EXCLUSIV Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI: Cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!

2.658 de vizualizări
Mircea Miclea / Foto: Captură Youtube – NCN Romania
Fostul ministru al educației Mircea Miclea le răspunde sindicaliștilor din FSLI, care s-au declarat jigniți de afirmațiile sale și au spus că așteaptă scuze publice. Într-o replică trimisă Edupedu.ro, cercetătorul spune că “domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii” prin următoarele afirmații făcute într-un interviu pentru Revista 22: “s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație” și “reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”.
Răspunsul integral al lui Mircea Miclea, trimis Edupedu.ro:
“Invitație la un pic de reflecție logică

În interviul acordat Revistei 22 am făcut două afirmații:

  • „s-a opus reformei partea mediocră și submediocră din sistemul de educație.”
  • „Reforma a fost mereu susținută de partea de sus din școală, indiferent de generație”

Din aceste afirmații, domnii de la FSLI deduc, încălcînd logica elementară, că i-am jignit pe toți sindicaliștii și i se cere subsemnatului “să-și ceară scuze tuturor membrilor de sindicat pe care i-a jignit”.

Din două una.

Ori membrii de sindicat reprezintă doar partea mediocră și submediocră din sistemul de educație și atunci nu am pentru ce să îmi cer scuze, pentru că am spus un adevăr, iar adevărul nu e o jignire. De la Aristotel încoace, așa ne învață logica, domnilor.

Ori sindicatele au ca membri și partea de sus a profesorilor din școală, care a susținut reforma, așadar nu i-am jignit, dimpotrivă, am spus un adevăr. Deci, iarăși, nu am pentru ce să îmi cer scuze.

Tertium non datur. Alegeți o variantă. Într-o vreme cînd analfabetismul funcțional e atît de răspîndit, analiza logică riguroasă e un exercițiu minimal de igienă mintală, la care vă invit, domnilor!”

Citește și:

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actorul Vlad Ivanov: E absolut necesar să existe o școală de actorie de film sau măcar în cadrul Facultății de Film să existe ore clare / Actoria de teatru nu are nimic în comun ca tehnică cu actoria de film

Cariera actorului Vlad Ivanov a luat o turnură extraordinară odată cu rolul doctorului Bebe, din filmul lui Cristian Mungiu, 4 Luni, 3 Săptămâni și 2 Zile, câștigător al Palme d’Or…
Vezi articolul