EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

2.659 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Captură Youtube – NCN Romania
Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul spune că “domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii” prin următoarele afirmații făcute într-un interviu pentru Revista 22: “s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație” și “reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”.
Răspunsul integral al lui Mircea Miclea, trimis Edupedu.ro:
“Invitație la un pic de reflecție logică

În interviul acordat Revistei 22 am făcut două afirmații:

  • „s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație.”
  • „Reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”

Din aceste afirmații, domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii și i se cere subsemnatului “să-și ceară scuze tuturor membrilor de sindicat pe care i-a jignit”.

Din două una.

Ori membrii de sindicat reprezintă doar partea mediocră și submediocră din sistemul de educație și atunci nu am pentru ce să îmi cer scuze, pentru că am spus un adevăr, iar adevărul nu e o jignire. De la Aristotel încoace, așa ne învață logica, domnilor.

Ori sindicatele au ca membri și partea de sus a profesorilor din școală, care a susținut reforma, așadar nu i-am jignit, dimpotrivă, am spus un adevăr. Deci, iarăși, nu am pentru ce să îmi cer scuze.

Tertium non datur. Alegeți o variantă. Într-o vreme cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!”

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Andreas Schleicher, OECD, despre decizia României privind începerea școlii: Descentralizarea e bună, dacă e întărită capacitatea locală / Plus: Când are loc următoarea evaluare PISA

Descentralizarea aleasă de autoritățile române pentru începutul noului an școlar este strategia potrivită, dar ca să funcționeze e vitală întărirea capacității locale, spune, pentru EduPedu.ro, Andreas Schleicher, șeful Directoratului pentru…
Vezi articolul

ANALIZĂ Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2023 este 76,2 – în scădere cu șase puncte față de anul trecut, dar similar cu 2020 / În mediul rural, 2 din 5 elevi sunt sub media 5, iar 70% nu iau nici măcar media 7

Peste 76% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2023 au luat medii peste 5, a anunțat Ministerul Educației miercuri, într-un comunicat de presă. Rezultatele sunt cele inițiale, înainte de…
Vezi articolul