EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

2.658 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Captură Youtube – NCN Romania
Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul spune că “domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii” prin următoarele afirmații făcute într-un interviu pentru Revista 22: “s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație” și “reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”.
Răspunsul integral al lui Mircea Miclea, trimis Edupedu.ro:
“Invitație la un pic de reflecție logică

În interviul acordat Revistei 22 am făcut două afirmații:

  • „s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație.”
  • „Reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”

Din aceste afirmații, domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii și i se cere subsemnatului “să-și ceară scuze tuturor membrilor de sindicat pe care i-a jignit”.

Din două una.

Ori membrii de sindicat reprezintă doar partea mediocră și submediocră din sistemul de educație și atunci nu am pentru ce să îmi cer scuze, pentru că am spus un adevăr, iar adevărul nu e o jignire. De la Aristotel încoace, așa ne învață logica, domnilor.

Ori sindicatele au ca membri și partea de sus a profesorilor din școală, care a susținut reforma, așadar nu i-am jignit, dimpotrivă, am spus un adevăr. Deci, iarăși, nu am pentru ce să îmi cer scuze.

Tertium non datur. Alegeți o variantă. Într-o vreme cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!”

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surprizele absolvenților la început de carieră: Poți fi mulțumit de muncă, dar nu de venituri / Angajatorii vor lucruri “ciudate”/ Probleme când te angajezi într-un domeniu fără legătură cu propria pregătire – studiul-pilot european Eurograduate

Cât de afectat este un absolvent care se angajează într-un loc de muncă fără legătură cu domeniul său de pregătire? Ce șanse sunt să se întâmple acest lucru pentru tineri…
Vezi articolul
Carti si documente / Foto: Pexels.com

Ministerul Educației a lansat pe 10 noiembrie o competiție de finanțare a publicațiilor științifice. Înscrierile începuseră pe 6 noiembrie. Ministrul Educației: ”S-a întârziat la avize”

Coordonatorii de reviste și cărți tehnico-științifice au avut la dispoziție doar două zile pentru a depune dosare de finanțare a publicațiilor, deși competiția prevedea opt zile pentru înscriere. De vină…
Vezi articolul

Fizicianul Cristian Presură: Primul manual de fizică pe care l-am coordonat, cel de clasa a VI-a, va ajunge pe băncile elevilor în toamnă și este bazat pe metoda investigației / De la an la an, echipele de autori lucrează pe baza de zvonuri, pentru că nu există un calendar precis din partea ministerului

Pentru elevi va fi o întâlnire de început cu fizică predată că știință de sine stătătoare. O întâlnire emoționantă, ce poate formă destine sau poate îndepărta complet elevii de această…
Vezi articolul

Peste o treime dintre minorii participanți la un studiu Salvați Copiii spun că au fost jigniți sau deranjați pe Internet, iar unul din cinci spune că i s-au cerut imagini nud / Recomandările organizației privind folosirea Internetului de către copii

Aproximativ o treime dintre copiii care au participat la un recent sondaj Salvați Copiii spun că au primit pe Internet conținut ce include nuditate, iar 20% afirmă că li s-au…
Vezi articolul