concentrându-se pe soluționarea problemelor studențești, dar și pe reprezentarea Facultății de Drept în numeroase foruri și reuniuni”.

Predă discipline precum Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat.

În 2005 a obținut titlul de doctor în științe juridice, la ASE, cu teza “Solutionarea litigiilor dintre state si comercianti de alta nationalitate”, sub coordonarea profesoarei Brandusa Stefanescu.

În 1996 a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București.

Descarcă de aici CV Claudiu Paul Buglea

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se declară “universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali” / Cea mai mare concurență – la medicină dentară în limba franceză

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca declară că are cel mai mare număr de studenţi străini dintre universităţile din România, iar la admiterea din acest an,…
Vezi articolul

IBM susține o Educație adaptată la era digitală

Ești pregătit să îți dezvolți competențele pentru joburile viitorului? Obține micro-certificări de tipul “open digital badges” în platforma gratuită de educație digitală pentru tinerii de 14-20 de ani. Profesorii o pot folosi la orele de dirigenție, tehnologie, informatică și TIC

IBM a dezvoltat platforma Open P-TECH pentru a oferi tinerilor din întreaga lume acces gratuit și flexibil la resurse educaționale care să îi conecteze cu adevărat la viitoarele locuri de…
Vezi articolul

Ligia Deca: Toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie zero / Nu numai lucrările de doctorat, masterat sau licență trebuie să fie verificate. Orice examen sau evaluare trebuie să asigure condiții de integritate. Abaterea, sancționată în primul rând în universitate și după, în context național

„Problema plagiatului este parte a unei probleme mai ample vizavi de integritatea în mediul de învățământ superior. Consider că toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie…
Vezi articolul

Rol mai puternic pentru studenți în Alianțele de Universități europene, mai mult sprijin pentru mobilitate și mai multă digitalizare: poziția Alianței organizațiilor de studenți din România privind Spațiul European al Educației

Studenții trebuie să participe mai mult la guvernanța Alianțelor de Universități Europene, mobilitatea fizică trebuie să-și păstreze importanța, iar Monitorizarea libertății academice trebuie inclusă în raportările europene privind statul de…
Vezi articolul