Mituri demontate de medicii de la spitalul din Sfântu Gheorghe: șosetele cu oțet scad febra, guma înghițită se lipește de stomac. Plus „leacuri băbești” greșite 

1.316 vizualizări
Foto: © DrewGardner | Dreamstime.com
Medicii de la spitalul județean din Sfântu Gheorghe și-au propus să demonteze câteva mituri care circulă în societate despre unele „leacuri băbești” pentru diverse probleme. Într-o postare pe Facebook, citată de G4Media.ro, reprezentanții spitalului spun că și-au propus acest demers și fac o listă cu astfel de mituri false:

„Cu toții cunoaștem o persoană expertă în „leacuri băbești”, însă multe dintre acestea sunt doar mituri, iar pe o parte dintre cele mai comune ne-am propus să le demontăm.

🧦 𝐒̦𝐨𝐬𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐮 𝐨𝐭̦𝐞𝐭 𝐬𝐜𝐚𝐝 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 – 𝐟𝐚𝐥𝐬! ❌ Acest mit este unul care poate face mai mult rău. Șosetele cu oțet nu numai că nu au efect, dar pot arde pielea sensibilă a unui copil, ducând la apariția diverselor tipuri de erupții, mai ales dacă oțetul nu este produs în casă.

🩸 𝐒𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐚̂𝐧𝐠𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 – 𝐠𝐫𝐞𝐬̦𝐢𝐭! ❌ Cu siguranță ați auzit expresia „a pune sare pe rană”, folosită tocmai cu senul de „a agrava situația” sau a „întărâta”. Nu doar că acest lucru ar provoca și mai multă durere, dar riscăm să infectăm rana. Și atunci, de ce am vrea să facem acest lucru? 🤔 (…)

😖 𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐠𝐡𝐢𝐭̦𝐢 𝐠𝐮𝐦𝐚̆, 𝐬𝐞 𝐥𝐢𝐩𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐨𝐦𝐚𝐜 – 𝐟𝐚𝐥𝐬! ❌Se mai spune și că guma de mestecat rămâne șapte ani în organismul nostru. Ei bine, nu! Odată înghițită, guma de mestecat NU se lipește de stomac și nici de intestine. Se va plimba prin tubul digestiv, din esofag în stomac, apoi în intestinul subțire, în colon și, în final, va fi evacuată pe cale naturală în câteva zile. (…)”

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Photo © DrewGardner | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Oțetul de trandafiri chiar scade temperatura și îți ia durerea de cap cu mâna. (Oțet de mere în care vara ai pus petale de trandafiri și după ce s-a macerat filtrezi și ai Oțet de trandafiri.E minunat!)

  2. ciudate mituri. oare de unde le-a luat autorul? am citit și continuarea de pe g4media.
    nu par niște mituri prea populare :)))
    eu știam că șosetele se pun cu apă, și ideea este de răcorire a corpului. eu fac așa, nu ca alternativă la antitermic, ci pentru a răcori copilul: șosete ude, compresă pe frunte.
    știam că zahărul, nu sarea, ajută la oprirea sângerării – nu mai știu dacă am încercat. știam că mierea, nu albușul, ajută la vindecarea arsurilor și deși am citit și păreri contra (privind riscul de infectare, de înțeles) eu am încercat pe răni mici și la mine a funcționat mereu.
    chestia cu guma parcă într-adevăr am auzit-o chiar în forma din articol. oricum, articolul mi-a amintit de niste chestii circulate într-o vreme de Vasi Radulescu, nu pentru că erau reale sau reprezentau un pericol de care populația trebuia neapărat salvată, ci pentru că doctorul în cauză ținea să arate ce de lucruri știe 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Interdicția de a cumpăra telefoane este „extrem de nedreaptă și umilitoare” pentru profesori, spune o directoare de școală: Nu e drept să le restricționezi dreptul de a achiziționa un telefon / Nicio instituție nu a interzis oficial ca profesorii să-și ia telefoane din prima didactică, dar nici nu au existat clarificări

Interdicția de a cumpăra telefoane „este o restricție umilitoare la adresa cadrelor didactice”, a declarat, pentru Adevarul.ro, Mihaela Pirnă, profesoară de informatică și directoare de școală. „Folosesc gadgeturile personale, nu…
Vezi articolul